Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '10

 
Kategori
İzmir
 

AKP yanlış yolda...

AKP yanlış yolda...
 

29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesi AKP milletvekilleri, yaptıkları seçim konuşmalarında cümlelerini şöyle tamamlıyorlardı: ''AKP adayına oy vermezseniz, Ankara'dan yardım alamazsınız!.''

Birçok il ve ilçe bu tehdide kulak asmadı; baskıcı, şantaj kokan söylemlere tepki gösterdi. Cevabını sandıkta verdi. Sonuçta, AKP garanti gördüğü belediye başkanlıklarını bile kaptırdı.

Daha öncesine gidelim:

28 Mart 2004 yerel seçimleri sonrası İzmir'de, CHP 12 ilçeyi alırken, AKP 9 ilçe belediye başkanlığı kazanmıştı. CHP'nin oy oranı: Yüzde 47.2 idi.

O günler, AKP'nin İzmir'deki iyi günleriydi. Seçimi kaybettikleri günden itibaren engelleme politikalarına başladılar. Amaçları belediye başkanlarının ellerini kollarını bağlamaktı. Projelerini bir yolunu bulup köstekleyerek, başkanları halkın gözünde beceriksiz konuma düşürmekti.

Beş yıl boyunca kendilerinden olmayan belediye başkanlarına kan kusturdular.

AKP tarafından sürdürülen, İzmirlilerden intikam alma politikası vatandaşı canından bezdirmişti.

29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesi değişik maskeler taktılar. İzmirlilerin gönlünü alabilmek için komik eylemler yaptılar. Örneğin, Kordonboyu'nda ve Karşıyaka'da kedi, köpek maması bile dağıttılar.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinin sonuçlarını hepimiz dün gibi anımsıyoruz.

İzmir'de 30 ilçeden bir tek Bayındır'ı AKP kazandı. O da 28 oy farkla.

CHP ise bütün engellemelere karşın oy artırarak, İzmir'de yüzde 55'lik bir oy oranına ulaşmıştı. Bu oran birçok ilçede yüzde 70'i bulmuştu.

Sayın AKP yöneticileri, size soruyorum: Bu duruma nasıl düştünüz? Ben söyleyeyim: İzmirlileri cezalandırma politikanız yüzünden.

 Aynı köstek politikasını sürdürüyorsunuz. İzmir Metro inşaatı sizin engellemelerinizle uzadıkça uzuyor. Geçenlerde İdare Mahkemesi sizin açtığınız ihale iptal davasını reddetti. Fakat siz boş durmadınız yine kararı bozma yönünde işlem başlattınız. İzmirlilerin ulaşımda rahat nefes almasını niye istemiyorsunuz? Bu kin bu, ihtiras neden?

İzmir Büyükşehir Belediye'sinin 164 projesine sudan nedenlerle dava açıldı. Bu projeler İzmir'e ivme kazandıracak çalışmalardır. Gelin görün ki bu projeler hep duvara tosluyor.  Duvarda da aynı yazı: AKP.

Her türlü engellemelere karşın projeler geç de olsa birer birer gerçekleşmeye başladı. Ama bu kez de belediyeler maliyecilerle müfettişlerin istilasına uğradı.

Araştırıyorlar. Savcılar, ciddi suçlamalarla başkanları ifadeye çağırıyorlar.

Sizin anlayacağınız AKP İzmir'e kafayı fena takmış durumda!

İzmirli oynanan oyunları, çevrilen dolapları görüyor ve izliyor.

Günü gelince cevabını demokratik yollardan verecektir.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..