Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '19

 
Kategori
Güncel
 

AKP'ye Kazandıracak Formül?

Türkiye, 23 Haziran’da İstanbul’da yenilenecek seçimlere kilitlenmiş durumda.

Yapılan son kamuoyu araştırmalarına göre seçim Yıldırım ve İmamoğlu arasında  başa baş geçecek gibi görünüyor.

23 Haziran da İstanbul seçmeni  nihai kararını vererek belediye başkanını belirleyecek.

Ak Parti’nin 23 Haziran’da İstanbul’da yenilecek seçimleri hâlâ kazanma şansı var.

 Ak Parti, İstanbul’da ve Türkiye’de radikal değişiklikler yapılacağı konusunda  İstanbul seçmeni üzerinde  etkili olursa seçimleri kazanma ihtimali oldukça yüksek.

İstanbul seçimlerinde kuşkusuz ekonomi belirleyici olacak.

Sözü fazla uzatmadan İstanbul Seçimlerini  Ak Parti’ye kazandıracak formülü açıklıyorum:

İlk olarak Ak Parti seçmeni de dahil diğer parti seçmenleri tarafından da  sevilmeyen bakanların hemen seçimlerden önce değiştirilmesi gerekiyor. En sevilmeyen bakanlar arasında yapılan anketlerde de Albayrak, Soylu ve Pakdemirli’nin ismi ön plana çıkıyor. Acil olarak bu bakanların değiştirilmesi gerekiyor.

Daha önceden Ak Parti’li olan bir kısım seçmen,  çeşitli nedenlerle (Demokrasi, Özgürlükler, İfade Özgürlüğü , Adalet gibi alanlarda yaşanan gerilemeler vs.) yeni bir parti kuracağı iddia edilen  Davutoğlu-Gül ekibinin peşinden gidiyor. Ak Parti, Davutoğlu, Gül, Babacan ve diğer ekibi Ak Parti içerisinde kalmaya ikna ederse ve bu kişiler İstanbul seçimleri konusunda Binali Yıldırım’ı destekleme açıklaması yaparlarsa bu seçmen kitlesi de Ak Partiye tekrar oy verir.

İstabul’daki sığınmacılar ile ilgili radikal ve etkili çözümlerin seçmene sunulması. İstanbul’dan Suriyeli sığınmacıların  gönderilmesi sürecinin başlatılması Ak Parti’ye yarar.

Hazine ve Maliye Bakanlığına milli görüş geleneğinden gelen birisini bakan olarak atamak, Saadet Partili seçmeni AK Parti’ye yönlendirir. Bu kişiler Yeniden Refah Partisi Genel başkanı Fatih Erbakan ya da Saadet Partisinin etkili bir ismi olabilir.

Bundan önceki dönemlerde adı yolsuzluk olaylarına karışmış eski Ak Partili belediye başkanlarına yönelik etkili operasyonların yapılması. Yolsuzluk yapan kişilerin ivedi bir şekilde adalet önüne çıkarılması çok etkili olur. Hangi partiden olursa olsun yolsuzluk yapan kişilere asla tahammül gösterilmeyeceği algısı seçmeni tekrar Ak Parti’ye yönlendirebilir.

Belediyelerin  yatırımlarında bundan sonra sadece  istihdam odaklı olarak yatırım yapmasına izin verilmesi. Belediyelerin her yatırımları istihdama katkı sağlamalı. İstihdam odaklı yatırım projelerinin seçmene anlatılması seçmeni Ak Parti’ye yönlendirir.

Belediyelerin yapmış olduğu gereksiz, istihdama katkı sunmayan tüm projelerinin durdurulması Ak Parti’ye artı puan kazandırır.

Belediyelerin bütçelerine şeffaf bir şekilde herkesin ulaşabilmesi,

Belediyelerdeki ve kamu kurumlarındaki araç saltanatının derhal sona erdirilmesi,

Belediyelerdeki israfın ve gereksiz kamu yararı olmayan yatırımların acilen durdurulması.

Hükümete yakın olduğu bilinen medya organlarındaki kutuplaştırıcı söylemin acilen terk edilmesi, CHP ve diğer adaylara yönelik bu medya kuruluşlarındaki saldırgan söylemin değiştirilmesi,seçimlerin demokrasi yarışı olduğu ve hak edenin kazanacağı söylemin bu medya organlarında da dile getirilmesi çok etkili olur.

Bu maddelere daha fazla ekleme yapılabilir. Halkın içerisinde yaşayan ve Ak Partili seçmen profilini yakından tanıyan biri olarak bu önerilerin faydalı olabileceği kanaatindeyim.

Dr.Ekrem ÇELİKİZ

 

 
Toplam blog
: 19
: 19663
Kayıt tarihi
: 17.09.11
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi 2006 mezunuyum. İstanbul Üniversitesi'nde Radyo,Televizyo..