Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

AKP'ye sahte üye suçlaması

AKP'ye sahte üye suçlaması
 

“EVRAKTA SAHTECİLİK SUÇU"
     
CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, çeşitli partilerin üyesi olan vatandaşların habersizce AKP´ye üye yapıldıkları iddialarının gündemde olduğu şu günlerde, Balıkesir´de 600 civarında CHP üyesinin AKP´li yapıldığını tesbit ettiklerini söyledi. Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci ise "Habersizce AKP´li yapılanların çoğunun köylerdeki CHP üyeleri olduğunu belirledik, üyelerle tek tek görüşüyoruz, kendi isteğiyle AKP´ye giden, üyelik formuna imza atan yok, bu bir sahtekarlık" diye konuştu.
     
MUHALEFET partilerine üye vatandaşların habersizce AKP´ye üye yapıldıkları iddiaları medya ve kamuoyunda yankılanırken, Balıkesir´de de ilk belirlemelere göre 600 civarında vatandaşın AKP´ye üye yapıldığı ileri sürüldü.

CHP üyesi olan çok sayıda vatandaşın aynı zamanda AKP´ye üye göründüğü iddiası, CHP İl Başkanı Muzafeer Mavuk ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci´den geldi.

İl Başkanı Muzaffer Mavuk, "şu anda 600 civarında çifte üyelik tesbit edildi, bizim üyelerimizi AKP´ye üye kaydetmişler. Merkezde 150 civarında çifte üyelik söz konusu. CHP´nin üyesi olan partililerimizin habersizce AKP´ye üye yapıldıklarını öğrendik. Bu üyelikler, vatandaşların bilgisi dışında gelişmiş" dedi.

Mavuk bu konuda hafta içinde bir basın toplantısı düzenleyeceklerini ve ayrıntıları kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.
     
SAHTE ÜYELİKLERİN ÇOĞU KÖYLERDE
     
CHP Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci ise merkez ilçede 158 CHP üyesinin çifte üyeliğinin belirlendiğini söyledi. Evci, bunlar içinde 7 - 8 kişinin kendi istekleriyle DSP, ÖDP gibi partilere üye olduklarını, diğerlerinin ise habersizce AKP´li yapıldıklarını ileri sürdü.

Evci, il genelinde 600 civarında bu durumda üyelik tesbit edildiğini de belirtirken, CHP üyesi vatandaşların sahte imzalarla AKP´ye üye kaydedildiklerini iddia etti. Evci, AKP´ye üye yapılanların yüzde 80´inin köylerde yaşayan vatandaşlar olduğunu, merkezde ise Gündoğan, Sakarya gibi mahallelerde oturan vatandaşların habersizce AKP´li yapıldıklarını söyledi.
     
EVRAKTA SAHTECİLİK SUÇU İŞLENİYOR
     
CHP Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci, bu şekilde üye yapılan vatandaşların üyelik formlarındaki imzaların karşılaştırılmasıyla durumun anlaşılacağını kaydetti. Cumhuriyet savcılığının çifte üyelik durumunda her iki partideki üyeliği sonlandırdığını söyleyen Evci, CHP üyelerinin Yargıtay´ın internet sitesindeki siyasi parti sorgulama bölümüne girerek üyelikleri hakkında bilgi edinebileceklerini belirtti.

Evci, "AKP´nin Balıkesir´de 100 bin üyeyi nasıl bulduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor" dedi. CHP Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci, bu yapılanın evrakta sahtecilik suçu olduğuna da dikkat çekti.
     
KÖYLERDE ÜYELİK TARAMASI
     
Köylerdeki CHP üyesi vatandaşları haftalardır tek tek ziyaret edip üyelik durumları hakkında görüştüklerini de kaydeden CHP Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci, "köylerdeki üyelerimiz AKP´nin de üyesi olduklarını öğrendiklerinde şaşkınlığa uğruyor. İçlerinde biri bile ´kendi isteğimizle AKP´ye olduk´ demedi. Habersizce üye yapılan partililerimiz AKP´ye herhangi bir belgeye, üyelik formuna imza atmadıklarını söylüyorlar. Bu durumu AKP Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker´e aktardım, ama bir sonuç alamadık" dedi. Evci, savcılığa suçduyurusunda bulunacaklarını da vurguladı.

 
Toplam blog
: 11
: 390
Kayıt tarihi
: 19.10.12
 
 

Balıkesir POLİTİKA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni. 44 yaşında, evli, iki çocuk babası. Balıkesir'..