Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

AKP'ye tam puan niçin verilmesin ki?

AKP'ye tam puan niçin verilmesin ki?
 

Milliyet


Gelmiş geçmiş siyasi partileri ve iktidar olanları kıyasladığımızda en başarılı olan siyasi iktidar ve siyasi lider kim diye baktığımızda karşımıza ne çıkar?

CHP en köklü ve en eski olmasının yanında Atatürk'ün mirascısı. Atatürk dönemini hatta 1946 ya kadar olan dönemi elbette başarılı elbette o günün koşullarında ülkeye çağ atlatmış. 1950 ve sonrasına bakarsak. İktidar uğruna koltuk uğruna hep parti proğramından ve ilkelerinden ödün vererek karşı partileri doğruya yöneltme yerine yanlışlarında başarılı olmalarına katkı sağlamış. Günümüzde incelediğimizde parti teşkilatlarının başarılı olanlar hizip uğruna görevden alınmakta (Nurhak ilçe tekilatında olduğu gibi) %75 oy almasını sağlayan teşkilat bir hafta içinde görevden almışlardır. İktidar olmaktan korkarlar. Demokrasiden yanaymış gibi görünür ama lider sultası için kılını kıpırdatmaz. Yönetime karşı kimse eleştiri getiremez. Getirenler hemen ihraç edilir. Demokratik açılım konusunda sınıfta kaldı.

Siyasi parti programı 8 uygulamada başarı 4 liderin başarısı 2.5 tan ÜÇ

Anavatan partisi katılırız katılmayız en azından söylediklerini yaptı.

Siyasi parti proğramı 4 Uygulamada başarı 8 Liderinin başarısı 9 DOKUZ

DTP Demokrasi adı altında milliyetcilikten nemalanan toplumun ayrışması için AKP ile işbirliği yapabilen Türkiye nin partisi olmak gibi bir derdi olmayan belli etnik kökenin temsilcisi olduğunu iddia eden, PKK ya asla terör örgütü diyemeyen dediğinde Güneydoğu'ya gidemeyeceğini bilen bir parti.

Siayasi parti programı 3 Uygulamada başarı 7 Liderin başarısı 9 DOKUZ

AKP bu parti hakkında fazla birşey söylemeye gerek yok. Zira herşey göz önünde. Şimdi bu partinin uygulamalarına bakarak bir değerlendirme yapalım.

Demokrasi anlayışı, liderin her dediğine evet demek zorunluğu vardır. Kuruluş ilkelerinde de böyle uygulamada da. Liderin her istediği tüm kadrolarca yerine getirilir, kadroları birikimli herkes dersini iyi çalışmış. Liderlerinin neye kızacağını çok iyi bilirler. Asla onu kızdıracak davranışta bulunmazlar. Hatta o kadar demokrasi aşığı bir parti ki bilinen 1 belki açığa çıkamayan da 1 alevi millet vekili bile var. Her ne kadar cem evi'ni ibadet yeri kabul etmeyip, alevileri Dersim krizi ile hatırlamış olsalarda.

Parti programı 4 uygulama 8 siyasi liderin başarısı 10

MHP geçmişteki ırkcı söylemleri ile toplumda iz bıraksada, günümüzde bu imajı silmek için gayret peşinde. Başarılı da..

Parti programı 6 uydulama 6 liderin başarısı 8

Toplumlar laik oldukları yöneticiler i seçer. Güney doğumuzda hala ağa'lar şeyh'ler iktidarda. Tüekiyede ise toplum yapısına uygun siyasiler.

Sonuç olarak toplumun nabzına göre şerbet vermekte en başarılı siyasi parti vede lider AKP ye ait.

İktidarları değiştirmenin yolu toplumu değiştirmekten geçer. Okur yazarlık seviyesi ilkokul seviyesini geçemeyen bir ülkede bundan iyi iktidar olmaz. Aksi olsaydı AKP %47 oy almazdı. Çoğunluk böyle diyorsa doğrudur. İsviçre de olduğu gibi.....

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..