Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

AKP'yi ne bozar. 5 :Mutaassıplık, mahalle baskısı halkın canına yeter

AKP'yi ne bozar. 5 :Mutaassıplık, mahalle baskısı halkın canına yeter
 

(AKP bir 50 yıl daha bu memleketi idare edecek mi? Bu gidişle 100 yıl da idare edecek… Çünkü halkın teveccühü o yönde. Çünkü halkın bir tek ölçütü var. Baştakiler, namazında niyazında insanlar olsun da ne olursa olsun… Çünkü halk başka türlü insana güvenmiyor. İnsanları, bilgisiyle, ilmiyle filan ölçmüyor… Günde kaç rekat namaz kılıyor onunla ölçüyor. O zaman onun dışındaki bütün ölçütler yatıyor… Sen ağzınla kuş tut; gökteki ayı indirecem, de… Herkese maaş bağlayacam, de… Halk yer mi? Yemiyor…) 

Memleketin başında artık İmam-hatipten mezun bir çok insan var. Adeta memleketi İmam-Hatipliler idare ediyorlar. Cumhurbaşkanının eşi kapalı, türbanlı; Başbakanının eşi kapalı, türbanlı; Dışişleri Bakanının eşi kapalı, türbanlı… Hangi birisini sayalım. Böyle bir hükümet böyle bir iktidar var başımızda. Biz “Mutaassıbız ..” diyorlar. Yani tutucular. Tutucu demek, sözlüklere göre, ileri gitmekten korkan demektir. Yani yerinde sayan. Böyle bir Parti var başımızda. 

Oysa Atatürk “Mutaassıp” mıydı? Adama gülerler. Onun gibi “ilerici”, dünyayı ve Türkiye’yi değiştiren, “Devrimci” bir insan dünyaya geldi mi? 

O zaman, “Mutaassıp”lık mı iyi; “İlericilik” mi ? Bizim halkımız ileri gitmekten hep korktu.. 

Hep tutucu bir çizgi izledi… İlerici partiler biraz da ordunun itmesiyle iktidara geldiler.. 

Türkiye’de yok öyle, bir parti gelsin bir dönem iktidar olsun, ondan sonra bir diğer parti gelsin o iktidar olsun … İktidar dönem dönem el değiştirsin.. O dönemler değişti… Artık başta Suriye’deki “Baas” Partisi gibi bir parti var… Allah bilir, Türkiye’nin başından böyle giderse 40-50 yıl gitmez. 100 yıl da gitmez… Bu sayede Türkiye ileri mi gider, yoksa yerinde mi sayar, bunu siz düşünün… 

Türkiye’nin başında “Mutaassıp” bir hükümet olursa, onun altında kademeler de “Mutaassıp” oğlu “Mutaassıp” olacaktır…. Memleketin her tarafını bir takım mollalar saracaktır. Nitekim öyle olmuştur… Vatandaşlar , “Cehennemde cayır cayır yanacaksınız..” korkusuyla tir tir titriyorlar.. Ama hoşlarına da gidiyor her halde.. Çünkü durumu değiştirmek için hiçbir şey yapmıyorlar. Çünkü onlar namazında , niyazında… Kılmayanlar düşünsün… 

Cennet ve cehennemi açıklayan, öteki dünya için hazırlık yapan İmam ve Gassal kadroları şimdi bütün üniversitelere de konuyor.. Orada da gençlere anlatacaklar.. 

Halk hem korkuyor; hem kapanıyor.. Bildiği yoldan gidiyor.. Halkın öyle değişmek, yenileşmek gibi bir derdi, niyeti yok … Hayatından memnun.. 

Ama gençler kaçıp büyük şehirlere gidiyorlarmış; 

Köyler göçlerle boşalıyormuş… 

Silah satın alanların sayısı artıyormuş.. 

İnsanlar durmadan birbirini öldürüyormuş.. Bunların nedenleri araştırılmıyor..
Tabandaki halk ayıp, günah, yasak üçgenini içine sıkıştırılmış; bir yere gidemiyor. Ancak kaçarsa kurtuldum sanıyor… Ondan sonra da bir kurşun işini bitiriyor.. Namus meselesi.. 

Böyle bir ülke yaşanabilir bir ülke midir? 

Yaşanabilir bir yer kaldı . Orası da İstanbul.. El Hak! Orada ne ahlak, ne namus … Her gün bilmem ne ülkelerinden gelmiş bir sürü kadın yakalanıyor, Emraz-ı Zühreviye Hastanesine gönderiliyor... Bunlar İstanbul’da ne yapıyorlar dersiniz..? 

Ne olacak bu memleketin hali ? 

İşte oturup düşünelim… Bir yanda koyu yobazlık; bir yanda namus mu dersin… ala ala hey falan filan. 

Bunun “İyisi, güzeli” yok mu? Elbette var. Okumuş, yazmış, elleri iş gören, akıllı , söylediği dinlenilen, marifetli insanlar yapmak, yaratmak, yetiştirmek çok mu zor… Ne diyoruz; “her şeyden önce eğitim …” EĞİTİM… Hala anlayamadınız mı? 

Madem ki istiyorsunuz, bu kadar seviyorsunuz… Eh bari AKP bir 100 yıl daha kalsın… O da olur… 

Olur mu acaba? 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..