Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '15

 
Kategori
Güncel
 

AKP zaruretle kandırıyor; içki zararlı-yasak, güvenlik-iç güvenlik yasası, deprem-kentsel dönüşüm

AKP zaruretle kandırıyor; içki zararlı-yasak, güvenlik-iç güvenlik yasası, deprem-kentsel dönüşüm
 

Bunlar bir nebze, yarın Allah’ın emri diye namaz kılmayı zorunlu yapabilirler. Sigarayı mekruh, içkiyi ise haram olduğu için yasaklamaya çalışıyorlar ama halka gerekçesini açıklarken “sağlığa zararlı olduğu” için diyorlar.

Fena mı oluyor? Hayır; ama yasakların nedeni/gerekçesi “din” olduğu için insan korkuyor. AKP’nin en büyük amacı İslam’a göre hayat. Yani İslam ahlakı. “Gezi direnişi” olmasaydı AKP’nin “Ahlak polisinin kurulması ile ilgili yasayı” çıkartmış olacağını söyleyenler var.

İçki/sigara zararlı… Sana ne, zararlıysa bana zararlı… Ama uyanık davranıyor “içmeyenleri korumak için” diyor. Bu haklı gerekçeye kimse bir şey diyemiyor. Oysa asıl amaç İslam’a göre yaşam. Ve Tepki olmasın diye en kolay kabul ettirilecek “sigara yasağı” ndan başlıyorlar.

Asker, polis, yargı, medya ellerinde…%50’nin üzerinde oy alıp 400 vekil çıkarırlarsa Türkiye’de yapamayacakları şey yok. Onun için 400 vekil istiyorlar. Öncelikle bar-pavyon girişi kontrol altına alacaklar. Plajları kapatacaklar ya da girişi zorlaştıracaklar. Plajlara sapıklar yollayacaklar, insanlar korkudan gidemeyecek.

Eğitim ellerinde ya çocukları kim bilir hangi kültürle yetiştirecekler. Dindar nesil yetiştirmek istiyoruz diyenler kendileri değil mi? Aslında en büyük tehlike burada. Öğretmenler farklı ama müfredat aynı. Bu çocuklar büyüdükleri zaman isterse Mahir Çayan’ın torunu olsun %90’ı AKP’ye (veya benzer partiye) oy verir. 15 yılda verilen eğitimle bırak zihniyeti çocuğun cinsiyeti bile değiştirilir. Ben şahsen çocuğum olsa bu okullara göndermem! Çünkü verilen eğitime güvenmiyorum. Çocuğum bu eğitimle büyüdüğü zaman IŞİD’e katılabilir!

İçki sigara, güvenlik, deprem zaten zaruret; bu nedenle halkı ikna etmek kolay oldu… Ancak bundan sonraki adımlar pek öyle kolay olmayacak gibi. Yani bunların örneğin “ahlak yasası” nı uygulamaya koyabilmek için yine de zor kullanmaları lazım. Yavaş yavaş yapacaklar; sindire sindire… Ülkenin çeşitli yerlerinde münferit olaylar, görmedik, yanlışlık olmuş… Zaten tutuklamalar başlayınca halk tırsıyacak, kendiliğinden uyacak. Ben 2015 seçimlerini kazanan AKP’nin ülkeyi artık mutlak güç olup halifelik tarzı örtülü din devletine çevireceğini düşünüyorum.

Gerekçe hazır “burası Müslüman ülke” kimse gıkını çıkaramaz. Muhalefet gerçeği göremiyor seçimi kazanacağını zannediyor. Adamlar şeriat devleti kurmak için halkın gözlerini boyama adına dağları deliyorlar görmüyor musun? O şeriat olmasa bu hizmet olur muydu? Halk hizmeti görüyor, altında yatan şeriatı görmüyor. Zaten Türkiye’nin yarısı İslami devlet istiyor. Muhalefetin amacı AKP’ye şov yaptırmak.

En kötü dönem… Tayip gitmiş. Ekonomide tehlike sinyalleri. En kötü tabloda AKP anketlerde %35. Seçimden önce çözüm süreci açıklanacak %5 ekle. Açılışlar %5 ekle. BDP de başarılı bir %9,5 alıp AKP’ye hediye edince… Bu arada gerçeği asla göremeyen seninkiler muhteşem(!) başarıları olan %28 ve %15’lerini yine alırlar, daha fazlası mümkün değil.

Haklı eleştirilerimiz olan bu yazıları zaten yayınlatamıyoruz. “ispat edemeyeceğin iddialarda bulunma” diyorlar. Sanki MİT benim, neyle ispat edeceğim; elimde bilgi mi var, belge mi! Yok diye konuşmayacak mıyız? Zaten yayınlasalar da AKP sansürü nedeniyle 5–10 kişi bakıyor ve ne yazarsan yaz önemsiz oluyorsun. Site ağırlıklı muhalif yazarlardan oluşuyor, iktidarı eleştiren bir yazının 5–10 kişi tarafından okunması mümkün mü? Görmüyorlar ki okusunlar…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..