Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '08

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Akpınar seyir terası

Akpınar seyir terası
 

Eğirdir-Akpınar Seyir Terası


Bir tatil günü sabahı, farklı yerleri görmek tanımak, güzelliklerinin paylaşmak dileği ile, ne zamandan beli dostlarımdan duyduğum ve fırsat bulamadığım. Eğirdir İlçesi Akpınar köyüne gitme kararını ailemizle birlikte verdik… Isparta’dan yola çıktık. Eğirdir-Konya yolu üzerin bulunan elma bahçelerinin arasında yolumuza devam ederken, kırmızı, sarı elmalar ağaçlarında bizleri selâmlıyorlardı.. .Arabamızın camından içeriye mis gibi elma kokuları geliyordu.

Eğirdir’in girişine geldiğimizde her zaman olduğu gibi manzara mükemmeldi. Virajlı yoldan süzülerek , göl havasını içimize çekerek Eğirdir İlçe Merkezine ulaştık.Fazla eğlenmeden sahil yolundan sağa saptık.Arabamız rampalı yola tırmanırken, ilk gideceğimiz yeri ve yolu merak ediyorduk…

Yükseklere çıktıkça Eğirdir İlçesi’nin binaları, Can Ada, Yeşil Ada, ağaçlar küçülüyordu.Tamamını göremediğimiz Eğirdir Gölü büyüdükçe büyüyordu.Mavi suların değişen tonlarını koyu mavi, mavi, türkuaz , yeşil, koyu yeşil olarak bir birine geçmiş durumda ayaklarımızın altında seyrediyorduk.Dağlardaki, tepelerdeki ağaçların yeşilliklerini, göl kenarındaki elma bahçelerinin güzelliklerini anlatmakta kelimeler bulamıyorum.

Gölün ortasına doğru süzülen Can Ada, Yeşil Ada ve bunları birbirine bağlayan yollar çok güzel görünüyorlardı.Akpınar Köyü’ne vardığımızda, yemyeşil şirin bir köy olduğu gördük.Tarihi camisinin önünden geçerek “AKPINAR KÖYÜ TERASI”na vardık. Terasa oturduğumuzda sessizlik içinde bol oksijeni, temiz havayı içimize çekerek güzel manzaraya daldık gittik….Yol kenarındaki kervansaray görüntüsü çok güzeldi.

Camili Yayla’dan gelen buz gibi su ile demlenen çay kendimize getirdi. Temiz havanın sarhoşluğu ile acıktığımızı hissettik. Gözlemelerin siparişini vererek sabırla beklememeye başladık..Dumanı çıkarak gelen gözlemelerin ve köy ayranının tadı hiçbir yerde yoktu herhalde…Tatlılı tahinli katmeri özel tavsiye üzerine yedik…Farklı bir tadı vardı.Hava bulutlu ve serin olmasına rağmen ayrılmak istemiyoruz, güzellikler büyülüyor bizleri…İçimizden düşünüyoruz.Burada yaşayanların ömrü uzun olmalı diye..Temiz hava, temiz su ve her şeyin doğal olması…Soruyoruz insanlara, buralara kışın bir metre kar yağdığını söylüyorlar…Terasın karabaş köpeği ve simsiyah kadife renkli kedisi bile ayrı bir güzellik katıyor günümüze…Turizm tanıtım rehberimizde burası mutlaka yer almalıdır.Bol bol resim çekerek bu güzel gezimizi ebedileştirdik.

Sizlerinde yolu Eğirdir’e düşerse; mutlaka Akpınar köyüne bir çay içimlik zaman ayırmanızı dilerim..

Ayrılma zamanı gelince arabamızla kıvrımlı yoldan aşağıya doğru güzellikleri seyrederek indik…Adaları dolaşmadan Eğirdir’den ayrılmak olmazdı.Ada turu attıktan sonra Isparta’ya doğru güneş batışını izleyerek yol aldık…Bir Pazar tatil günümüzü de en iyi şekilde değerlendirmiş olduk.

 
Toplam blog
: 15
: 999
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

Yazmayı ve okumayı çok seviyorum. Nostalji ile yaşamak çok güzel... Geriye dönüp baktığımızda anılac..