Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '06

 
Kategori
Aile
 

Akrabaya küsülür mü?

Akrabaya küsülür mü?
 

Akrabalıkta ki özellikle birinci derece yakınınız ise söz konusu olan özel bir bağ vardır aranızda. Sizin değiştiremeyeceğiniz ve sizin karar vermediğiniz bir birliktelikten doğan bir bağ. Birçoklarından şöyle duyarsınız “Her ne kadar zarar görsede o bağ hep sizi birleştirir” diye. Ben aksini yaşadım ve yaşıyorum.

Akrabalık ilişkisi çok yakın arkadaşlıklarda olduğu gibi güven, destek, iletişim, sadakat, anlayış, empati ve kendini özel hissetmeye dayanır.

Ve siz akrabalarınızdan özellikle birinci derece yakın olanlardan belirli bir kalite beklersiniz. Arkadaşça yaklaşımlar, paylaşım, yardımseverlik, hal-hatır sorma vb. aslında sayamadığım daha pek çok şeyi beklersiniz.

Ama bazen akraba bile olsa bardağın dolu tarafını görmek yetmez, pozitif olmak yetmez, iyi niyet yetmez bu ilişkiyi kesmek zorunda kalırsınız.

1. Size zor zamanlarınızda yardımcı olmuyorsa

Akrabalık güzel zamanlarda birlikte iyi vakit geçirmek demek değildir. Zor zamanlarda destek olmaktı. Eğer sizin ihtiyacınız olduğunda sizin yanınızda değillerse bu iyi bir şey değildir.

2. Sadece ihtiyaçları olduğunda sizi arıyorlarsa

Bazen bir “merhaba” nın verceği motivasyonu hiç bir şey veremez. Bu yüzden akrabalık arada bir arayı “nasılsın, iyi misin, bir şeye ihtiyacın var mı?” gibi gündelik hayatın ayrılmaz klişeleri ile çok daha güçlenebilir. Ama sadece ihtiyacı olduğunda arayan akrabalarınız varsa “yaptığınız iyilik göreviniz haline gelmiştir” unutmayın.

3. Size yalan söylüyorlarsa

Yalan belki yabancılar söz konusu olduğunda gerekebilir. Ama akrabalar küçükte olsa büyükte olsa birbirlerine yalan söylememeliler. Yalan ile giden güven “beyaz kağıttaki mürekkep lekesi” gibidir, asla çıkmaz.

4. Sizinle bir şeyleri paylaşmıyorlarsa

İyi yada kötü, duygu, haber yada bir etkinlik farketmeksizin iyi bir akrabalık ilişkisi eğer taraflar birbirlerini seviyor ve biribirleri ile birlikte olmaktan keyif duyuyorlarsa paylaşmaya dayanır. Paylaşma yoksa sevgi ve birlikte olma azalmıştır diyebiliriz. Eğer sadece “eski günleri konuşmaya başladığınızı farkedersiniz" durup bir düşünün neden yeni şeyleri konuşamıyoruz diye.

5. Dedikodu yapıyorsa

Sizin yüzünüze gülüp dışarıda arkanızdan iş çeviriyorsa yada akraba olmayan yabancılara ailenizie özel şeyleri umarsızca açıklıyorsa bir problem var demektir. “Çok konuşmak” özellikle akrabaların yabancılarla aileleri ile ilgili olmak kaydı ile çok zarar verici olabilir.

6. Rekabet varsa

Eğer akrabalar birbirlerini kıyaslıyor, bir rekabet içerisinde gösteriş yapıyorlarsa bu da zarar verir.

Bazen kardeşinizin, amcanızın, teyzenizin yüzüne baktığınızda onun yüzünde diğer akrabalarınızı ve hatta kaybettiklerinizi görürsünüz. Bu yüzden gidenlerin en büyük izleri kalanların yüzünde kalır. Eğer benim gibi ağabeyi gibi birinci derece yakınız ile bir türlü iletişim kuramıyorsanız, aranıza egolar, alkol vb. şeyler giriyorsa lütfen bir daha düşünün.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..