Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '12

 
Kategori
Astroloji
 

Akrep Burcu'nu yakından tanıyalım...

Akrep Burcu'nu yakından tanıyalım...
 

 
Merhaba,
Satürn Ekim 2012'de ikibuçuk yıldır süregiden yolculuğunu ortalama 30 yıl sonra tekrar uğramak üzere sonlandırıp önümüzdeki ikibuçuk yıl için Akrep Burcu'na geçecek. Bu nedenle Akrep Burcu'nun neleri temsil ettiğine, önümüzdeki ikibuçuk yıl boyunca olası temalara gözatacağız. Ancak Terazi, Akrep ve Yay burçlarındaki Satürn ve Mars geçişleri çok geniş kitleleri etkiler. Çünkü günümüz dünyasında haritasında bu üç burçtan en az ikisinde (üçünde olanlar da çoktur) gezegen olmayan insan, ülke, şirket, parti, okul, evlilik, ortaklık v.b. çok çok azdır. Bu nedenle de bu üç burçtaki hareketler – özellikle de Mars ve Satürn geçişleri- dünyayı çok yoğun bir şekilde etkilemektedir. Türkiye'nin üç gezegeni Akrep'te, AB'de Akrep etkisi fazla... Uzun lafın kısası benim ne yükselenim ne de burcum Akrep değil, olanlar düşünsün diyerek konudan sıyrılabilme şansınız yok Maalesef. Bu nedenle Akrep Burcu ve Satürn'ün Akrep Burcu geçişi konularına burcunuz ve yükselen burcunuz ne olursa olsun biraz daha itinayla yaklaşmanız lehinize olabilir.
Hadi başlayalım...
 
AKREP BURCU 23 EKİM – 22 KASIM (Yıllara göre bir gün değişebilir)
 
Akrep burcu, burçlar kuşağının 8.burcudur. Astrolojik 12 evden 8.evin doğal temsilcisidir.
Yöneticisi: Modern Astroloji'de Pluto (İkincil yöneticisi Mars), Klasik Astroloji'de Mars'tır.
Elementi: Su (Akmayan, kendi içinde bir su yapısıdır, göl gibi.)
Niteliği: Sabit
Hayvansal temsilde Akrep burcunun üç hayvanı vardır. Bu üç hayvan aynı zamanda üç Akrep burcu karakterini de sembolize eder.
Akrep; Akrep Burcu'nun çoğunu temsil eder. En küçük bir tehdit algıladığında (ona yardım etmeye çalışıyor olsanız dahi) sokar. Yani herşeyi tehdit olarak algılamaya meyillidir. Eğer onu kıstırır ve saldırma ya da kaçma alanı bırakmazsanız o zaman da kendine kalıcı olarak zarar verir.
Yılan; Akrep burcunun daha küçük bir kısmını temsil eder. Kimi zehirli kimi zehirsizdir. Nedensiz yere sokmaz. İmajından ötürü korkulan ve uzak durulan bir hayvandır. Yılanı ya seversiniz ya da sevmezsiniz. Kendilerini yeniler, deri değiştirirler. Bu değişim onların hayat döngülerinin doğal bir parçasıdır, kolaylıkla bu değişimi gerçekleştirebilirler.
Anka Kuşu ya da Kartal; bu grup ise Akrep Burcu'nun küçük bir kısmını, şanslı azınlığını temsil eder. Doğanın canlılara bahşettiği lütufları sezgisel bilgeliği vesilesi ile hem kendi yararına hem de diğerlerinin yararına kullanmayı tercih eden gruptur. Ne ölümden korkarlar, ne de doğumu kutlarlar. Her şeyin bütünün parçası olduğunu ve ölümün de bir doğum içerdiğini bilirler. Yeteneklerini diğerlerinin iyileşmesini sağlayacak değişimler için kullanmayı tercih eden Akrep Burcu grubudur. Örn: Kimi psikologlar, cerrahlar... Mecazi olarak ölüp yeniden doğmayı başarabilirler.
 
Akrep Burcu'nun amacı özdekini bulmak, doğal gerçeği keşfetmek, gerçek sizi görmektir. Kendinden önce gelen Terazi gibi sosyal olmak, güzelliğine değer vermek, başkalarını önemsemek, siyah ya da beyaz olarak değilde gri olarak yola devam etmeyi tercih etmek, savaştan uzak durmak gibi gayeleri kesinlikle yoktur.
 
Genel olarak;
+Köklü değişimleri
+Her türlü dönüştürme işlemini (arıtma, enerji v.b. dahil),
+Doğayı,doğal kaynakları,doğalı
+En temel dürtüleri (üreme,barınma,beslenme,korunma)
+Cinsel konuları (seks,üreme organları,mesane,rektum,cinsel yollarla bulaşabilen hastalıklar,doğum kontrol,jinekologlar,seks shoplar v.b.)
+Ölü ya da sakat doğumları
+Batıl inançları
+Sırları, casusluğu, gizli servis görevlilerini, gizli kapaklı işleri (mafya da dahil)
+Yer altı yapılarını (eski medeniyet kalıntılarını, mezarları, örgütleri, imalathaneleri v.b.)
+Karanlık-güneş görmeyen yerleri (madenler, mağaralar, maden işçileri, metrolar, tüneller v.b.)
+Demir-çelik içeren herşeyi (Bıçaklar,silahlar,arabalar,köprüler,gemiler v.b.)
+Yanardağları
+Normalin üstünde dayanıklılık, direnç ve azmi
+Güç tutkusunu
+Arkeolojiyi
+Organ naklini
+Morgları, cenaze işlerini
+Doğaüstü konuları
+Alternatif tıp
+Batıl İnançları
+Sezgi gücünü
+Yoğun tutkuyu (fanatizm v.b.)
+Güvensizlik
+Mağlubiyeti kabul etmemeyi
+Hırsı
+Meydan okumayı
+Aktarları
+Teokrasiyi
+Derin su canlılarını
+Dalgıçları
+Çürümeyi
+Otantik herşeyi
+Petrol yataklarını
+Ameliyatları, cerrahları anlatır.
Balık burcunu anlatırken doğanın kıştan çıkıp bahara geçişini ifade ettiğini yazmıştım. Akrep ise bir sonbahar burcudur. Yazdan gelen cıvıl cıvıl, rengarenk, hayat dolu doğanın hasadı yapılmış ve soğuk, yağmurlu, rüzgarlı koşullarla yapraklarını döküp, hayatta kalmasını sağlayacak en yaşamsal niteliklerine doğru çekilip diğer özelliklerini dışarıda bıraktığı bir dönemin burcudur. Doğa kış için gerekli hazırlıklarını tamamlamazsa, kış koşullarına uygun olmayan fazlalıkları bırakıp kendisinin baharda canlanmasını sağlayacak özüyle kalamazsa “ölümün” geleceği bir dönemin burcudur.
 
Akrep bir su grubu olduğundan aslında duygusal ve sezgileriyle hareket eden bir burçtur. Ancak duygusal çerçevesi Balık Burcu'nda olduğu gibi olumlu yöne dönük olmaktan ziyade olumsuz yöne dönüktür. Doğru kullanılmazsa korku, karamsarlık, endişe, inad, dik kafalılık, güvensizlik, şüphecilik, kıskançlık, zararlı cinsel faaliyetler, ketumluk, yeniliklere kapalılık ve intikam meyilleri daha ağır basabilir.
 
“E hani duygusaldı, su grubuydu Akrep, bu kadar olumsuz yapıyla neyin duygusallığından bahsediyorsun?” diyebilirsiniz. Bir Akrep'in iki hassas noktası, iki dayanağı vardır; biri güven, diğeri inandıklarına herşeye rağmen bağlılıkları. İşte bunlardan birine “saldırdığınızı” algılarsa bütün karanlık yönünü ortaya serebilir. Ama böyle bir tehdit algısı yerine samimi bir iyi niyet algıladığında yerinizin ayrı olduğuna inanabilirsiniz.
 
Bu dayanaklardan ötürü Akrep Burcu'na kesinlikle yalan söylemenizi ya da ona konu ile ilgili boşluk bırakmanızı tavsiye etmem. O boşlukları kendisi doldurur ama hayırlı doldurmaz. Ve onların size anlattıklarını başkalarıyla paylaşmamaya, hele hele uluorta etrafa saçmamaya özen gösterin. Sizinle paylaştıklarının özel olup olmadığını, başkalarının yanında konuşup konuşamayacağınızı sorun. Yapmacık olandan hiç hoşlanmazlar. Neyseniz o olun. Köşeli de olabilirsiniz. Hatırlayın onların grileri yok. Siz istediğiniz kadar ortada biraz kendiniz, biraz onun için bir şey yapmaya çalışın o mutlaka bir tarafa çekecek ve muhtemelen sizi bencillikle ya da samimiyetsizlikle itham edecektir. Doğal olun, net olun.
 
Akrep Burcu bir sevgiliniz varsa onu muhtemelen çok sahiplenen, kimi zaman çok kıskanç, cinsel istekleri sosyal isteklerinden kat kat fazla olan, sizi sürekli kontrol altında tutmaya çalışan, yeniliklere-farklılıklara kapalı, sabit alışkanlıkları olan (hep bir-iki renk kullanmak, aynı mekanlara gitmek v.b.), olumlu duygularını ifade etmeyen, olumsuz duyguları ortaya seren biri şeklinde tanımlayabilirsiniz.
 
“Sevdim mi tam severim, sildim mi bir kalemde” , “Ya benimsin ya hiçkimsenin/kara toprağın”, “Dişe diş, göze göz”, “Kan kusarım kızılcık şerbeti içtim derim”, “Hayatta babana bile güvenmeyeceksin”, “Söz konusu paraysa kimseyi tanımayacaksın” benzeri sözler tam Akrepyen sözlerdir. Akrepler için gri yoktur. Bir konu ya siyahtır ya beyaz.Ya başarılıdır ya başarısız. Ya seviyordur ya sevmiyordur. Ya destektir ya saldırı...
 
Peki bütün bu özellikler olumlu kullanılırsa neler olabilir?
 
Gizli kalmış olanları, derinlerde duranları fark etme, bulma yeteneğiyle sizin yeteneklerinizi en doğal şekilde fark etmenize ve kullanmanıza sağlam bir zemin hazırlar,
 
Yılmaz azmi ve dayanıklılığıyla başkalarının “olmaz bu iş” diyerek baştan havlu attığı bir konuda çok büyük başarılara ulaşabilir,
 
Şüpheci ve yüzeydekini yetersiz bulması vesilesiyle diğerlerinin aklına gelmeyen tetkikleri, testleri, araştırmaları isteyen, detayları birleştirebilen, bunlarla doğru teşhis ve tedaviler uygulayan bir doktor ya da bunlarla başkalarının korkup uzak durduğu davaları çözebilen bir komiser, avukat ya da savcı olabilirler,
 
Doğalın, doğayla uyumlu yolun herzaman daha iyi sonuç vereceğine, daha doğru olduğuna inancı vesilesiyle doğal yollarla enerji üretme, doğaya zarar vermeyen yapılar tasarlamak, kimyasal madde içermeyen üretim yapmak v.b. teknikleri geliştirip kullanmayı ve yaymayı seçebilirler,
 
Bilinçaltında saklı olanları ortaya çıkarma, insanların kendilerini tanımalarına vesile olma meyilleriyle psikanaliz alanında çalışabilirler,
 
Bağlılıkları vesilesi ile her koşulda çok sıkı bir dost ya da çalışan olup yükselmenize destek olabilirler,
 
Çok güçlü sezgileri vesilesiyle olumsuz durumlardan kendini ve sevdiklerini uzak tutup koruyabilirler...
 
Liste uzatılabilir elbette. Demek istediğimi anlamışsınızdır :)
İşte Akrep Burcu'nun olası olumlu ve olumsuz başlıkları yani önümüzdeki ikibuçuk yıldaki bireysel potansiyeller bunlar...
 
Sevgilerimle...
Melissa.
 
Toplam blog
: 19
: 8119
Kayıt tarihi
: 02.12.11
 
 

Selam sana ey yolcu,   İnternette hiçbir sitede günlük, haftalık, aylık yorumlar yazmayan..