Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '17

 
Kategori
Astroloji
 

Akrep Burcuna Geçen Jüpiter ve Burcunuza Etkileri (10 Ekim 2017 - 8 Kasım 2018)

Akrep Burcuna Geçen Jüpiter ve Burcunuza Etkileri (10 Ekim 2017 - 8 Kasım 2018)
 

Jüpiter 10 Ekim Saat 16:21’de Akrep burcuna geçecek ve 8 Kasım 2018, saat 15:39’a kadar Akrep burcunda kalacak. Jüpiter akrep konusunu ve burçlara etkisini biraz da konu üzerinde felsefe yaparak ve karşılaştırmalı bakış açılarıyla anlattığım bir video çektim. Bu yazım biraz videodaki konulara değinmek ile birlikte biraz daha farklı içerikte ve daha özet bir bilgi onu belirteyim. Şimdi konuyu incelemeye başlayalım.

Jüpiter neleri ifade eder?

Jüpiter sizin büyüme ve gelişim olanaklarınızla ilgili bir gezegendir. Büyüme ve gelişmenin olduğu yerde de umut ve pozitiflik gelişir. Tabi bütün bunlar kişisel haritanızdaki durumlarla yakından ilgilidir.

Yükselen burcunuza göre hangi alanda ise o alanda bir takım gelişmeler ve bakış açısında açılmalar söz konusu olacaktır. O alanınızı daha rahat kullanabilir ortaya çıkartabilir dışa vurabilirsiniz.

Jüpiter’in olumsuz özelliği de abartıya meylettirmesi, şartları olduğundan daha iyi görmek, iyimserliği ve pozitifliği olması gerekenden fazla artırmaktır. Müsriflik ve ilgi olarak fazlaca alana meyletmek gibi şeyler de getirebilir. Yani fazlaca yayılmalar ve bundan dolayı dağılmalar söz konusu olabilir. Bunu bir de akrepte düşünün ki bu bazen çok gözü kapalı şekilde olabilecektir. Tabi iyi ve güçlü bir akrep ya da moderndeki yöneticisi Plüton’un astrolojik haritada olumlu etkisi  açık ve net bir görüşe sahip olmayı getirebilir.  

Jüpiter büyütücü bir etkidir fakat haritanın diğer unsurları ile de temasa geçiyor. Yani neyi büyütüyor nelerle temas ediyor bunlara bakmak incelemek gerekir. Bir mars ile mi?  nerede? 6. Evinizdeki bir mars ile mi ilgili? Bu 6. Evin doğum haritanızdaki durumu nedir? Dahası sizin doğum haritanızda Jüpiter'iniz nerededir ve fonksiyonları nedir buna da iyi bakmak değerlendirmek gerekiyor. Tabi evlerden geçerken her burç için de ayrı bir geometrik açı yaparak etkiliyor. Özellikle bu detaylara çektiğim videoda da detaylıca değindim.

Bir önemli şey de Jüpiter’in akrep burcuna geçtiği andaki ingress harita dediğimiz haritadır. Burada hem klasik astrolojideki akrep yöneticisi mars hem de modern yönetici Plüton ile hayli sert açılar mevcut. Yurtdışı ve yolculuklar alanı burada fazlası ile etki altına alındığını da görüyoruz. Çünkü Türkiye’nin astrolojik haritasında Jüpiter de akrep burcunda ve dispozitörü halen yay burcunda seyreden Satürn. Bir takım yolculuklar ve eğitim konusu ile ilgili sınırlanmalar mevcut olabilir. Yine ingress haritada büyük kare açı ve Davud yıldızı dediğimiz iki büyük üçgen açı şeklinde özel mistik anlamları da olan bir açı oluşuyor. Bu açı gezegenler bazında değil tam ama önemli noktalar olan kuzey düğüm ve güney düğüm noktaları ile gerçekleştiğini görüyoruz. Bu açılanmalar hem stresli hem de içinde denge uyum barındıran farkındalık açısından hayli önemli bir zamanlamayı ifade ediyor. Yine Mars ve Plüton‘un zorlayıcı açıları olması bu Jüpiter akrep sürecinin de biraz zorlu olarak giriş yaptığını göstermiş oluyor bize. Yine bununla ilgili olarak detaylıca videomda değindim ve harita üzerinden gösterdim.

Akrep'te ortaya çıkacak etkiyi ifade edersek bu, insanın daha derin, yoğun, dürtüsel, hayati, kök çarka ile ilgilidir. Akrep tabuları kaldırabilen bir burçtur ki Jüpiter ile bunu şimdi hayatımızda daha çok ve daha rahat yapabilir.

Akrep kararlı bir burçtur ve oldukça duygusaldır. Onun duygusallığı tutkulu bir duygusallıktır. Sahiplenici ve yoğundur. Dünyası siyahlar ve beyazlar ya hep ya hiç arasında olabilir. Samimiyet onun için oldukça önemlidir. İş hayatına da flört hayatına da bu şekilde yaklaşır. Su grubu sabit bir burç olarak duygusal açıdan kontrol edemediği durumların içine girmek istemez. Yönlendirmek yön vermek ya da durumdan gidişattan emin olmak ister. Burada Akrebin daha bilinçaltından işleyen bir sürece karşılık geldiğini söylemeliyim. İşte bu nedenledir ki bir şeyleri biriktirip gizleyip tuttuğu zaman ve dışa veremediği zaman daha negatif bir durum da oluşmuş olabiliyor.

Akrep ve doğal evi 8. Ev birlikte üretmek, ortak kaynaklar, borçlar, ortak paylaşılan değerler ile ilgilidir. Bu bakımdan da cinselliği ifade ediyor. Beden bizim temel sahip olduğumuzken diğer dışımızdaki her türlü sahip olduğumuz nesne de araba, ev, elektro gitar, futbol topu, tv aynı konuya girer. Boğa burcu tarafında benim tv, benim gitarım, arabam, evimken burada bizim kavramı hakimdir. Yine bu alan her türlü vergi, borç, sigorta, kredi, miras konuları ile de ilgilidir.

Bu etki başkasının elindekilere de sahip çıkabilir. Karşısındaki kişi ile uğraşmak kurcalamak olumlu anlamda mesela psikanaliz yapmak ya da menajerlik yapmak başkasının kabiliyetini, yeteneklerini görmek ve bunun ortaya çıkmasını sağlamak gibi.

Akrep kurcalayıcı bir burçtur dedik burada dejenerasyon da ortaya çıkabilir şifa da. Bu yine kişisel haritalara bağlıdır biraz yani sizin bu yönü nasıl kullanabildiğinize. Yine akrep perde arkasında olan, gizli olan, madalyonun arkasında olan ile ilgilenir. Araştırmacıdır. Fakat tutkuları onu kör edebilir. Takıntı da yapabilir. Buna dikkat etmesi gerekir. Bu bakımdan da işte astrolojik haritalarda Akrep de, Plüton da, 8. Ev de bizi zorlayabilecek dönüştürebilecek durumlarla, olaylarla, krizlerle, dönüşüm, doğum, ölüm, cinsellik ile ilgili deneyimlerle ilgilidir. Özetle burada Akrep etkisi olumlu kullanabiliyorsak Zümrüdü Anka kuşu gibi küllerimizden yeniden doğduğumuz ve yenilendiğimiz eğer olumsuz çalışıyorsa takıldığımız, dönüşemediğimiz durumu ifade edebilir. 

Metinde fazla uzatmadan yükselen burçlarınıza göre olan durumları yazarak sonlandırmak istiyorum. En aşağıdan da Jüpiter Akrep sürecini ve Burcunuza etkilerini anlattığım  35 dakikalık videomu izleyebilirsiniz.

Danışmanlık, iletişim ve sorularınız için astrologburakustun@gmail.com'a mail atabilir, 05357748816 no'lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

ISAR CAP Danışman Astrolog
Burak Üstün

Yükselen ve Güneş burcunuza göre Jüpiter Akrep etkileri (Yükselen esastır fakat önemli bir etki olması açısından Güneş’in bulunduğu burcunuzu da okuyabilirsiniz. Genel anlamlar açısından aydınlatıcı olacaktır):

Koç; Ortaklaşa kaynaklar, üretimler ve borçlar alanı etki altına giriyor. Gelirler olabildiği gibi giderler de olabilir. Vergi, sigorta, miras, alacak, kredi, ortak harcamalar, ortak kaynaklar ile ilgili konular söz konusu. Burası aynı zamanda cinsellik ve üreticilik ile ilgilidir. Çocuk isteyen koçlar için bu dönem çocuk yapma olasılığı söz konusu.


Boğa: Ortaklaşa işler, sözleşmeler, anlaşmalar, anlaşmazlıklar, birliktelikler, ayrılıklar, uzlaşmalar, zıtlaşmalar alanı etki altında. Burada Jüpiter bereket getirecek ve buradaki durumları artıracaktır. Hayatınız sosyallik anlamında gelişebilir. Ruhsal ve cinsel yönden kuvvetli bir eş partner söz konusu olabilir. Miras sahibi ve zengin bir eş de olabilir. Hayatınız bu dönem daha ruhsal ve metafizik etkilere de yönelebilir. Bu sizin yapınıza göre belirlenecektir.

İkizler: Çalışma alanınız, işlekliğiniz, genel sağlığınız ve rahatsızlıklarınız, rutin düzeniniz, estetik konularınız, sağlık bakım konularınız, hijyen konularınız ile ilgili durumlar , yanınızda çalışanlar ve evcil hayvanlarınız ile ilgili konular etkilenecek. Bu konularda bilgilerinizi artıracak ve yeni deneyimlere girebileceksiniz. Daha özgür ve rahat çalışma alanına meyil edebilirsiniz fakat araştırmacılığınız daha da artabilir.

Yengeç: Aşk hayatınız renklenecek ve deneyimlere gireceksiniz. Sahneye çıkış, kendini göstermek, cesaret ve güven artışı, sportiflik, vücut gösterişi söz konusu. Özellikle çocuk varsa 1. Çocuk ile ilgili konular gündeminizde olacak. Daha fazla riske girebilir, hayatla kumar oynayabilirsiniz. Direkt borsa, kumar, şans oyunları da burası ile ilgilidir.

Aslan: Ev hayatınız ve özel yaşam açısından yeni bir başlangıç dönemine geçiyorsunuz. Ayrıca içsel bakımdan gelişimler söz konusu ve aileden gelecek destekler mümkün. Gayrimenkul alımı ya da ev içi dekorasyon konusu ile ilgilenebilirsiniz. Ebeveynleriniz ya da genel olarak ailenizden olabilecek destekler söz konusu.

Başak: Yakın çevre ilişkileriniz, ticari bağlantılarınız, kardeşleriniz ile ilgili konular öne çıkabilir. Sosyalleşip bağlantılarınız geliştirebilirsiniz. Daha fazla araştırıcı olacağınız, keşiflerde bulunabileceğiniz, yeni eğitimlere katılabileceğiniz bir dönem. Yer değiştirmeler söz konusu.

Terazi: Kişisel yetenekleriniz, kaynaklarınız, üreticiliğiniz konusunda yeni gelişimler, geliştirmeler olabilecek bir dönem. Yeteneklerinizi daha iyi tanıyabilirsiniz. Yeni şeyler üretebilir ve yeteneklerinize güven geliştirebilirsiniz.  Harcamalar ve lükse yönelim de söz konusu olabilir.

Akrep: Kişiliğiniz ve yaşam yolculuğunuzda daha geniş bakış açısı ve imkanlar kazanabileceğiniz bir zaman dilimine giriyorsunuz. Burası fiziksel alanınızda olduğu için sağlık ve spor açısından kendinizi daha iyi yönlendirebilirsiniz. Burada Jüpiter ‘in size getireceği şey bazı durumlarda fazlaca rahatlık duygusu olabilir ki bu da kilo alma gibi durumlara yol açabilir. Buna dikkat edin. Jüpiter dönemi sizin dışa karşı daha asil, daha zengin, daha genç, daha bilge, daha gezgin görünebileceğiniz bir zaman olabilir. Tabi abartıdan ne kadar uzak durursanız bu etkiler de kendisini o kadar dengeli ortaya çıkartacaktır. Bu dönem dümen sizde.

Yay: Jüpiter kolektif bilinçdışı ile ilgili daha toplumsal bir alana geliyor ve diğer taraftan da burada daha az benlikli bir bölüme geçiyor. Burası daha çok hizmet, fedakarlık, benlikten uzak, hayallerinizin yalnızlığınızın olduğu bir alan da olabilir. Burada daha çok şekle bürünebilirsiniz. Koşullar sizi belirli durumlara sokabilir. Yardım ve hizmet faaliyetinde bulunabilirsiniz ya da daha fazla ilham alacağınız bir zaman olabilir. Görünmez ellerin desteği söz konusu olacaktır. Diğer taraftan burayı iyi yönetmezseniz gizli düşmanlar edinebilirsiniz. İdeolojilerinizi, fikirlerinizi ne kadar kontrollü ifade ederseniz o kadar iyi olacaktır.

Oğlak: Dost çevreniz, içinde bulunduğunuz organizasyonlar, çevreler, dernekler ile ilgili gelişmeler söz konusu. Burası grup faaliyetleri ile ilgilidir. Daha kolektif bir zihin alanıdır. Burada insanların ortak yaratıcılığı beraber hareketi vardır. Paylaşılan sevgi alanıdır. Organizasyon işleri, içinde bulunduğunuz gruplardan ya da grupları harekete geçirerek organizasyonlar yaparak kazanımlar elde edebilirsiniz. Yeni çevrelere girebilirsiniz.

Kova: Kariyer alanınız, toplum önündeki pozisyonunuz, politik bakış açınız ile ilgili konular gelişim gösterecek ve açığa çıkıp vurgu kazanacak. Bu dönem ideolojiniz, eğitiminiz, bilgileriniz, inançlarınız daha çok dikkat çekebilir. Bu dönem tanınırlığınızın daha da artabileceği bir zaman olabilir.

Balık: Jüpiter yönetici olduğu bir alana geliyor. Burada ideolojileriniz, inançlarınız, hayat felsefeniz etki altında kalıyor. Fikirleriniz gelişim gösterecektir. Burası ayrıca akademik kariyer, yüksek eğitim, öğretmenlik, yabancılar, yurtdışı ve uzun yolculuklar ile ilgilidir. Bu konularda gelişimler göstermeniz ve imkanların açılması söz konusu. 

https://www.youtube.com/watch?v=JAhNmtIot_4


 

 
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..