Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '20

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Akşam Ezanı

Akşam Ezanı. Anadolu birçok medeniyetin beşiği olmuş. Farklılıklar her zaman zenginliğimiz olmuş. Ülkemiz ’de bulunan yabancılar çocuklarına ramazanda ulu orta yiyip içmemelerini öğretirler. Kim olursa olsun. Çocuklarına akşam Ezanında evde ol denir.

 

Akşam Ezanı bir ölçüdür. Çok şeyler söylenebilir. Ama kışkırtıcı ayrıştırıcı sözler daha çok bu Ülkede kargaşa ve kavganın artmasına yol açar. Oyuna gelmeyelim gaza hiç gelmeyelim. Kutsallarımıza yapılan saldırılar bizi incitiyor. Ezanın frekansına girip bu Ülkenin değerlerinden ayrı olan bir marşın çalınması çok kışkırtıcı art niyetli bir girişimdir.

 

Kendilerini bu Ülkeyi yönetmeye aday olarak gören siyasetçilerinde bunu zil takıp oynayıp paylaşmaları dahada kışkırtıcı. Siz önce bu Ülke ve değerleriyle barışık olun.

 

Ezanın marşla kesilmesi tarihinize yeni bir kara sayfanın daha eklenmesi anlamına gelir. Önceki sayfaları şöyle bir getirirsek sizin içinde hoş bir tablo olmaz. Ezanın Kuranın ve Salavatların Türkçeleştirilmesi ve zorla bu Ülkeye kabul ettirilmeye çalışılması kara sayfalardandır. Ahır yapılan satılan parti binası yapılan camiler bu kara sayfalardandır.

 

İşgal yıllarında bile Ezan okunan Ayasofya’nın müzeye çevrilerek Fatihin vasiyetnamesinin yok sayılması acı hatıralardandır.

 

Çalınan bu yabancı çav bella yasaklanan Türk müziğini hatırlatmıştır. Yoksa yine Türk’e dair her şeyi yasaklayıp çav bella dediğiniz sömürge aydını günlerinize özlem mi duyuyorsunuz. Kara sayfalarınızı sileceğinize yenilerini ekleyerek kendinizi yeni nesillere de tanıtmış oldunuz. İnşallah bu kara sayfalarınız ve sömürge şarkılarınız uyanışımıza vesile olur. Fikri takip yapılsın. Ve çavbella’yı çalanlar övenler cezalandırılsın. Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..