Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '19

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Akşam Yemeğine Gidiyorum

Tıpkı kadınlar gibi erkekler de akşam yemeği için özenerek giyiniyorlar ki zaten öyle de olmalı. İster erkek erkeğe, ister kadın erkek karışık arkadaşlarla, isterse kız arkadaş/eş ile akşam yemeği öncesi erkekler de, ‘ne giysem acaba’ diye düşünüyor. Dışarı çıkmadan önce eve uğrayıp, duş alıp, güzel giyinerek geceye 1-0 önde başlamak varken baştan kaybetmeye ne gerek var? Tabi eve uğrayacak mesafe, zaman gibi engelleriniz olabilir. Ancak bunlar ve diğer pürüzler temiz, bakımlı, yakışıklı ve özenli olmamıza engel değil. Kıyafetlerinizi yanınıza alıp yemek öncesi uygun bir yerde üzerinizi değiştirebilirsiniz. 

 

Her daim bilinçli bir şekilde görünümünüze önem vererek kendinizi iyi hissetmeniz en önemlisi. Kendine güvenli, iyi hisseden kişi pozitif olur. Pozitif olan kişi pozitif kişiler ve olaylarla karşılaşır ve hayatı iyilikten iyiliğe, bolluktan bolluğa akmaya başlar. 

O zaman ne yapıyoruz? Kendimize değer veriyor, özen gösteriyor ve kendimizi seviyoruz 

 

Tamam kendimizi çok seviyoruz. Eve de geldik. Duş aldık, dişimizi fırçaladık. Motivasyonumuz da yüksek çok şükür. Ama ne giyeceğiz?

 

Öncelikle akşam yemeği ‘özel’ bir programsa, önemli olduğu halde takım elbise yada smokin giymeyi gerektirmiyorsa, şık, vücudunuza yakışan, paça boyu size uygun genişlik ve uzunlukta yapılmış bir pantolon giymeye özen gösterin. Renklerle ilişkiniz iyiyse değişik renkler tercih edebilirsiniz. Siyah, daha önce de belirttiğim gibi uzak durduğumuz ve siyah olduğu için özellikle beğendiğimiz bir parça olmadıkça gardırobumuzda görmek istemediğimiz bir renk. Çünkü kendisine renk diyor olduğumuz halde siyah bir renk değildir. Cem Yılmaz gibi gardıroplarınızı sakın aynı ve benzeri kıyafetlerin onlarca siyah versiyonuyla doldurmayın. Yani kötü bir şey yapıyor diye demiyorum.  Malum kendisi siyah giymeye başladığı zaman erkekler için kıyafet seçenekleri çok sınırlıydı. Zaten renkli giyinen erkek neredeyse yok gibiydi. Ayrıca erkek modası bu denli öne çıkmamıştı ve tabii ki stil danışmanlığı diye bir meslek bu günkü gibi eğitimli, bilgili, kolay erişilebilir bir konu değildi. Malum M.Ö. 1500’lü yıllardı. Ama neyse ki artık imkanlarımız çok fazla. Yani sonuç olarak siyahtan uzak duruyoruz. 

 

Pantolon seçimi hem gece boyunca içinde rahat etmeniz, hem şık görünmeniz, hem de giyeceğiniz diğer bütün parçalarla uyumu açısından çok önemli. Ancak bunların da ötesinde içinde kendinizi yakışıklı hissettiğiniz bir pantolon olmalı.

 

Pantolona karar verdikten sonra şık bir gömlek bulma zamanı. Terletme, ucuz ve kötü görünmeyle değerinizi düşürme, ütüyü tutmama, rahatsızlık hissi verme ve kumaşa bağlı duruş bozukluklarıyla rahatınızı kaçırma gibi istenmeyen durumlara sebebiyet vermemek için, kumaş kalitesi iyi, güzel renk ve tonda ve vücut şeklinize en yakıştığına inandığınız gömleği seçin. Eğer fit bir vücuda sahipseniz, slim-fit, pensli, vücut hatlarınızı gösteren gömlekler tercih edin. E vücut güzel, fit giyinmişsiniz, göbüşünüz de yok, o zaman gömleği pantolonun içinde kullanın. Eğer kilonuz varsa, düz kesim, biraz bol ve pantolon üzerine bırakılarak giyilen gömlekler size çok yakışacaktır. 

 

Mevsime bağlı olarak pantolona göre seçtiğiniz ayakkabıyı çorapla giyebilirsiniz ama eğer klasik kumaş pantolon giymiyorsanız çorapsız güzel ve değişik renk bir ayakkabı şıklığınıza şıklık katacaktır. 

 

Yine mevsime bağlı olarak gömleğinizin üzerine v yaka güzel bir triko kazak giyebilirsiniz. Kazağı giyerken, gömleğinizin kol manşet uçlarının bir santim kadar görünmesine, kazağın gömlek üzerine güzelce yerleştirerek oturtulmasına, gömlek yakasının v yaka kazak üzerinde mükemmel görünmesine dikkat edin.

 

Dış giyim olarak, yine renk kombininize uygun ve vücudunuza yakışan kesimde bir trençkot tercih edebilirsiniz. Diz boyu bir kaban da şahane görünümünüze güzel bir son dokunuş olur. Yine hava şartlarına göre baharda sadece giyilen kazakla, yaz akşamı ise de seçilen UZUN KOLLU gömleğin kolları kıvrılarak yakayı açarak (aman göbeğinize kadar açmayın) gideceğiniz yere doğru yola çıkabilirsiniz. 

 

Aynı detaylara dikkat ederek bu kombini daha spor bir ortama Jean pantolonunuzla uygulayabilirsiniz. Tabii ki Jean konusu başlı başına önemli bir konu. Ona başka bir yazımda detaylı değineceğim.

 

Hadi artık çıkabilirsiniz. Masadakileri bekletmeyin.

 

 
Toplam blog
: 72
: 54
Kayıt tarihi
: 16.01.19
 
 

İskoçya'da Glasgow Metropolitan College/İngilizce eğitimimi tamamladıktan sonra Kanada Akademisi La..