Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '15

 
Kategori
Sinema
 

Aksiyon aksiyon olalı böylesi gelmedi..

Aksiyon aksiyon olalı böylesi gelmedi..
 

Theron ve Hardy aksiyona çok iyi gitmişler


Mad Max: Fury Road

Yönetmen: George Miller

Oyıncular: Tom Hardy, Charlize Theron, Hugh Keays Byrne.

“Mad Max” muhteşem bir dönüş yapıyor. Aksiyon tarihine kazınacak bir görsellikle seyirciyi adeta hipnotize ediyor. Mad Max 1979’da Avustralyalı yönetmen George Miller’in 600 bin dolara mal ettiği ilk bölümünün başarısından sonra üçlemeye dönüşmüş bir sinema efsanesi. 34 yıl sonra Miller çok daha çılgın bir aksiyon koreografisi kurgulayarak onu yeni jenerasyona tanıtıyor. Çoğunluğu gerçek çekilmiş sahneler nefes kesiyor.

Öyküde bir yenilik yok, ilk üçlemenin izinden gidiyor. Savaşlar sonrası mahvolmuş bir dünyada, insanlar su ve benzin savaşı vermektedir. Çetelerin acımasızca sürdükleri savaşlarda hayatta kalabilmek kolay değildir. Max’de yaşamını kurtarmaya çalışan yalnız bir kahramandır. Ölümsüz Joe ve Savaş Çocukları adlı bir çetenin eline esir düşer. Buradan aksiyon tam gaz yol alır.  

Avustralya’nın çöl doğasının apokaliptik bir evrene dönüştüğü film, kamera, kostüm ve makyaj ile müthiş bir yaratıcılık sergiliyor. Çöl doğası gündüzün sepya, gecenin mavi renklerinde enfes bir arka plan oluşturuyor. Kullanılan taşıtların dizaynları, karakterlerin kötülüğü tek kelimeyle dahice. Araçların çöldeki takip sahneleri gerçek çekimlerin de etkisiyle görsel şölene dönüşüyor. Birçok yönetmenin aksiyonda CGI yerine gerçek çekimlere yönelmesi seyirciye heyecanı daha iyi hissettiriyor. Junkie XL imzalı senfonik ve trans esintili  müzikler filmi destansı bir havaya sokuyor . İlk üçleme Mel Gibson’ı dünyaya tanıtmıştı, bu kez onun yerini Tom Hardy fazlasıyla dolduruyor. Sert, az konuşan dikkatli, kontrollü bir aksiyon kahramanlığı Hardy’e çok uymuş. Öykü sert kadın karakterlerle feminist bir dokuya sahip. Hardy kadar ön planda olan Charlize Theron, kafası kazınmış Furiosa karakterinde çok iyi işler yapıyor. Maskeli kötü adamda Ölümsüz Joe'yu oynayan Hugh Keays Byrne ilk Mad Max filmlerinde oynamış tek isim.

Son yılların değil, tüm zamanların en iyi aksiyonlarından birisi. Kaçırmayın diyorum.

          

 
Toplam blog
: 223
: 1093
Kayıt tarihi
: 12.01.11
 
 

İzmir’de doğdu. Viyana Tıp fakültesini bitirip doktor ünvanını aldıktan sonra Genel Cerrahi ihtis..