Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Aktütün'ün çocukları

Star Haberde izlemişsinizdir. Aktütün köyünün, şehitlerimiz verdiğimiz köyün çocukları.

Çocuk olmak istiyorum, insanca yaşamak istiyorum, mutlu olmak istiyorum diyen çocuklar. Öğretmeni olmayan okullarına gidip kırık dökük sıralarında oturup öğretmen bekleyen çocuklar. Öğretmen olmak için okumayı isteyen çocuklar. Bunu isterken de gözlerinin içleri pırıl pırıl olan bizim, bu vatanın çocukları.
Hayata erken başlamışlar, çocuk olmak istiyorlar, haklılar ama o kadar büyümüşler ki, o kadar çok şeyleri biliyorlar ki. Arkadaşları DVD izlerken onlar aksiyon filmi yerine, ancak hayallerinde canlandırabilecekleri sahneleri her gün gözlerinin önünde yaşayarak izliyorlar. Üstelik ölüm riskleriyle birlikte.

Ama bütün bunlara karşın köylerini terk etmek istemiyorlar. Burası bizim doğdugumuz yer diyorlar. Gitmek istemiyoruz diyorlar.

Fakirler, yoksullar, çatışmanın yaşandığı gün yemek bile yiyemeyen ( yemekten kasdettiklerini yazmaya bile gerek yok ) bir gün boyunca aç kalan cocukları dinledik. Bu reva mıdır Allahtan, bir de üzerine burunlarının ucundan uçuşan mermiler havanlar roketler.

Hepsi de nasıl pırıl pırıl, nasıl zekiler, nasıl güzel konuşuyorlar. Onlar bu Ülkenin gelecekleri, onlara, bütün onlar gibi çocuklara, sadece hakettikleri "çocuk" olma özgürlüklerini haklarını verelim bari.

Okulu geçtik, yolu suyu elektriği. Hiç olmazsa kurşunların arasından nefes almasınlar.

İmkanlarım olsa toplayabildiğim kadar insanla bu gece o köye o cucukların yanına gitmek isterdim. Ama imkanı olanları da "Biz buradayız, varız" diyen Devlet büyüklerini de küçüklerini de orada görmek onları cok mutlu edecekti.
Büyükleri, anneleri babaları ise çaresiz. Gidecek yer arıyorlar. Köylerini boşaltmaya karar vermişler. Ama nereye! bunu da hiçbirisi bilmiyor. Haklılar, karakolumuzu da oradan kaldırınca onların hiç bir güvencesi kalmıyor ki.
Orada zaten insan yaşadığının kimse farkında değil ki. Gözlerinde hayat dolu, anlamlı hayat dolu ifadelerle bakan o çocukların okullarının kapalı, öğretmenlerinin olmadığı kimin umrunda ki.

İnsan hakları da Demokrasi de, özgürlükte hak da hukuk da galiba Ankara için.

Saygılarımla

 
Toplam blog
: 20
: 665
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun, siyasi , ekonomik ve konjüktürel gelişmeleri birlikte..