Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '17

     
    Kategori
    Sağlıklı Yaşam
     

    Akupunktur ile Migren Tedavisi

    Akupunktur ile Migren Tedavisi
     

    Mevcut tedavinize tamamlayıcı olarak akupunktur ile migren tedavisi yapmak mümkün.


    Baş ağrıları içinde bizi en çok zorlayan ağrılardan biri de Migren ağrısıdır. Başımızda tek taraflı zonklayıcı tarzda buluntılı ya da bulantısız şekilde ağrı oluşturan bu nörolojik hastalık hakkında bilgiler vermek istiyorum.
     
    Migren sebebi tam olarak ortaya konmamış fakat beyindeki nörokimyasal mekanizmalardan kaynaklı bir ağrı çeşidir. Nörolojiyi ilgilendiren bir hastalıktır. Yaşam standartlarını düşürdüğü ve hatta bazı ataklar kişiyi yatağa düşürdüğü için önemlidir. 
     
    Genelde yoğun stres, aşırı gürültü, çok fazla ışık yansıması gibi bir uyaranın ani veya sürekli etkisinden kaynaklanır. Başın bir tarafını tutar. Zonklama tarzında bir ağrı oluşur.Atakların bulantılı veya bulantısız olması durumuna göre ikiye ayrılır ve tedavi buna göre şekillendirilir. 
     
    Tedavisi kişinin şikayetine ve klinik durumuna göre değişir. Doktorunuzun Migren tanısı koymak için ayrıca bir tetkik istemeye ihtiyacı yoktur. Hastanın durumu ve muayenesine göre karar verilir. Tetkik sadece başağrısnın altında yatan başka bir nedenden kaynaklı bir sorunun olup olmadığını tespit için istenebilir. Genelde Beyin CT (BT: Bilgisayarlı Tomografi) istenir.
     
    Tedavi Önerileri
     
    Öncelikle migren ataklarını azaltmaya yönelik genel tedbirler dikkate alınmalıdır. Doktorunuz sizin için en uygun ilaç tedavisini önerecektir. Öncelikle basit ağrı kesicilerle başlanır ve sonrasında hastanın seyrine göre ilaç değiştirlebilir. Genelde ağrı kesiciler zamanla ya değişir veya yanına anti epileptikler (epilepsi ilaçları) veya anti depresan ilaçlar eklenebilir.
     
    Son zamanlarda ilaca rağmen düzelmeyen durumlarda ise diğer tamamlayıcı tıp uygulamaları önerilmektedir. Bunların başında AKUPUNKTUR gelir.
     
    Akupunktur sayesinde vücutta bir takım homonel ve nörokimyasal madde salınımı sağlanarak migrene neden olan nörolojik sorun ortadan kaldırılmaya çalışılır. Hasta ilk senastan itibaren epey rahatlama hisseder. Atakların şiddeti ve sıklığı azalır ve bir kaç kür sonrasında rahatsızlıktan tamamen kurtulabilir.
     
     Akupunktur dışında nöralterapi, botox, kupa/hacamat, sülük tedavileri de uygulanan diğer tamamlayıcı ve geleneksel tıp uygulamalarıdır.
     
    Toplam blog
    : 1
    : 46
    Kayıt tarihi
    : 19.09.11
     
     

    Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamaları alanında bilgi ve tecrübelerimi aktardığım, sizlerden ..