Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

AKUPUNKTUR İLE ZAYIFLAMA

AKUPUNKTUR İLE ZAYIFLAMA
 

AKUPUNKTURLA ZAYIFLAMA

Akupunktur kamuoyunda bir zayıflama yöntemi olarak benimsenmişse de aslında bedende ki enerji dengesizliklerini tedavi eden kadim bir bilgidir. Bedeninizdeki enerji dengeleri yerine oturduğunda herşey doğal ritmine döner ve yediklerinize – içtiklerinize dikkat ederek, hareketinizi arttırarak, zorlanmadan zayıflarsınız.

Peki zayıflama tedavisinde akupunkturun düzenlemesi gereken dengeler neler ?

-          Tiroid bezinize uyarı verip doğru oranda çalıştırır.

-          Tansiyonunuzu dengeler.

-          Kan şekerinizi dengeler.

-          Yavaş çalışan metabolizmanızı hızlandırır.

-          Enerji düşüklüğü hissediyorsanız vücut enerjinizi artırır.

-          Kilitli tembel bağırsaklarınızı çözer.

-          Az su içiyorsanız beyindeki susuzluğu algılayan merkezi uyarır.

-          Gaz, hazımsızlık gibi sindirim şikayetlerinizi çözer.

-          Regl düzensizlikleri yaşıyorsanız, düzenler.

-          Dişilik (östrojen, progesteron) ve erillik (androjen) hormonlarını dengeler.

-          Menopoz şikayetlerinizi azaltır.

-          Kilo verme sırasında görülen baş ağrısı, baş dönmesi, halsizlik, sinirlilik, agresif hissetme gibi şikayetleri engeller.

-          Metabolik sendrom , insülin direnci veya hipoglisemik ataklarınız varsa açlık krizlerinizin sıklığını ve şiddetini azaltır.

-          Moralsizlik hissediyorsanız beyinden salgılanan endorfin, serotenin ve enkofalin miktarını arttırarak mutluluk hormonlarınızın seviyesini yükseltir.

-          Bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

-          Uyku ya da uykusuzluk hallerini düzenler.

Akupunkturla sağlık kazanan kişi böylece ihtiyacı kadar yemek yer, fazlasını yerse rahatsızlık hisseder ve enerji fazlasının yürüyüş, spor veya dansla yakmak ister.

Aku, bugün tüm dünyada özellikle gelişmiş ülkelerde yan etkisinin olmamasından dolayı eğitim düzeyi yüksek kişiler tarafından tercih ediliyor. Ülkemizde de Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı doktorlar tarafından bu hizmet verilmekte.

Kliniğimizde bizim de çok severek ve güvenle uyguladğımız akupunktur tedavisinde, zayıflamayla ilgili olarak ilk önce 10 haftalık bir kür öneriyoruz. Hastamız ilk geldiğinde detaylı bir fizik muayeneden ve kan analizinden mutlaka geçiriyoruz çünkü fazla kilonun altında yatan birçok sebep bu noktada ortaya çıkabiliyor. Tedaviyi de elimizdeki bu bilgilere göre yapıyoruz. Daha sonra hastamızın zorlanmadan uyum göstereceği bir beslenme ve yürüyüş, spor, dans konusunda anlaşıyoruz. 10 hafta boyunca görüştüğümüz hastamız yavaş yavaş sağlıklı beslenmeyi, bildiği yanlışları,  hangi egzersizin kendisi için doğru olduğunu, bazı pratik yemekleri ve pratik ince kalma kurallarını iyice öğreniyor. Daha sonra 2 yıl ücretsiz kontrole çağırıyoruz. Eğer 2 yıl boyunca kilo alınmıyorsa beden bu durumu kabulleniyor ve ağır bir metabolik sorun olmadıkça tekrar kilo almıyor. Kilo veren kişinin hayatı da bir domino taşı etkisi görmüşçesine iyiye gitmeye başlıyor. Çünkü moral ve kendine güven çok ama çok önemli. Böyle hastalarımız sonrasında yüzlerine de minik medikal estetik tedaviler yaptırıp, hem zayıflamanın hem botoks, dolgu, peeling, örümcek ağı gibi minik tedavilerin etkisi ile 5-10 yaş daha genç ve doğal görümüne kavuşuyorlar!

Kadim akupunktur tedavisinin tıpdaki başka kullanım alanları da başka bir yazımızın konusu.

Sağlık, sevgi ve güzelliklerle kalın.

 

Dr. Yasemin ARSLAN 

Akupunktur ve Medikal Estetik Uzmanı

 

twitter.com/dryaseminarslan  

instagram.com/yaseminadr  

yaseminarslan.dr@gmail.com

www.estetikklinik.com

www.dryaseminarslan.com

 
Toplam blog
: 25
: 148
Kayıt tarihi
: 05.02.15
 
 

Dr.Yasemin Arslan Bursa Gemlik doğumludur. Sırasıyla Bursa Kız Lisesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..