Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

uzm fizyoterapist mehmet ünal

http://blog.milliyet.com.tr/manuelterapi

16 Şubat '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Akupunktur tedavisi

Akupunktur tedavisi
 

akupunktur


AKUPUNKTUR;vücudun belli noktalarını özel ince iğneler kullanarak uyarmak suretiyle gerçekleştirilen en eski ve doğal tıp sistemidir. Kullanılan iğneler ilaç enjeksiyonunda kullanılan iğnelerden çok incedir ve uçları onlarınki kadar keskin değildir, acı vermezler.

Akupunktur Kronik agrılarda dahil agrıya neden olan bir çok yöntemde kullanılabilir.Fibromyalji,migren kas iskelet sistemi problemleri,sigara bırakma,zayıfalama gibi durumlarda tercih edilen bir yötemdir.Bel ve boyun fıtıgında ileri safhada olmayan hastalarda güvenle kullanılabilir.

Bel ve boyun fıtığı tedavisinde akupunkturun etkisi

    Vücut ve kulak akupunkturu veya sadece kulak akupunkturu ile vücuttaki depo kortizon çıkışı sayesinde fıtık bölgesindeki ödemi çözer. Baskıyı rahatlattığı için de ağrıyı büyük ölçüde azaltır.
    İlk seansta önce ağrı giderici etki kendini gösterir, hastanın ağrısı azalır. Sonraki seanslarda da artık tedavi edici etki kendini gösterir ve fıtık anatomik olarak gerilemeye başlar. Bu safhada biokimyasal-biofiziksel süreç işletilir. Omurga çevresi (paravertebral) kaslar kuvvetlenir, duruş (postür) düzelir. Bölgesel olarak kan dolaşımı artar ve tamir mekanizması işlemeye başlar. Diski oluşturan yapılardaki dejenerasyon (bozulma) durur ve bu yapısal elemanlar yenilenmeye başlar.
    Vücudun “Bağışıklık Sistemi” güçlenir.Bu etki daha çok allerjik hastalıkların tedavisinde açık bir şekilde gözükür. (Allerjik astım, bronşit, sinüzit v.s.) Bu şekilde paravertebral kasların kuvvetlenmesi sonucunda öncelikle hastanın duruşu düzelir. Yana eğik ve ya kambur duran hasta dikleşir. Bu kasların kuvvetlenmesi aynı zamanda fıtık materyalinin geriye dönmesine de yardımcı olur. Hastaya verilen bazı germe egzersizleri de bu safha da çok önemlidir.

    Migren tedavisinde Akupunktur

Migren tedavisinde akupunktur uygulamasının kullanılmasında, olgunun migrenden tamamen kurtulma şansı %90’larin üzerinde bulunmaktadır. Bu tedaviyi uygulayan olarak bu başarı oranı bilinmektedir.

Akupunktur İğnesi Acı Verir mi?

Bir çok kişinin merak ettiği ve endişelendiği bir durumdur, ama akupunktur neredeyse ağrısız bir tedavi yöntemidir. İğneler son derece incedir ve genellikle hastaların çoğu iğneleri çok az hissettikleri için şaşırırlar. İğne batırılırken çok hafif bir sinek ısırığı hissi ve sonrasında iğne bölgesinde hafif bir ısınma veya ağırlık hissi ya da uyuşma normaldir ve iğne çıkarılınca ortadan kaybolur.

Dünya Sağlık örgütüne göre Akupunkturla tedavi edilen başlıca ağrılar şunlardır;


-Baş ağrısı ve Migren
-Yüz ağrısı
-Boyun, Omuz ve kol ağrısı
-Sırt ağrısı,Bel bacak ağrısı
-Adet ağrısı

-Zayıflama

-Fibromyalji

 
Toplam blog
: 89
: 144
Kayıt tarihi
: 18.05.13
 
 

Omurga Sağlığı Merkezi Uzman fizyoterapist Mehmet ÜNAL Medipol üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabi..