Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '13

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Akvaryum yapımı

Akvaryum yapımı
 

Resimdeki gibi bir akvaryum sehpamız olmayabilir ama evdeki masa ve sandelyeyi bunun için kullanabiliriz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta kullanacağımız araçın acı aralığı 90 Derece olmalı. Ben şahsen düz bir masa üzerinde akvaryum kurulumumu yaptım.

Resimdeki gibi kağıt bantlarımızı çektikten sonra silikonumuzu aralıksız hat boyunca düzgünce çekelim. Daha sonra taban camımız silikon surduğumuz yere tam oturtalım, burada dikkat edilecek nokta iki cam arasında yapışmayı sağlayan silikonda hava boşlukların kalmaması. Hava boşluğu kalırsa bütün emeklerimiz boşa gider. Çok ufak tek tük hava boşlukları kalırsa bunların havasını alma yöntemleri var ama bu zamanla profosyenelik ister.,


İki camın birleşim noktasına silikon sıkıp bir cay kaşığı veya parmagımız ile v şeklinde silikonu yayabiliriz ve böylelikle silikonun camı tutma mukavametini ve herhangi bir sızma ihtimalini de yok etmiş oluruz.

Daha sonra aynı işlemleri yan camlara ve en son koyucagımız yan cama uygularız. Burada dikkat ediceğimiz hususu camları silikon ile birbirine tuturduktan sonra kağıt bant ile birbirlerine yapıştırırsak herhangi bir oynama ve kaymayı engellemiş oluruz. Bir sonraki adıma geçmeden önce her zaman camların birleşim noktalarına bakmakta fayda var, herhangi bir ufak kayma bir sonraki yaptığınız işlem ile düzeltmesi daha zor olabilir.,


En son olarak silikonlama bittikten sonra kağıt bantlarımız sökelim ve bir gün sonra da fazlalık olan silikonları bir jilet yardımı ile düzgünce keselim. İster istemez elimize bulaşan silikon ile akvaryum camına elemiş olabiliriz bunları daha sonra jilet ve tiner ayrıca büyük marketlerde satılan silikon çözücüler ile temizleyebiliriz. Jilet kullanırken özelikle dikkat etmeliyiz camlarda çizik oluşabilir. Tiner kullanırsak akvaryum tankını bol bol su ile durulamamız gerekir.

Akvaryum Cam Kalınlığı Belirleme:




akvryumcamnkalinligi




ÇİZİMLER ALINTIDIR (Kaynak: Bilinmiyor)

Sistemde sump düşünülüyorsa camlar sipariş verirken delikleri açtırmakta fayda var.

akvaryumyapimi



Benim kurulum yaptığım akvaryum 130cm*90cm*70cm(H) cam kalınlığı 15mm olduğundan akvaryumu kurucağımız sehpa üzerinde silikonlamasını yaptık. Silikon çekerken parmağınız fotoğrafta görüldüğü gibi silikon tabancasının uç noktasına koyup camın dış köşesi bastırır çekerseniz silikonuz daha düzgün çekersiniz.

akvaryumyapimi1


Silikonlaması bitmiş kenarlarındaki silikonları kesilmemiş bir akvaryum görüyorsunuz.

 

akvaryumyapimi2

 

akvaryumyapimi3akvaryumyapimi4
 

akvaryumyapimi5

akvaryumyapimi6

akvaryumyapimi7


Silikonlu ellerinizi sağa sola sürerseniz sizde benim gibi akvaryum içine oturup silikonları temizlersiniz.

Geldik akvaryum test etmeye, akvaryumda kuruluma geçmeden akvaryumu test etmeyi unutmayın. Nekadar kendinize güvenseniz de akvaryumu salonun ortasında su doldurup test etmeyin…




Bu da benim sump için yaptığım 120cm*60cm*40(H) ölçülerindeki tank ve bunu balkonda su doldurarak test ettim maalesef akvaryum ana tankını salonun içinde test etmek zorunda kaldık boyutlarından dolayı ama kimseye önermem .

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..