Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

28 Eylül '07

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Akvaryuma İlk Adım

Akvaryuma İlk Adım
 

Evde hayvan beslemek mi istiyorsunuz? Hayvan besleyeyim ama ortalıkta da gezinmesin mi diyorsunuz? O halde seçenekleriniz kuş veya balık olabilir... Bunlardan akvaryum ve balıklar, tarafımdan sizlere şiddetle tavsiye edilir! Akvaryumun seyir zevki bambaşkadır. Hele hele çalışma hayatınız varsa, akşamları karşısına oturup seyre daldığınızda, dinlendiğinizi hissedersiniz. İnanın o renk renk balıkların doyumsuz seyri bütün yorgunluğunuzu alacaktır.

Hiç akvaryumunuz olmamış ve "acaba ne lazım" mı diyorsunuz?

Akvaryum: Başlangıç için çok büyük olmamasında fayda vardır. Değişik şekillerdeki modeller arasından beğeneceğiniz 60 santimlik bir akvaryum işinizi görecektir. Mali durumunuz müsaitse, altı dolap şeklinde sehpası olanları tercih ediniz.

Filtre: Suyu temizleyen bu önemli parçanın iki seçeneği vardır... Dahili veya harici filtre... Dahili filtre akvaryum içerisine takılan bir model olup, fiatı daha ucuz olmakla birlikte, azami bir hafta içerisinde temizlenmesi gerekir. Harici filtre daha pahalı olsada, bıkkınlık verme durumunu ortadan kaldırır. Bu model, akvaryumun dışarısında yerde durur ve sadece hortumları akvaryum içerisine girer. Harici filtre çok daha sağlıklı temizlediği gibi, kendi temizliği senede sadece iki veya üç defa yapılsa yeterlidir.

Isıtıcı: Akvaryum suyunu ısıtan bu aksamın en uygun boyutunu, aldığınız akvaryumun ebadına göre satıcı size verecektir.

Hava pompası: Akvaryum suyuna hava veren bu aletide yine, akvaryumunuzun alabildiği suyun miktarına göre hava basabilecek yeterlilikte olanını satıcı size tavsiye edecektir.

Hava taşı: Hava pompasının ucuna hortumla bağlanıp, kum altında gizli durur... Değişik boy ve şekillerde olup, havayı kumun altında dağıtıp, kabarcıklar halinde çıkmasını sağlar.

Kum: Değişik renkleri vardır, tavsiyem siyah kumdur. Akvaryum tabanına yayılacaktır ve yeterli miktarı satıcı belirleyecektir.

Derece: Küçük ama önemli bir parçadır. Akvaryumun içerisine yapıştırılıp, suyun ısısını dışarıdan görmenizi sağlar.

Kepçe: Ufakta olsa bir kepçe bulunmasında fayda vardır.

Bitki: Olmazsa olmaz değildir lakin varlığı seyir zevkini ikiye katlar. Canlı ve yapay olmak kaydıyla iki türü olup çeşitli seçenekleri vardır.

Aksesuar: Beğeninize göre heykeller, renkli veya sade irili ufaklı taşlar, mercanlarla akvaryum içerisini dekore edebilirsiniz.

Dezenfektan: Ufak şişe içerisinde mavi renkte bir ilaçtır. Birkaç damlasıyla akvaryum suyunu dezenfekte edecektir.

Yem: Bunu seçme şansınızı balık türünü seçtiğinizde kullanmış olacaksınız. Zira seçtiğiniz tür balığın yemini almak zorundasınız.

Bunları tedarik edip mekana getirdiyseniz gerisi çok da zor değil. Akvaryumu istediğiniz bir yere konuşlandırdıktan sonra (elektrik prizine yakın bir yer seçmenizi tavsiye ederim) diğer malzemelerini içerisine yerleştireceksiniz. Öncelikle filtreyi, havayı ve ısıtıcıyı halledin. Hava taşı aldıysanız onu da ayarlayın. Sonra kumu sereceksiniz fakat kumlar kesinlikle kirlidir! Ayrı bir yerde, kirli su çıkmayıncaya kadar kumları yıkayıp öyle serin. Sonrasında diğer aksesuarları da yerleştirdiniz mi sıra su doldurmaya gelir. Bakın çok önemlidir. Kesinlikle çeşme suyu dolduracaksınız! Kaliteli olsun diyerek içme suyu doldurmaya kalkarsanız balıkları kaybedersiniz! Her zaman, dinlenmiş çeşme suyu doldurmalısınız. Fakat başlangıçta doldurduğunuz su, henüz balık olmadığından yerinde dinlenebilir. Her şeyi çalıştırıp kontrol edin, hatta bırakın üç gün çalışsın balıklar yokken. Bir aksilik yoksa eğer, üç gün sonra satıcıya gidip akvaryum sakinlerinizi getirebilirsiniz. Benden bir tavsiye daha. Hangi tür balık alırsanız alın, mutlaka en az bir vatoz balığı alın!

Bu konuda girişimde bulunan olursa, hayırlı haberi almak isterim. Saygılarımla...


*** Lütfen dikkat!!! Eğer fotoğrafa dikkatli bakmadıysanız tekrar bakmanızı öneririm. O balığın üzerindeki lekeler tamamen doğaldır veee o balığın üzerinde Arapça "ALLAH" yazar.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..