Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Al birini, vur birine

Her zamanki gibi deyim yerindeyse, ülkemiz gündemi allak bulak, herşey arap saçına dönmüş bir vaziyetedir.

Aslında çözümünü, aklıbaşında sıradan bireylerin dahi, rahatlıkla bilebileceği cinsten sorunlar, niye bu kadar çözümsüzlüğe doğru itilir, maalesef bir türlü anlaşılamamaktadır.

Hemen hemen hepsi eğitimli, koca koca adamlar, neden böyle memeleket meselesi herşeyi, bunca anlamsız bir ısrarla, sürekli kavga konusu yaparlar, gerçekten anlamak olanaksız gibidir.

Memleketi ve bizi yöneten, iktidarından muhalefetine tüm büyüklerimizin, bu kadar birbirine yabancı, bunca uzlaşıdan bihaber ve kavgacı duruşlarını ve tutumlarını, anlayabilmek, gerçekten oldukça zor...

Ne diyelim, Allah ülkemiz insanına sabır ve dayanma gücü versin...

Bakıyorsunuz konular, yıllardır konuşulan, en bilindik başlıklara sahip kronik meseleler, neden tartışmalara, sürtüşmelere ve anlamsız kavgalara harcayacağınız zamanı, bu kronikleşen problemlerin çözümü yönünde, kullanmazsınız.

Ülkemizde açılımı gerektiren, kronikleşmiş meseleler varsa, neden el ele çözmez ve neden bu ülkeye ortak uzlaşı ile layığı olduğu en tarafsız ve doğru metni, sunmazsınız.

Bu ülkede, analar ağlıyorsa, ağlayan tüm analar, hepimizin anası bacısı vb. değilmi, nasıl böyle bir tablo görmezden gelinir.

Özgürlüklerin ve eğitim düzeyinin yükselmesi, insanımıza çokmu, bunu, nasıl böyle yürekli ve mert bir topluma, çok görürsünüz.

Dokunulmazlıkları yıllardır, bunca konuşulduğu halde, neden bir türlü kaldırmazsınız, temiz ve şeffaf bir siyaset, bu kadarmı zor, bu kadar mı rahatsız edici duruyor.

Yıllardır tekrar edip duran ve gerek ülkemiz ve gereksede insanımız için, bir kara leke oluşturan, tüm faili meçhuller vb. neden hakkıyla aydınlatılmaz.

Neden, ülkemizdeki her organ, hakkıyla kendi işine odaklanmaz ve neden en anayasal organlar, bu gün saygınlığına gölge düşürebilecek tablolara, sürüklenmeye çalışılır.

Yine laiklikle, dini yada cami ile kışlayı, bunca kavgalı göstermek, kime ne fayda sağlar.

Yine tüm vatandaşlarımızı, hiç bir ayrım gözetmeden ve ne iç ve nede dış tehdit olarak algılamadan, tarafsız ve her anlamda gerçekten eşit bireyler olarak almak, bu kadar mı zor.


Cumhurbaşkanlığı süresi ve yeni anayasa konusunu, okuyucularım bilir, önceki yazılarıda ele almıştım.


Yine tekrar etmekte fayda varmıdır bilinmez, yani say say hep aynı bilindik meseleler işte...

Hiç kimse kusura bakmasın, bu günki tabloların çözümsüzlüğünde, iktidarından, muhalefetine tüm yönetenlerimizin, hiçte azımsanmayacak payı var, onun için hiç kimse, boşu boşuna masumu oynamasın...

Hadi hayırlısı...

 
Toplam blog
: 64
: 435
Kayıt tarihi
: 20.04.10
 
 

Sinan Adıgüzel, sanatçı yazar, 08.10.1977 tarihinde Adıyaman’da dünyaya gelmiştir. İlköğre..