Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '11

 
Kategori
Siyaset
 

Al sana kardinal külahı

1453 de Bizans tarihe veda ederken "kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi yeğlerim" diyen insanlar Bizans zulümününden kurtulmuş olmayı bu sözlerle ifade ederken bugün bizim iktidarımız "yeniden kardinal külahı görmeyi niçin istiyor" ki bir Vatikan yarattırılmanın temellerini atmaya çalışıyor? 

Malum uluslar arası anlaşmalarla sabit kılınmış ve taraflar arasında rıza gösterilerek imzalanmış anlaşmayı rafa kaldırarak adına "jest"denerek azınlıklara terk ettikleri mülkleri iade ediliyor. Neyin karşılığı bu? 

Kiliseler açılıyor, manastırlarda ayinler yapılıyor.Velhasıl azınlıklara verilen tavizlerin ardı arkası kesilmiyor. Dünya barışına katkı, medeniyetler yakınlaşması, dinler diyaloğu adı altında yapılan sonu İslam coğrafyasının bağrına saplanan hançerin kimin kanını akıtacağı bilindiği halde bu iyi niyet saçmalığının sonunda ne olacaktır? Vatan coğrafyasında mevcut hainlerimiz az mı gelmiştir ki yeni gülen yüzlü tek dişi kalmış canavarlara kaleler teslim ediliyor? 

Yabancılara bu hakları tanımakta sınır tanımayan iktidarımız niçin Alevi kardeşlerimizin bilinen sorunlarını çalıştay toplantıları ile savsamakla meşgül? Alevi kardeşlerimizin sayıları mevcut gayri müslim azınlıkların toplamınıdan az mıdır ki çözüm önerilerine sıcak bakılmıyor? Bu bayrak altında memleketi uğruna canını feda edebilen Kürt kardeşime, Alevi kardeşime veremediğiniz veya çok gördüğünüz bu toleransları niçin, yarın kapısından içeri dahi giremeyeceğimiz insanlara layık görebildik. 

Ruhban okulunu açmak niyetinde olan iktidarımızın aklında Ayasofya'da namaz kılmak gibi bir cesareti gösterecek iradedenin var olması gerekiyor. Türk Milleti' nin bu arzusunu en iyi sizler bilirken arkadan dolanmanın bir faydası olamaz. Batı Trakya' da yaşayan Türkler, Kerkük' te yaşayan Türkler, Rusya' da, Çin' de yaşayan Türkler' den haberim yok diyemezsiniz. Onların kültürel hakları, dilleri, dinleri, .. için neler yapabildiniz? Zulüm altında inim inim inlerken bir sözünüz, bir girişiminiz olduysa onlara nasıl yansıdı? 

Kardinal külahı görmenin karşılığında müslüman Türklerin haklarını almak gibi bir pazarlığınız oldu mu? Her şeyin açılımı bu mu demektir? Elli yıl, yüz yıl sonrası dünya düzeninde bunlar bize artı olarak dönmeyecek. Hıristiyan Avrupanın dereyi geçene kadar ..... dayı diyeceğini en iyi bilen Türk Milletidir. 

Ey iktidarımız, bize karşı er meydanında kaybedenler hep masada kazanmayı bildi. 

Hatırlatalım. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..