Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '08

 
Kategori
Siyaset
 

Al takke, ver külah!...

Al takke, ver külah !...

Sayın okurlar Büyük Millet meclisinde bir soru üzerine açıklanan kamuda yani devletle ilgili yerlerde, daha da açıkçası milletin parasını ödediği makamlarda çalışan kişilerin aldıkları paralar, yani, maaşlar..

Okuyunca inanamadım, sizlerde gördünüz okumuşsunuzdur..

Merkez bankası ( Devletin bankası, özel değil ) başkanı bey 32.000 ytl aylık maaş alıyor. Buna benzer başkaları da var.

Cumhuriyetin başı Cumhur Başkanı 16.000 ytl, Başbakan 9.000 lira alırken başka bir kurumun başındaki genel müdür beyefendi 21.000 ytl alıyor.

Senelerdir devlet kesiminde çalışanlar arasında bir maaş dengesi kurulamadı.. Bastıranlar, çoğunlukta olanlar kendi meslek gruplarına haksız bir yığın paralar verdiler.

Öyle zamanlar oldu ki bir banka müdürü, yanında çalışan odacısından daha az para alır durum da kaldı..

Ben düşünürken dahi üzülüyorum, düşünün bir ilin Valisi, bir ilçenin Kaymakamı, Savcısı o il veya ilçedeki Belediye Başkanlarından çok daha az maaş alıyor.

Valiler, kaymakamlar, savcılar, hakimler, emniyet müdürleri üniversitelerde okuyup, yıllarca ücra ilçelerde yıllarca fedakarca çalışarak geldikleri mevkilerde karınlarını doyuracak maaşlar alırken, ilk okul mezunu olduğu dahi şüpheli, eğitimsiz kişiler seçildikleri için 10.000 -20.000 ytl götürüyor.

Bir ilçeyi düşünün 30 yıldır ilçe ilçe dolaşarak geldiği bir ilçede 4000 lira alırken Belediye başkanı 15.000 lira alıyor ayrıca da altında lüks arabalar, harcırahlar davetten davete geziyor.

Gel de buna dayan ey halkım…

Onlar utanmıyorlar, haram para yediklerine, yüzleri kızarmadan ortalıkta geziniyor, birde senin karşında nutuk atıyorlar..

Gerçi buna sebep sensin.. Oyunu bilmeden veriyorsun, hiç kendi konularına sahip çıkmıyorsun, iki kilo yağa, pirince teslim oluyorsun, o kişilerde senin yiyemediğini yerler…

Hakmış, adaletmiş, dürüstlükmüş, yetim hakkı yememekmiş hepsi boş laf oldu.. Bunlar kayboldu gitti.

Tarihte Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, zamanın hasta olan Genelkurmay Başkanı Or.general Kazım Özalp’ı yurt dışında tedaviye gönderilmesini istediğinde, generalin ”vatanın parası boşuna harcayamam “diye yurt dışına gitmeyi reddettiği anlatılır..

Nerde o cumhuriyeti kuran insanlar, atlarına binip gittiler..

Şimdikilerde hedef para kazanmak.. Nasıl olursa olsun..

Halk zordaymış, bu para onun hakkı değilmiş, emsal makamlar şu parayı alıyormuş kimsenin umurunda değil..

Yönetim kurulu, belediye meclisi toplanıyor milletin cebinden milyarları alıp, adamlarına veriyor.

Al takke ver külah.. Yapılan iş bu…

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..