Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
Okunma Sayısı
2436
 

Alabalık buğulama nasıl yapılır

Alabalık buğulama nasıl yapılır
 

harika lezzetli bir akşam yemeği


4 adet Domatesleri halka halinde kesiniz ve 1 çay bardağı sıvı yağ ile yağlanmış çelik tavaya diziniz. 5 adet fileto şeklindeki Alabalıkları ise domateslerin üzerine yerleştiniz. Geride kalan 2 adet domatesleri ise dörde bölüp balıkların aralarına yerleştiriniz.

4 adet Çarliston biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) şeklinde kesiniz ve balıkların üstüne yerleştiriniz. Ardından da İkiye bölünmüş 300 gram mantarları, bir çorba kaşığı kapari turşusunu ve 4 adet defne yapraklarını da ilave ediniz.

2 adet Limon suyunu ve balıkların üst seviyesine gelecek kadar su ilave ediniz, ardından bir tutam tuz ve karabiber ilave ediniz ve kapağı kapatıp orta ateşte 30 dakika pişiriniz. Afiyet şeker olsun.

Not: İsteyenler 3 diş soyulmuş ve doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.
Elinizin yanmaması için kumaş eldiven kullanınız.
Tavayı devirmemek için sapını mutlaka ocak üzerinde iken duvara doğru çeviriniz.
Tavanızın kapağı yoksa, alüminyum folye kullanabilirsiniz.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 238
Toplam yorum
: 12
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 1915
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabe..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster