Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '07

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Alabalık köftesi..

Alabalık köftesi..
 

Alabalık zaten çok lezzetli bir balık tır. Güveçte de çok güzel oluyor, yapıp yemenizi tavsiye ederim.

AFİYET OLSUN..

Malzemeler;

2 Adet alabalık,
1 Adet soğan ,
Yarım demet maydanoz ,
1 Adet yumurta,
2 Dilim ekmek,
1 Tatlı kaşığı kimyon ,
1 Çay kaşığı karabiber
1 Su bardağı zeytinya1 Tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı :

Alabalıkları temizleyip haşlayın.

· Deri ve kılçıklarını ayıklayın.

· Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince kıyın.

· Ekmek dilimlerini ıslatıp suyunu sıkın.

· Ayıkladığınız balık etlerine yumurta, ekmek, kimyon, karabiber, tuz, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş soğanı ilave edip yoğurun.

· Hazırladığınız köfte harcını parçalara ayırarak şekil verin.

· Bir tavada zeytinyağını kızdırıp köfteleri pembeleşinceye kadar kızartın.

· Sıcak olarak servis yapın.

İsteğe göre yeşillikle süsleyebilirsiniz...

 
Toplam blog
: 110
: 4498
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Muhasebeciyim. Hep yazmak istedim fakat içimdekileri yazıya dökemiyorum. Bu ana kadar hiç denemed..