Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Alaçam suyu tekrar akmaya başladı

Alaçam suyu tekrar akmaya başladı
 

En Temizi Alaçam Suyu Çıktı.


Dursunbey'de geçtiğimiz hafta yaşanan salgın olayının ardından tahlile gönderilen sulardan Alaçam suyu tekrar akmaya başladı, alınan tedbirler sayesinde ise vakalar neredeyse sıfıra indi. 

Dursunbey'de geçtiğimiz hafta Devlet Hastanesi acil bölümüne kusma, ishal ve karın ağrısı şikayeti ile başvuran 100'ün üzerinde hasta olması, salgın ihtimaline karşılık yetkilileri harekete geçirmişti. 
 
İlk olarak Alaçam suyu tedbir amaçlı kapatılmış, depoları bakıma alınmış, daha sonra ise şebeke suları klorlanarak salgın kontrol altına alınmaya çalışılmıştı. Sulardan alınan numuneler ise tahlil yapılması için ANKARA'ya gönderildi. 
 
Edinilen bilgiye göre en temiz su Alaçam suyu çıktı, bugün sabah saatlerinde ilçenin çeşitli noktalarında bulunan çeşmelerden alaçam suyu tekrar akmaya başladı. Baybunar suyunun da küçük çapta kirlilik olmasına rağmen temiz çıktığı öğrenildi. Ayrıca salgının sulardan değil, noro virüsünden kaynaklandığından şüphelenildiği, virüsün kaynağının araştırıldığı belirtildi.
 
Dursunbey Sağlık Grup Başkanı Hakkı ÖZÇOBAN, Alaçam suyunun en temiz su çıktığını söyleyebilirim dedi, alınan tedbirler sayesinde Hastaneye başvuran vaka sayısının dün itibarı ile sıfıra yakın olduğuna dikkat çeken ÖZÇOBAN, salgının bir virüsten bulaşmış olabileceğini ayrıca önümüzdeki günlerde konu ile ilgili gerekli açıklamayı yapacağını söyledi.
 
Toplam blog
: 94
: 183
Kayıt tarihi
: 15.11.12
 
 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 1970 yılında ailenin ikinci oğlu olarak Dünya'ya geldim. Eskişeh..