Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '17

 
Kategori
Kültür Turizmi
Okunma Sayısı
124
 

Alaçatı Ot Festivalinden, Didim Vegan Festivaline doğru...

Alaçatı Ot Festivalinden, Didim Vegan Festivaline doğru...
 

Ot deyip gelip geçmeyin…

İnsanlar yer, hayvanlar yer…

Tüm canlılar bir yolla ondan faydalanır…

Kimine göre hiç bir kıymeti yok… Birine kızıldığı zaman ot gibi denir…

Oysa hiç öyle değil… Ot; et olur, süt olur, dertlere derman olarak ilaç olur…

Yemek olur, aş olur. Salata olur, meze olur.  Kuru ekmeklere katık olur…

Çeşme Alaçatı’da olduğu gibi onbinleri toplayan bir festival olur…

Murat Behram yönetiminde; Didim Gezi ve Fotoğraf grubuyla birlikte Alaçatı “Ot Festivalindeydik”.

Ege Bölgesi, ot kültürünün en köklü olduğu bölgelerimizden birisidir. Özellikle Kıyı Ege’ye yaklaşıldıkça pazarlarında her türlü otu bulabilirsiniz… Gerek yemek yapmak, gerekse salata yapmak için satılan bu otlar çok müşteri bulur. Girit Adası’nın ot kültürü göçler yoluyla Ege Bölgemize geldiğini söyleyenler de vardır… Zeytin ve Zeytinyağı kültürünün de yüksek olduğu bu bölgemizde özellikle zeytinyağı ile yapılan ottan yemekler ve salatalar sağlıklı beslenmenin de bir yoludur… Ege’de Nazilli başta olmak üzere ortalama yaşamın en yüksek olduğu yerler de otla beslenilen yerlerdir.

Ot Festivali’ elbette Ege bölgemize yakışırdı. Alaçatı 8 yıldır bu festivali başarıyla sürdürüyor. Festival boyunca çok uzaklardan gelen çok sayıda turisti ağırlıyor bu şirin kasaba…

Alaçatı, doğal güzelliğiyle, tarihsel dokusuyla, özgün mimarisiyle ve “Ot Festivali nedeniyle sokaklarına sığmayan yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazırdı…

Her türlü otun, ottan yapılmış yiyeceklerin, pastaların böreklerin festivale katılanlara pazarlandığı bu festivalde yoğun kalabalık yüzünden zaman zaman zor anlar yaşadığımızı da belirtelim. Barlar sokağında da herkes eğlencenin doruğundaydı. Bu alanlarda da oturacak yer bulmak oldukça zordu. Turizm, festival işte budur demekten kendimizi alamadık… Otların fotoğraflarını çekerken çoğunun adını yeni duyduğumu da belirteyim. Fotoğrafladığım ve aklımda kalan bazı ot isimleri ise şöyleydi: Arapsaçı, deniz börülcesi, ebegümeci, eşek marulu, hardalotu, ısırganotu, bambul, şevketibostan, turp otu, kuzukulağı vb…

Alaçatı ve Çeşme’de güzel bir gün geçirdik. Gezdik, eğlendik, yedik içtik… Turizmin önemli bir yüzünün de festivaller olduğunu gördük…

Şimdi, Didim ilçemizde 29 Nisan- 30 Nisan tarihleri arasında yapılacak Türkiye’nin ilk “Vegan Festivaline” odaklandık. Festival, Türkiye Vegan&Vejetaryenler Derneği ve Didim Belediyesinin işbirliği ve ev sahipliğinde yapılacak. Didim Belediyemiz bu festivalin alt yapısını oluşturmak ve kalıcı hale getirebilmek için uzun bir süreden beri çalışmaktadır. Dileğimiz bu festivalin de onbinlerce turisti ilçemize çekme başarısı göstermesidir…

Görüşmek üzere…  

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Bu blog Editör'den Öneriler alanında yayınlanmıştır

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1425
Toplam yorum
: 1888
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 944
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster