Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Alaçatı plajlarından Solto Beach'deyiz

Alaçatı plajlarından Solto Beach'deyiz
 

Bir önceki yazımda anlattığım gibi, Aya Yorgi'deki Cafe Pi Beach'de ertesi gün bize yer ayırması için üzerine yüklüce ekstra bahşiş verdiğimiz eleman, ertesi gün işe bile gelmediği gibi, bizim rezervasyonumuzu kimselere haber vermediği için, oradan hemen çıkıp, arkadaşlarımızın "burası bi' harika dostum!" telefonu üzerine, Alaçatı Liman Mevkii'ndeki Solto Beach'e geçtik.


Yeşillikler içinde sıra sıra dizilmiş binalardan oluşan 75 odalı Solto Alaçatı Hotel'in sahilinde yer alan bu beach, hem Alaçatı merkeze arabayla 10 dakika mesafede olmasıyla da güzel bir alternatif oldu bizim için.


Giriş ücreti hafta içi ve haftasonu kişi başı 30 TL olan mekanda, ince kumlu sahilde hasır şemsiyeler ve ahşap şezlonglar hakim.

Bir de üzerine akvaryum temizliğinde akua mavisi bir deniz ile gürültü patırtıdan uzak, huzurlu bir ortam olunca, işte tüm bunlar insana, günün o anına kadar yaşadığı tüm olumsuzlukları bir anda unutturuvermek için ideal :)


Herkes keyfine göre rahat ve minderli şezlonglarına havlularını serip, ister güneşlendi, ister kitabına daldı, ister uyukladı.


Arada Çeşme tatillerinin olmazsa olmazı Midye dolmalar ısmarlandı, hemen hüpletildi.

 


Tertemiz ve buzzzz gibi denizde ellerimiz buruşana kadar yüzdük.

Sevilen simalardan başka kimler vardı derseniz, Burcu Esmersoy da arkadaşlarıyla güle eğlene tatilin tadını çıkaranlardandı. Bu kız hem çok güzel, hem çok sempatik Allah için:)

Görsel Kaynağı: Rota Haber

 

Yorulunca da hep beraber gölgedeki Cafe kısmına geçip, yemek yiyerek, biraz enerji topladık.


Biz böyle sağlıklı bir Beyaz Peynirli salatayla efendi efendi doymaya çalışırken, bazımız Noodle, bazımız Etli Taco denedi.


Herkes genel olarak yediklerinden memnun kaldı.


...ve en edepsizimiz(!) ise Sigara Börekleri, Elma Dilimli Patates ve Sosisten oluşan kızartma tabağını tercih etti:)


İki kulaç attı diye, tek başına bu koca kızartma tabağını gömen zihniyete ne denir ki? "Tatilde de kiloya mı dikkat edeceğiz canım" diye düşünüyor insan, kendince haklı olarak tabi, ama bir de bunun geri dönüşünde tartı ile yüzleşmesi var:)

Yemekten sonra biraz dinlenip, yine güneş ve denize döndük. Arada isteyen, sırf değişiklik olsun diye mekandaki havuza da bir daldı çıktı. "Pes yani, böyle deniz varken, ne havuzu?" demedik işte. Keyif onun değil mi? :)

Gönlümüzce bir Cumartesi geçirdiğimiz Solto, sonraki yıllar için de tercih edeceğimiz güzel bir beach alternatifi olarak aklımızda ve gönlümüzde güzel hatıralarla yerini aldı.

www.usengecsef.com
www.facebook.com/usengecsef
www.twitter.com/usengecsef
www.instagram.com/usengecsef 

 
Toplam blog
: 230
: 5958
Kayıt tarihi
: 03.04.13
 
 

Öncelikle "Üşengeç Şef"e olan ilginiz için sizlere teşekkür ederim. "Şef" denilince aklınıza heme..