Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '09

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Alaçatı ve eski taşkonak oteller

Alaçatı ve eski taşkonak oteller
 

Son yılların moda tatil yerlerinden birisi de hiç şüphesiz ALAÇATI.. Sokakları ve eski taş evleri buram buram bir yaşam tarzı kokan ALAÇATI her ne kadar RÜZGAR SÖRFÜ olanaklarıyla ün kazanmış olsa da esasında buranın LEZZETİNİ bilenler çok daha farklı yaşıyor ALAÇATI' yı.

Hayal edin hele bir.. Eskiden bugüne uzanan evler, rüzgâr ve güler yüzlü insanlar...

Kendi halinde bir kasaba iken büyülü rüyasından uyanan pamuk prenses gibi yavaş yavaş kendine gelirken, eski evler küçük otellere, dükkânlar cafe ve restaurantlara dönüşerek, benzersiz rüzgârı ile zeytin, zeytinyağı ve lavanta kokularını siz Alaçatı sevdalılarına taşımaya başlayan ALAÇATI...

ALAÇATI VE ESKİ TAS "KONAK"OTELLERİ ..

Sokakları ve eski taş evleri buram buram bir yaşam tarzı kokan ALAÇATI her ne kadar RÜZGAR SÖRFÜ olanaklarıyla ün kazanmış olsa da esasında buranın LEZZETİNİ bilenler çok daha farklı yaşıyor ALAÇATI' yı.

Burada eski Rum evleri meşhur... Bunların arasında eski konaktan yapılma öyle güzel oteller var ki bahsetmeden geçemeyeceğiz..

Bu taş evler 19.Yüzyıl Alaçatı yaşam tarzını hissedeceğiniz, tarihi mimarisine sadık kalınarak restore edilmiş yaklaşık 150 yaşında konaklar.. Bunlar dekore edildiğinde odaları son derece zevkli, incelikli ve romantik hale geliyor.. Hele bir de bahçe varsa müthiş huzur verici oluyor aynı zamanda ..

OTELLERİN TARİHÇESİ...

"Bu yapılar genellikle 1800 lü yıllardan geliyor.. İlk sahipleri genellikle ticaretle uğraşan Rum aileleri.. Sonra binalar el değiştirerek muhtelif kişilere geçiyor..

Genellikle mübadele sonrası birkaç mübadil aile tarafından el değiştiren bu evler, zaman içinde küçük tadilatlarla yakın geçmişe kadar varlığını sürdürüyorlar..

Bazıları da hali vakti bir aile tarafından satın alınıp dış cephe korunaraki iç dekorasyona tabi tutuluyor ve otel olarak misafirlerin hizmetine sunuluyor..

ÖNEMLİ NOT: YİNE DE SİZ SİZ OLUN FİYATLARA DİKKAT EDİN.. VE HATTA İMKANINIZ VARSA PAZARLIK BİLE EDİN.. ÇÜNKÜ CİDDİ BİR BÜTÇEYLE GİTMENİZ GEREKEBİLİR BU BUTİK OTELLERE.

TURKIYEINTERNETTE.COM
http://www.turkiyeinternette.com/haber/4756-turzm-tatl-yore-alacati-ve-eski-tas-konak-oteller-.html


Alaçatı ve eski taşkonak oteller
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..