Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Rumikorman (Korman Türkmen)

http://blog.milliyet.com.tr/rumi

21 Aralık '06

 
Kategori
Teknoloji
 

Alan 51

Alan 51
 

Ufo olayları hakkında bazı elle tutulur ve somut olayların olduğu artık bilinen bir gerçektir. Fakat neden hala bir devlet sırrı gibi gizlenmektedir? Ufo olayları ve Ufo teknolojisinin kullanıldığı, Las Vegas'ın 95 mil kuzeyinde yer alan ve Amerika Hükümeti'nin toprağı olan Alan 51 ne amaçla inşa edilmiştir?

Devlet, bu bölge hakkında insanlardan bir çok şeyler saklamaktadır. Sebep olarak da, ülkenin güvenliği için gerekli olduğunu söylüyorlar. Peki ortada hiçbir şey yok iken tüm bu gizlilik neden? Böyle evrensel bir olayın insanlardan saklanması doğru mudur?

Bu bölge, Amerikan bilim adamlarına teknolojik yönden yardım eden uzaylı varlıkların bulunduğu iddia edilen yerdir. Şu anda kimi Ufo araştırmacıları, Amerikalıların askeri ve teknolojik yönden uzaylılarla işbirliğine girdiğine inanıyorlar. Birleşik Devletler Hükümeti'nin uzaylı varlıklar üzerinde araştırma yapıp, onların teknolojilerini kopya etmek şartıyla bu alanda istedikleri gibi uçabilmeleri konusunda bir anlaşma yaptığı bile iddia ediliyor. Amerikan hükümeti ve Nasa'nın Ufo konusunu bir sır ve dokunulmazlık altına alması, gösterdiği aşırı duyarlılık bu iddiayı doğrular gibidir.

Bu bölgede çekilen fotograflar 51. Bölgenin yalnızca birkaç hangar ve çesitli küçük yapılardan olustuğunu gösterse de birçok insan, yerin altında daha önemli ve geniş bir kompleksin bulunduğunu bilmektedir.

51. Bölge, yıllardan beri Amerikan son derece gizli uçaklarının proje ve test bölgesi olarak kullanılmaktadır. Çok ileri teknoloji ile üretilen U-2,A-12,SR-71 ve F-117 A hayalet uçakları burada birçok teste tabi tutulmuşlardır. Son yıllarda, 51. Bölgenin hemen güneyinde, Papoose Dry Lake yakınında yer alan ve S4 Bölgesi olarak bilinen yerde ele geçirilen Ufo’ların tekrar islemden geçirilerek, test uçuslarına çıkarıldıklarına dair çok ciddi kanıtlar vardır.

Bob Lazar, Alan 51’de 9 uzay gemisi ve 2 uzay simülatörü olduğunu ve kendisinin Mayıs 1989'da Aralık 1988'den itibaren 5 ay süre ile hükümetin teknolojilerini kendi yararları için uyarlamaya çalıştığı bu uzay gemilerini incelediğini açıkladı. Lazar uçan dairelerin her çarşamba test edildiğini ve bazı arkadaşlarını onları yasaklanmış bölgeden seyretmeleri için getirdiğini söyleyince ordu tarafından yakalandı ve tutuklandı; çalışmalarına sadece ordu için devam etmesi konusunda ısrar edildi, fakat o tüm bunları reddetti ve daha sonra otoyolda giderken vurulmuştur. Bob Lazar'ın iddiaları ölümünden sonra da tartışılmaya devam etmiştir.

Bob Lazar'ın bu bölge ile ilgili ilginç açıklamaları:

Ona göre S4 Papoose Gölü'nün doğusunda yer alan ve bir dağ büyüklüğünde alan kaplayan bir yeraltı kompleksiydi. Oradaki uçan daireler insan yapımı değildi, çünkü aracın boyutları ve formu insanlara uygun değildi. Görünürde hiçbir bağlantı yeri, kaynak yeri, cıvata veya perçin izi yoktu. Herşey yumuşak, yuvarlak, sanki mumdan yapılmış ve bir süre ısıtıldıktan donra soğutulmuş gibi. Oturulacak yerler tabandan sadece birkaç fit yükseklikteydi. Kemerler mevcuttu ve itici güç sistemi aracın ortasında yer alan içi boş bir sütun aracılığıyla bir anti yerçekimi alanı yayan, beyzbol topu büyüklüğünde küçük bir cisimdi. Lazar aşağı bakan ve uzun kollarıyla bir şeyler konuşan, dünyada bunlara benzer bir şeyin olup olmadığını bilmediği iki adam gördüğünü söylemişti.

Amerikan silahlı kuvvetlerinin resmi açıklama ve kararlarını bir gün değiştirene dek bir sır olarak kalacağı kesin, çünkü eğer bu bölgede sadece uçak testleri ve nükleer testler yapılıyorsa, o zaman hükümet bu konuyu niçin büyük bir sır gibi saklamaktadır? Eğer bilgi sızdıracak olurlarsa, Dünya Savaşı niteliğinde bir kaosun ortaya çıkmasından korkuyorlar.

 
Toplam blog
: 81
: 9709
Kayıt tarihi
: 01.12.06
 
 

1968 Ankara doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı Bilim..