Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Alan belli, veren ince belli

Alan belli, veren ince belli
 

ince bir alış-veriş gerçeği ve kaba bir bekaret yaklaşımı...


Cinsellik ve bekaret üzerine ince bir yaklaşım...

Öncelikle farklı yaradılıştaki iki benzemezin birbirini tanıması gereksizdir. Sadece birbirlerini tamamlamaları yeterli iken, bütünleşmenin hareket dinamiği alış-veriş mekanizması üzerine oturtulmuştur.

Burada alan taraf hep razıdır da, veren razı olmasa da üretim olur. Ancak mutlaka alan belli, verense tercihen ince belli olmalıdır.

Aradaki ilişkinin sosyal yapısında, bir yerde “kuvvetler ayrılığı prensibi„ hakim gibi düşünülebilir. Ancak bu yapıda demokrasi ve özellikle insan haklarından dem vurmak pek inandırıcı değildir. Alıcılar ümmet-i edebi yeden gelen kul haklarına sığınırlarken, vericiler ise ancak ince belli iken yüzde elli joker haklarını kullanabilmektedirler.

Ha ha ha! Siz de mi kapıldınız bu sahte rol dağılımına. Yapmayın! İnanmayalım bunlara. Güldürmeyelim tabiat anayı kendimize. Bu alışverişe “alırım” diyerek giren uyanıklar, iş bittiğinde hep kendilerinden verdiklerini anlayıp çaresizce horlamazlar mı? İnce belli vericiler(!) zafer çubuklarını tüttürürlerken...

Yoktur bu gerçeğin alıcısı - vericisi. Markalamamıştır doğa bedenleri “kadın – erkek„ diye. Meselenin özünde saklı ince ayrıntı, kabaca bir de şu pencereden görülemez mi acaba?

Doğa uğraşırken bedenlerle insan soyumuzda, biraz iltimas geçmiştir taraflardan birine ve böyle olunca da diğeriyle karışmasın diye, sadece onun görünmez yerine minik bir işaret koymuştur.

Hepsi bu. Ne gerek var abartmaya, kaşıyıp ta kabartmaya.

Durun! Korkmayın hemen. Bir kez de böyle düşünelim, olmaz mı? Ne demiş üstad Albert Einstein. “Problemler onları meydana getiren düşünce kalıpları içinde kalındıkça çözümsüzleşirler„ Kıralım bir kez olsun şu kalıpları. Kurtaralım, gelirken bize tertemiz emanet edilen vicdanımızı, yaşlandıkça bizi kuşatan dogmaların esaretinden.

Bir kez de pragmatik yaşamı deneyelim.

 
Toplam blog
: 36
: 1267
Kayıt tarihi
: 25.05.08
 
 

İstanbul'da doğdu. Teknik Lise Elektronik Bölümünde okurken rakamlara olan ilgisini de keşfetti. ..