Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '18

 
Kategori
Eğitim
 

Alan Seçimi Kılavuzu Açıklandı!

Alan Seçimi Kılavuzu Açıklandı!
 

10. SINIF ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU AÇIKLANDI!
 
9. Sınıftan 10. Sınıfa geçerken mesleki ilgi ve yeteneklerine göre uygun alana yerleştirilecek öğrenciler için Alana geçiş, tercih ve yerleştirme kılavuzu geçtiğimiz günlerde açıklandı. Buna göre öğrencilerin alan tercihlerini sağlıklı yapabilmeleri için kılavuzdaki detayları inceledik.
 
Tercihler Nerede yapılacak?
9. sınıf öğrencileri kayıtlı bulundukları okul müdürlüğüne velisi tarafından veya internet üzerinden bireysel başvuru yapacaklardır.
 
Anadolu teknik programlarına (ATP) geçiş şartları nelerdir?
Anadolu teknik programlarına ortaöğretim 9. Sınıfı doğrudan geçen ve yılsonu başarı puanı en az 70 olan öğrenciler başvurabilir.
 
Anadolu meslek programlarına (AMP) geçiş şartları nelerdir?
Alana yerleştirme puanı, öğrencinin ortaokul sınıflarının yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %40’ı ile 9. Sınıf yılsonu başarı puanının %60’ı toplanarak belirlenir.
Tercih yapacak öğrencinin yerleştirmeye esas puanı tercih edeceği okulun taban puanı ile aynı ya da büyük olması gerekir.
 
Başvurular ne zaman yapılacak?
Tercihler 14-25 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.
 
Tercih işlemleri nasıl olacak?
14-25 Mayıs tarihleri arasında öğrenciler velisi ile birlikte okul müdürlüğüne ya da doğrudan bakanlığın sitesindeki duyuruları takip ederek tercih işlemlerini gerçekleştireceklerdir.
9. sınıftan 10. Sınıfa geçecek öğrenciler başvuru formlarına en fazla 15 tercih yazabileceklerdir. Bulunduğu okulun dışında da tercih yapmak isteyen öğrenciler okul ve alan tercih ederken nakil şartlarını taşıdıklarını göz önüne alarak tercih yapabilirler.
Yerleştirme işlemi merkezi yapıldığı için her öğrencin tercih yapması zorunludur.
9. sınıfta Kaynaştırma yoluyla öğretim gören öğrencilerin ATP ve AMP meslek alanlarına geçişlerinde tercih yaptırılmayacak olup merkezi yerleştirmeden sonra İl/İlçe Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından ikamet adresleri dikkate alınarak özelliklerine uygun meslek alanına yerleştirileceklerdir.
 
Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
Alana yerleştirme sonuçların 22 Haziran 2018 tarihinde e-okul üzerinden açıklanacaktır.
Yerleştirildiği alanı değiştirmek isteyen öğrenciler kontenjan açığı bulunması durumunda koşullarını taşıdıkları alanlara 10. Sınıfın birinci döneminin sonuna kadar alan değiştirerek geçiş yapabilirler.
Okul alan dal tanıtım bilgilerini detaylı olarak incelemek ve sağlıklı mesleki tercihler yapmak isteyen adaylar aşağıdaki linklerden meslekler ile ilgili bilgi alabilirler.
 
Dilek Söylemez
Psikolojik Danışman
İletişim: uzman@dileksoylemez.com
 
Kaynak Siteler:
 
 
 
Toplam blog
: 74
: 382
Kayıt tarihi
: 13.01.17
 
 

Kitap: EBEVEYNLİK NOTLARI - Kitapyurdu sitesinde satışta E-kitap: Kişisel Gelişim Değil..