Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Alavere Dalavere, cupp Anadolu Liselerine…

Alavere Dalavere, cupp Anadolu Liselerine…
 

"Milli Eğitim Bakanlığı, "Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri, Anadolu Liseleri ve Anadolu Sağlık Meslek Liseleri için, 21-22 Eylül 2010 tarihlerinde, herhangi bir okulda kayıtlı iken başka bir okulda eğitim görmek isteyen öğrenciler, kayıt hakkı kazandığı halde kaydını yaptıramayanlar ile OYP'si 196 ve daha yüksek olup hiçbir okula kayıt hakkı kazanamamış olan öğrencilere, 1 okul tercih etmek suretiyle, okullardaki boş kontenjanlara başvuru hakkı tanıyarak, yerleştirme yaptı. Ancak; bu hakkı sadece kendi internet sitesinden duyurunca birçok kişi aldığı puanla hayal bile edemeyeceği okullara yerleşti.”

Haber bu. İlk bakışta normal bir işlem gibi duruyor. Ancak gerek ÖSS, KPSS de yapılan hilekârlıklar, çekilen kopyaların üzerine birde sadece duyuruyu kendi sitesinden yapınca şüpheler yine ayyuka çıktı. Birileri istenilen okullara birileri tarafından hak etmediği halde yerleştiriliyor iddiası gündeme bomba gibi düştü. Gerçi AKP hükümetinin tamamı aynı ama özelde Milli Eğitim Bakanlığı güvenilirliğini tamamen yitirmiş durumda. Çağdaş ülkelerde bu olayların onda biri bile hükümeti istifa ettirirse de bizde Milli Eğitim bakanı bile hiç bir şey olmamış gibi yerinde oturuyor. Başbakan da onu görevden almayı düşünmüyor bile.

Anadolu Liselerinde olay öylesi bir trajedi haline geldi ki, bakanlık bu liselerin taban puanını bile açıklayamıyor. İsteyerek veya istemeyerek onca öğrenci etkili duyurunun yapılmadığı için duyamadığından adı geçen okullara kayıt yaptıramıyor, o okulları aldıkları puanlar ile hayal bile edemeyecekler sıraları dolduruyor. Ne kadar güzel ve yerinde bir uygulama değil mi?

AKP tipi ileri demokrasinin bir örneği olsa gerek diye düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..