Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Alaycı Michel Platini'ye istatistiklerle cevap

Alaycı Michel Platini'ye istatistiklerle cevap
 

UEFA Başkanı Michel Platini Fenerbahçe hakkında öyle kırıcı sözler söylüyor ki; görenler Fenerbahçe’nin adı sanı duyulmamış bir üçüncü dünya ülkesi takımı olduğunu sanacak. 

Oyna aynı Platinidaha geçen yıl Türkiye’ye gelip Fenerbahçe tesislerini gezerek, Aziz Yıldırım’a övgüler diziyordu! 

Michel Platini’nin sözlerinden fazlasıyla memnun ve mesut(!) olan federasyon yetkilileri, bir kenara çekilip kıs kıs gülüyorlar! 

Fenerbahçeli olduğu söylenen UEFA As Başkanı Şenes Erzik, Michel Platini’nin bu sözleri karşısında ağzını açmayıp, Fenerbahçe kulübü yöneticilerine taş atıyor! 

Şenes Erzik kendisini CAS’ın yerine koyarak, Fenerbahçe’nin bu davadan her hangi bir kazanç elde edemeyeceğini söylüyor! 

Fenerbahçe’nin uğradığı yargısız infaz hakkında sesini çıkartmayan, uğradığı linç girişimine sesiz kalarak destek veren Şenes Erzik, ‘Masuniyet karinesi’ni bir kenara bırakıp, Fenerbahçe’ye kıyıdan köşeden dil uzatıyor. 

Şenes Erzik bu ülkede uzun yıllar federasyon başkanlığı yaptı. Ancak onun federasyon başkanlığı yaparken kimlerden emir aldığını herkes biliyor! 

Şimdilerde elbette ben federasyon başkanıyken kimseden emir almadım diyecek! 

Biz gelelim önce emniyet, ardından savcılık, sonra federasyon ve en son UEFA tarafından linç edilen Fenerbahçe’nin geçmişine: 

Fenerbahçe, yenisi başlayacak ligin 53 yıllık tarihinde: 

* En fazla şampiyon olan takım,  

* En fazla puan toplayan takım,  

* En çok galip gelen takım,  

* En çok gol atan takım unvanlarına sahip. 

Yani şike ve teşvik pirimi vermekle suçlanan ve medya tetikçileri ile UEFA destekli federasyon tarafından linç edilen Fenerbahçe, her yerde birinci! 

53 yıllık lig tarihimizin kesin şampiyonu Fenerbahçe... 

Fenerbahçe bu güne kadar, 18 kez şampiyon oldu! 

* Fenerbahçe, oynadığı bin 732 lig maçında 2 bin 947 puan toplayarak, ligin en çok puan toplayan ekibi olurken, ezeli rakibi Galatasaray'ın 45 puan önünde yer aldı. Galatasaray ise bin 732 maçta toplam 2 bin 902 puan elde etti. Puan sıralamasında Beşiktaş 2 bin 830 puanla 3., Trabzonspor ise 2 bin 21 puanla 4. sırada yer aldı. 

* 53 yıllık geçmişi bulunan ligde toplam bin 732 maç yapan 2 takımdan Fenerbahçe, aldığı 986 galibiyetle, ezeli rakibi Galatasaray'dan 13 galibiyet fazlasıyla ilk sırada bulunuyor. Galibiyetlerde Galatasaray 973 ile 2., Beşiktaş ise 929 ile 3. sırada yer alıyor. 

* Ligin 53 yıllık geçmişinde en çok gol atan takım unvanına da Fenerbahçe sahip oldu. Sarı-lacivertliler, toplam 3 bin 53 gol kaydederken, Galatasaray ise 60 gol geriden 2 bin 993 gol ile ezeli rakibini izledi. Beşiktaş'ın gol sayısı ise 2 bin 761. 

* Süper Lig'in son 5 sezonunda "3 Büyükler" arasında yapılan değerlendirmede Fenerbahçe rakiplerine fark atarak birinci sırada yer aldı. Sarı-lacivertliler, son 5 sezonda yapılan lig maçları göz önüne alındığında 360 puan toplayıp, ezeli rakipleri Beşiktaş'ı 37, Galatasaray'ı ise 54 puan geride bıraktı. 

* Son 5 sezonda Fenerbahçe 2, Galatasaray, Beşiktaş ise 1'er kez şampiyonluğa ulaştı. 

İşte bu takım’a Michel Platini dil uzatıyor ve bizim futbolu yönetenler seslerini çıkartmıyor. 

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..