Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '09

 
Kategori
Haber
 

Albay Çiçek tutuklandı...

Albay Çiçek tutuklandı...
 

Albay Dursun Çiçek..


İrtica ile mücadele eylem planı”nda imzası olduğu öne sürülen Albay Dursun Çiçek tutuklandı.

Hürriyet’ten gazetesi yazarlarından Saygı Öztürk'e konuşan Çiçek, Adli Tıp Kurumu’nun, “Belgenin altındaki ıslak imzanın Çiçek’in el ürünü olduğu kanaatine varılmıştır” raporuna rağmen, “İmza benim değil” demişti.

Söz konusu rapora göre “İnceleme konusu belge dördüncü sayfasında Dursun Çiçek’e atfen atılı basit tersimli imza ile Dursun Çiçek’in basit tersimli, polimorf mukayese imzaları arasında tersim tarzı, işleklik derecesi, istif, eğim, doğrultu, hız, seyir, alışkanlıklar ve baskı derecesi bakımından uygunluk ve benzerlik saptandığından, inceleme konusu belgelerdeki söz konusu imzanın Dursun Çiçek’in el ürünü olduğunun kabulü gerektiği...”deniliyordu.

Belgeye bürosunda rastlandığı iddia edilen Ergenekon Davası sanığı hukukçu Serdar Öztürk belgenin üzerindeki ıslak imzanın Dursun Çiçek'in el yazısıyla uyumlu olduğu yönünde rapor veren Adli Tıp uzmanlarını şikayet etmişti.

Bilindiği üzere ekim ayında “Ergenekon savcılarına” gönderilen elektronik posta mesajında ismini açıklamayan bir subayın, belgenin aslıyla birlikte savcılığa gönderdiğini ifade ederek, bu belgenin Genelkurmay içerisinde hazırlandığını savunuyordu. Elektronik postada "Sayın Savcım, 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' basında yer alır almaz, erken davranarak söz konusu evrakın aslını gizlice dosyalandığı klasörden aldım. Belgenin aslının yerinde olmadığı anlaşılınca önce bir kriz yaşandı. Ancak daha sonra belgenin ele geçmesinden korkan bir cunta mensubu tarafından imha edildiği görüşü benimsendi. Nitekim Org. İlker Başbuğ, belge hakkındaki basın açıklamasını, aslının imha edildiğine kanaat getirdikten sonra yaptı." diyordu.

İhbarcının sanal olduğu yönünde iddialarda ortaya atıldı.

Mahkeme sürecinde tanık olarak ortaya çıkmazsa sanal olarak kalmaya da devam edecek.28 Ekim 2009’da konuyu işleyen bloglardan birine yaptığım yorumda(1)İlk ortaya atıldığında da şüpheyle yaklaşmıştım. Bilgisayar çıktı mertlik bozuldu. Her türlü belgeyi, ıslak imzayı günümüzde hazırlamak olası. Konu ile ilgili kararı yargıdan önce verebilenlerin subjektif davrandığını düşünüyorum. Sonuç ne şekilde çıkarsa çıksın, derinden yürütülen istihbarat savaşlarının olduğu, muktedir olma mücadelesinin derinden sürdüğü gerçeği şüphe götürmüyor...”demiştim.

Olayın gelişimine bakılırsa Albay Dursun Çiçek adli tıp raporu doğrultusunda tutuklandı.

Günlerdir medya üzerinden yürütülen “Başbakan İlker Başbuğ’u görevden almalı! Görevden alındığını televizyondan öğrenmeli! Vesayet rejimden kurtulmamız lazım!...” propagandası görünen o ki işe yaradı.

Genelkurmay başkanı hukuka bağlı olduklarını her fırsatta kamuoyu ile paylaşıyor. Başbakan ile görüşme sıklıkları gündeme göre seyir halindeyken basına yansıyanların dışında asıl kamuoyuna yansımayan noktalar merak ediliyor. Fakat dikkatli gözlem yapabilenler aslında devletin tepesinde öyle göründüğü gibi bir kavganın olmadığının da farkındalar.

Adına ister BOP deyin ister yeni Osmanlıcılık dünyanın bize komşu coğrafyalarında egemenlerin yeni bir düzen oluşturdukları kesin.

Bu bağlamda büyük ölçekli planın lokal sayılacak gelişmeleri aslında gelecekte kurulan düzene sorun yaratacak kadroları tasfiye etmek olarak görülebilir. Türkiye siyasetinde son yıllarda yaşanan gelişmeler, davalar irdelendiğinde süreç daha berraklaşıyor.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..