Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

Albay dursun, Baykal gelsin!...

Albay dursun, Baykal gelsin!...
 

Islaktı, kuruydu derken komplo planının altında imzası bulunan Albay tutuklandı.

Türkiye, bu tutuklamayla geleneksel statükocu paradigmanın çözülmesi yönünde bir adım daha atmış oldu. Hariçten okununan tüm gazellere rağmen Türkiyede hukuk süreci işliyor.

Albay Dursun'un bu işte yalnız olmadığına kesin gözüyle bakılıyor. Komplo, geçmişte olduğu gibi, bir "cunta" nın eseri. Hukuki süreç işledikçe çözülme devam edecek ve cunta tasfiye olunacak.

Bunlar olacak da, komplo'nun sivil kanadı, bu "tarihi süreci" engellemek için elinden geleni ardına koymayacak. Askerler dahil, tüm ülke, ordumuz içindeki "cunta" nın varlığına inansa da "siyasi lider" Baykal inanmıyor. Esasen, andıçların hazırlanmasında sivil kanadın askeri kanada lojistik destek verdiği, içerden gelen sızdırmalardan açıkça anlaşılıyordu.

CHP'nin önemli adamlarından Onur Öymen, partisinin bu işteki dahlini açık eden sözler söylüyor; "Analar hep ağladı, yine ağlayacak" diyor Sayın Öymen... Çanakkale'yi, İstiklal Harbini, Kıbrısı örnek veriyor... Onlarda nasıl analar ağladıysa Kürt sorunununda analar ağlayacak, diyor.

"Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar" diye bir sözümüz var malum... CHP'li Sayın Öymen'in sözleri bu "halk sözündeki" gerçeği bir kere daha doğrulamış oluyor. Ağızlarında tekerleme yaptıkları "şehitlerimiz, şehiterimiz.." laflarının, aslında bir siyasi söylem olduğunu, gencecik insanların dağ başlarında can vermelerinin bu "siyasi"leri hiç etkilemediğini gösteriyor Sayın Öymen'in sözleri...

Bu ülkede darbeci geleneği yürütenler askerler olmamıştır. Askeri kışkırtan, onları kullanarak halktan asla alamadıkları iktidar vizesini, bu sayede alanlar olmuştur. Süreç hukuki anlamda sürdükçe, çözülme böyle devam ettikçe, işin içinde askerlerden çok "sivillerin" olduğu ayan beyan ortaya çıkacaktır.

O zaman demokrasiye inanmış insanlar olarak bizim sloganımız da şu olacak:

Albay dursun, Baykal gelsin!...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..