Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aldatan eş nasıl yakalanır?

Aldatan eş nasıl yakalanır?
 

Karımın, kocamın ya da sevgilimin beni aldatıp aldatmadığını nasıl anlarım?

Aldatan bir eşi yakalamak oldukça zor olabilir.

Bir çok kişi eşini nasıl takip edebileceğini bilmez. Gerçeği ortaya çıkarabilmeniz için bazı ipuçlarını ve kaynaklarını bu makalede bulacaksınız.

Eğer ihanet eden birini yakalamak istiyorsanız öncelikle sorunun doğasını anlayabilmelisiniz.

Aldatan bir eşi yakalamak neden zordur?

Aldatan eşleri yakalamak zordur çünkü aldatan tarafın bu konuda avantajı vardır. Aslında yasak ilişkiler çoğunlukla tespit edilemez ya da kanıtlanamaz çünkü aldatmanın doğasında gizlilik vardır.

Peki Nasıl?

Güveni Kötüye Kullanmak

Bir çok insan eşlerinin sözlerine inanmayı ister. Eşe duyulan güven de kişinin kendisini güvende ve rahat hissetmesini sağlar. Aslında hiç kimse özellikle yasak bir ilişki ihtimali söz konusuysa eşinin yalan söylediğini düşünmek istemez (aşkın gözü kördür).

En kötüsünü düşünmek yerine can sıkıcı gerçeği gizleyen taktlı yalana inanmak daha kolaydır.

Aslında insanlar eşlerinin sadakatini sorgulamayı sevmezler çünkü aksi bir duruma katlanmak çok acı verici olabilir. İşte bu sebepten diğer herkesin farkında olduğu bir ihaneti öğrenen son kişi karı ya da kocadır.

Ve ihanet eden kişi de bu duyguları suistimal eder. Aldatan eş karşısındakine duymak istediklerini söyleyerek durumu idare eder (seni hiçbir zaman aldatmam, gibi).

Eşinizin Sizi Aldattığına Dair Belirtiler

Aldatan kişiler sadece eşlerinin güvenlerini kötüye kullanmakla kalmazlar aynı zamanda ihanetleri sırasında hemen anlaşılacak şekilde bazı sinyaller de verirler.

Sadakatsizlik işaretleri ilişkiden ilişkiye, durumdan duruma değişir ve bu nedenle her duruma uygun kesin bir liste vermek mümkün değildir. Ancak yine de tehlike çanları her zaman duyulacak şekilde çalar.

Orada burada aldatılma emareleri altında bir çok liste görebilirsiniz ancak gerçekte neye inanacağınızı bilmeniz o kadar da kolay değildir, sonuçta belirtiler ilişki ve duruma bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

İnternette gezerken rastlayacağınız bütün listeler için aklınızda tutmanız gereken bazı şeyler vardır.

Eşinizin sizi aldattığına dair belirti listeleri bazen istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Her şeyden önce bir davranışın birden fazla yorumlanma şekli olabilir. Eşinizin kilo vermeye karşı aniden gelişen isteği mesela, sizi aldattığına dair bir işaret olabilir mi? Belki de bunun için başka bir sebebi vardır? Bir davranışın açıklaması bizim istediğimiz kadar açık ve net olmayabilir.

Ayrıca paranoyakça bu listelerdeki belirtilerin olup olmadığını araştırmak durduk yerde şüphelenmeye de neden olabilir. Örneğin, eşiniz her çağrıdan sonra cep telefonu kayıtlarını siliyor mu? Sildiği kayıtlarda ne olduğu düşüncesi insanı fazlasıyla yıpratır. Ve biliyor musunuz ki böyle bir şüpheye düştüğünüzde aslında size ihanet eden eşinizin ekmeğine yağ sürersiniz!

Şüphe Aldatan Kişinin İşini Kolaylaştırır

Şüphe oldukça kuvvetli bir duygudur ve saklaması zordur. Şüphe duyan kişiler bunu karşılarındakini suçlayarak, güvensiz ve sinirli davranarak, aşırı derece sorgulayarak vb şekillerde dışa vururlar. Ve ihanet eden eşin en büyük kabusu da yakalanmaktır. Böylece ihanet eden kişi eşinin kendisinden şüphe edip etmediğini devamlı kontrol etme ihtiyacı duyar. Eğer ki ihanet eden kişi eşinin kendisinden şüphelendiğini anlarsa ilişkisini gizlemek için aldığı gizlilik önlemlerini artıracaktır.

Kısaca özetlemek gerekirse şüphe etmek aldatan kişinin daha rahat aldatmasını sağlar. Eğer eşiniz sizi aldatıyorsa ve siz ondan şüphelendiğinizi dışa vuruyorsanız gerçeği ortaya çıkarmanız daha zor olacaktır.

Peki Aldatan Bir Eş Nasıl Yakalanır?

Eğer sadakatsizlikten şüpheleniyorsanız elinizde kanıt olmadıkça eşiniz ile yüzleşmeyin. Her ne kadar sorunların hallolması için iletişim kurmak ve konuşmak gerekse de söz konusu ihanet olduğunda bunu yapmamak gerekir. Aldatan bir eş somut bir kanıt olmadıkça neredeyse hiçbir zaman bunu itiraf etmeyecektir. Kanıtlara rağmen ihanet ettiğini kabul etmeyen eşler de vardır. Aynı şekilde eşinizin size karşı daha dürüst olmasını sağlamak için geliştireceğiniz tüm taktikler ihanet söz konusu olduğunda işlevsizdir.

Peki sadakatsiz eşimizi nasıl yakalayacağız ve nasıl yüzleşeceğiz? Bunu yapabilmek için öncelikle "neden aldattığını" bulmamız faydalı olacaktır. Bu konuda bir arkadaşımın makalesini okumanızı tavsiye ederim. Makaleye buradan ulaşabilirsiniz. 

Sevgiler, 

Ashley

 
Toplam blog
: 32
: 27118
Kayıt tarihi
: 02.12.11
 
 

“Le Bruyere, bir yerlerde, ‘yalnız olmamak gibi büyük bir mutsuzluk!’ der. Kendi kendilerine katl..