Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Aldatılmak mı ? Aldanmak mı?

Aldatılmak mı ? Aldanmak mı?
 

Kimden saklanıyoruz?


İhanet,
Bir kavram ne kadar söz edilir olduysa , o derecede topluluklar üzerinde etkisini yitirir hale gelir. İhanet , kavram olarak, olumsuz bir durumun ifadesidir. Günümüzde bu kavram, olumsuzluk etkisini kaybederek, olumsuzluk anlatır, olumlu bir kavrama dönüşmüştür. Çünkü artık insanlar için, son derece olağan bir durumun ifadesi haline gelmiştir. Ve bir beceri olarak, değer kazanmıştır. 'Vay be, karda yürüyor , izini belli etmiyor , helal olsun. ' Methiyeleri ile karşılık bulur olmuştur.

Eşine ihanet, işine ihanet, vatanına ihanet, inanaçlarına ihanet...Ama en önemlisi kendine ettiğin ihanet.
İhanet bir fail gerektirir, bir de kurban. İhanetlerde hep kurban olana acınır, üzülünür. Oysa kurban , olayda en son üzülünmesi gereken tarafdır. Asıl acınacak halde olanlar, ihanetlerin faiileridir. Çünkü önce kendilerine ihanet etmişlerdir. Aldatan , kandıran tüm bu eylemlerin faili olarak, ihanetinin muhatabı ve aslında gerçek kurbanıdır.

Bir kadını ya da bir adamı eş seçen biri, bu seçimi kendi değerlerini ortaya koyarak yapmıştır. İşini seçen kişi , yapmak istemese bile, o işte çalışarak bir tercih yapmıştır. Vatanını seçme sansın olmadıysa da, sana sunduğu olanakları kullanmayı seçmişsindir. Seçimler hep bizimdir. Aslında bizim olmadıklarını düşündüğümüz zamanlarda bile. Seçmek istemediğimizi göstermeyerekte , bir seçim de bulunmuşuzdur. Öyleyse ihanet kime, neye yöneliktir. Gerçek acınası kurban kimdir?

En acınacak yan ise ihanette, failin maktul, maktulün ise fail olmasıdır. Başkalarınının ihanetlerine uğrayanlar , yaraları ne kadar derin olursa olsun , bir gün mutlaka kendilerini onarırlar. Ama kendilerine ihanet edenler asla böyle bir şansa sahip olamazlar.İhanetlerinin altında, kendilerinden her geçen gün daha çok nefret ederek, yaşadıkları zavalılıklardan, ürettikleri bir çok sebeblerle ve gerekcelerle baş etmeye çalışırlar. Unutmayı seçerler, 'Herkes bunu yapabilir.' diyerek , kendilerine saygılarını korumaya çalışırlar. Ama ihanet etmek öyle bir menem şeydir ki; süreklilik ister. Bu süreklilik failin, varlığını devam ettirebilmesi için kendine yönelttiği aldatmadır. İhanette mağdur edildiği düşünülen taraf için bu bir yaşam deneyimidir ve öğreticidir. Öğrenenler ASLA unutmazlar.
Öyleyse kim daha çok aldanıyor ve ihanete uğruyor.yapılan mı ? Bunu yapan mı?

Sevgilerimle

 
Toplam blog
: 32
: 1690
Kayıt tarihi
: 16.09.08
 
 

1970 yılında istanbul'da doğdum. Marmara üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık bölümü mezunuyum. Psik..