Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '18

 
Kategori
Güncel
 

Aldatma veya İkna Etme Üzerine

Aldatma veya İkna Etme Üzerine
 

Sahte Sınırlar ve Gerçekler

Ünlü anlı şanlı birisini okuduğunuz zaman ona inanmak istersiniz, ünlü birini dinlediğinizde onu dinlemek için önceden hazırlanmış ortamın büyüsüne kapılarak ona inanmaya daha fazla yaklaşırız. İnanmaya, inandırılmaya ölümcül gereksinim birçok ön hazırlığı PR (halkla ilişkiler çalışması) çaktırmadan içinde bulunduran bir çalışmalar bütünüdür. Detayları görmeyen bütünü farklı olarak algılar ki bu durum çoğu insanın tuzağa düşürülmesine, dönüştürülmesine neden olur.

Bir kişi veya fikir topluma ince ince yedirilir, sakız gibi çiğnetilir ruhuna üfletilir…

Kişinin veya ürünün ya da fikrin somut ortaya konulduktan sonra aşama aşama devreye girmesi gerekir. Plandan önce bir hareket erken doğum gibi premature (pre öne, mature olgun) doğuma neden olur. Ham elmanın dalından koparılması yiyenleri daha iyisini arayanları kesinlikle memnun etmeyeceğinden fikir, kişi ya da ürün olgunluk seviyesine adım adım ve dikkatlice geçirilir…

Sahnede konuşan kişinin ne söylediği pek önemli değildir. Dikkatli dinleyiciler ki bunlar kesinlikle yüzde veya bindelerle ifade edilmelidir, fark yaratacak etkileri olamayacağından onların ihmal edilmeleri doğaldır. Sonuca etki edenler sel olmaya hazır yağmur damlalarıdır ve yağmur damlalarının iradesi, aklı yoktur; eğime ve eğimin derecesine göre yol alırlar. Kütleleri arttığında sel olurlar. Önemli olan gerekli eğimi ve gerekli kütleyi bulmakla alakalıdır.

Normal şartlarda iletişimin birden çok şekli var ve söz konusu teknikleri kullanarak ikna etmek en azından çoğunluğu ikna etmek mümkündür. İletişimin özünde ise detaylara saklanmış hileler beyni mantıksal çerçevede itiraz etmeden kabul edebilse de kalp genellikle burada devreye girer ki, midesine kalp muamelesi yapanlar bu durumu algılayamazlar.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..