Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Aldatmak kötü ama asıl sorun aldatmak değil yakalanmak

Aldatmak kötü ama asıl sorun aldatmak değil yakalanmak
 

Evrensel düşünce adamının hayata ve dünyaya bakış açısının 360 derece olması gerektiğini daha önce yazdık. Alanınıza iyi ya da kötü her şey girecek.
 
İyi ve doğru şeyleri önerir teşvik edersiniz ama realiteye de kayıtsız kalamazsınız. Evliler, sevgililer birbirini aldatıyor mu; evet. Yani böyle bir şey zaten var; ne yapsanız var. Yapmayın etmeyin demek boşuna. Aldatmak doğru bir şey mi, tabii ki sonuçları itibarıyla değil.
 
Kerim Korkut sen insanlar birbirlerini aldatsın mı diyorsun. Bir de yol ve yöntem gösteriyorsun. Sen aldatmasın diyorsun da noluyor. Bu iş nasılsa oluyor. Bazen sonuçları da kötü. Madem bu haltı yiyorsunuz, dikkat edin demek zorunda kalıyoruz.
 
Ben gerçekçi bir adamım; öyle abuk sabuk kişilerin sen ne yapıyorsun lafları kulağıma girmez. İnsanların uyarısı da umurumda değil. Daha önce benzer bir yazıyı başarısız olduğu için kaldırdım. Konuşacağız kardeşim bunları. Burası tekke değil, yüzde yüz ahlaklı toplum isteyen gitsin kutuplarda yaşasın.
 
Ben kendimi bu topluma anlatamıyorum. İnsanların kafasındaki "silme dürüst olsun" Olsun da olmuyor kardeşim. Siz diyorsunuz ki "Biz yine de dürüstlüğü savunalım, dürüst olmayanların kafasını koparalım" Ben ne diyorum "dürüst olmak isteyen dürüst olsun" Ben herkes birbirini aldatsın demiyorum ki...
 
Siz kendinize bir sınır çizmişsiniz "dışarıda kalan kötü" Böyle toplum hayatı olmaz. Namus cinayetlerinde sıkılan tetiklerde sizin de parmağınız var. Sınırını çizsen kendin içinde kal, başkasına karışma. Senin ahlaki hassasiyetine yönelik bir şey olursa yanındayım. 
 
Ama bu, dünya hayatı; içinde her şey var. Sen tabii ki ahlakı namusu savunacaksın. Ben bir düşünce adamıyım, ahlakı namusu savunmayanları da temsil etmek zorundayım.
 
Evet, içinizde bazıları madem bu haltı yiyor yakalanmayacak. Bir Allah bilecek bir de kendisi. Günahı varsa kendine. Aldatmalarda yaşanan facialar bu işi yapanların beceriksizliklerinin sonucu. Gerçi eşiniz azıcık akıllıysa istediği zaman sizi yakalar. Erkeklerin en az beşte birinin karılarını aldattıkları kesin. Kaç tanesi yakalanıyor ya da biliniyor. Bence yarısı bilinmiyor. Bir kısmı biliniyor göz yumuluyor.
Hiç yapmayın, sadık kalın eşinize; ama illa da yaparım diyorsanız gizli yapın. Karşı mahallede ev tutuyorsun kardeşim. Burada önemli bir konuda ne halt yiyorsanız kendiniz gibilerle yapın,namuslu insanlardan uzak durun.
 
Bu yazı sadece aldatanlar için yazıldı,toplumun diğer kesimleriyle ilgisi yok. Yaptığınız doğru ya da yanlış sonuçta insanların üzülmesini istemiyorum. ben "ahlaksızların boynunu koparalım" diyenlerden değilim.
 
Beceremeyeceksen,eline yüzüne bulaştıracaksan hiç böyle bir şeye kalkışma. Gizli sevdalar olabilir. Kavuşamamıştır. Gönül eğlendirmek isteyenler vardır. Böyle bir alem var. Bu alemin içine bazen evli erkekler hatta kadınlar girebiliyorlar.
 
Bir kere şunu bileceksiniz yaptığınız meşru değil; suç, ayıp, günah...Elin karısıyla Aksaraylarda kolkola gezemezsin. Oturup bir yerlerde meşk etme şansın yok. Ne nane yiyorsan kendin gibilerle (bu alemin içindekilerle, umumevi randevu evi) kimsenin görüp bilmeyeceği gizli bir şekilde yap.
 
Telefonunda elli tane kadının  numarası.. .Eşin aptal mı, kim böyle bir şeyi kabul eder. Unutmayın, herkes sizin düşmanınız. Yapmak isteyip de yapamayanlar bile. Hatta sizi özel olarak takip edenler var. Eşiniz değil ha, bu işi üzerine vazife edinmiş namusçular...
 
Ahlaklı bir hayat olsun kim istemez... Ama olmuyorsa, birileri okyanusa dalıyorsa köpek balıkları yesin diyemeyiz. Bu insanlık değil ki. Böyle bir şeyin sonu ölüm olur mu. Kaldır at gitsin. Öyle cahil geri zekalılar var ki kadınla adamın evinde sevişiyor. Valla ben de olsam bilmiyorum ama belki de böyle bir manzara karşısında...Allah göstermesin.
 
Zor bir konu ya, bıçak sırtı...En iyisi kendiniz gibilerle ne yaparsanız yapın; toplumun hassas kesimlerinden uzak durun. Aldatma herkes tarafından kabullenilemiyor...Siz kabul ediyorsanız sizin gibi kabul edenlerle işiniz olacak. Aldatma tarih boyu var. Karşı duranlar nafile uğraşıyorlar. Toplumu koruyamazsınız, kendinizi, ailenizi koruyun.
 
Bu işleri gizli yapmanın da aslında bir esprisi yok. Çünkü toplumun %90'i böyle bir şeye karşı. %10'luk istisna yetişkin 5 milyon insan demektir. Bunlarla ilgili bir çözümünüz varsa biz de bu yazıları yazmayalım. Tekrar ediyorum ben ne yapmış olurlarsa olsunlar okyanusa dalanı köpek balıkları yesin diyemem.
 
Aslında Kerim Korkut'un "bölünmeli hayat" bu sorunun çözümü...Dini ve ahlaki hassasiyetleri olan kimseler için ayrı şehirler kurulacak. Görmeyecekler, bilmeyecekler, böyle konular yanlarından bile geçmeyecek.
 
Yalnız burada bir şey var. Daha önce kaldırdığım yazıda da belirttiğim gibi toplumun  ahlakını kendine vazife edinmiş kişiler var. Bunların derdi ahlak ve namusu korumak değil, bu yoldakilerin kafasını ezmek. Bunlar toplumun namus bekçileri. Benim namusumdan sana ne diyemiyorsun, o karar veriyor. Eteğini biraz yukarı çeksen bu yobazlara hesap vereceksin. Dindar insanlarımız sözlerimizi üzerlerine alınmasınlar bu işin dinle minle ilgisi yok.
 
 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..