Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Aldığınız nefes ziyan!

Aldığınız nefes ziyan!
 

Niğde'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadına karşı şiddeti oturma eylemiyle protesto eden 4 üniversiteli genç kıza erkeklerden önce sözlü sonra fiziki saldırı gerçekleşmiş...

Haberi okuyunca, haberin videosunu izleme gereği hissettim. Kızcağızların hiç bir şey yaptıkları da yok, hani biz eylem adı altında polisle çatışan çok provakatör gördük. Bu kızlar ise caddede oturup, ellerindeki "Kadına şiddete hayır" dövizleriyle oturma eylemi ve slogan atıyorlardı. İlk anlarda her şey güzel giderken, esnaf kızların başına toplanmaya başladı ve aralarından  babayiğit, yüzünden ve cümlelerinden genel kültür fışkıran biri şu cümleyi kurdu :

"Bunlar 4 tane çapulcu ya! Terörist bunlar ya!" Bu cümlelere kızların etrafını saran kalabalıktan da "var ol dayı, helal dayı" gibi cümlelerle destek geliyordu.

Sonra biraz önceki profesörden daha da kültürlü bir başkası destek verdi: "Her gün onca şehit verilince eylem yapmazsınız ama, burası Niğde! (Muhterem şehitlerimizle kadına şiddetin ne alakası var kimse çözemedi, ayrıca Niğde'nin ne gibi spesifik bir özelliği var, onu da anlayamadık.)

Aradan bir kaç dakika daha geçince bu iki kişiden yaşça daha genç bir insan kişisi kızların birine tekme savurdu.

Olay bu şekilde yaşandı. Kızlar da polis kordonunda evlerine dağıldı. Şimdi bu kişilere bir kaç kelam etmek istiyorum.

Be cibiliyetsiz, cahil herifler ! Sizi de birer anne doğurmadı mı? Ellerinde pankart slogan atan herkesi terörist belliyen zihniyetinize, cahilliğinize tüküreyim sizin ben! Kızlar "kadınlar artık dayak yemesin" diyorlar, siz de buna tepki veriyorsunuz. Sizlerin çoğu da ahlakını İslam'dan aldığını iddia eder. Siz "Cennet anaların ayaklarının altındadır" diyen hadisi bilmez misiniz? Be akıl hastaları, zeka mağdurları beyninizin yetmediği şeylere şiddet gösterdiğiniz için ülke bu halde artık öğrensenize şunu!

Cahilliğiniz başka bir boyutu da şu : Protesto eden, karşı çıkan, konuşan herkesi terörist zannediyorsunuz. Terör; hedefe ulaşmak için sivillere, resmi, yerel ve genel yönetimlere baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımıdır. Terörist de bunu yapan kişidir. Yani itiraz etmek terörizm değildir. Sisteme biat etmek de iyi vatandaş olmak demek değildir.

Ne diyeyim, aldığınız nefes ziyan sizin!

 
Toplam blog
: 25
: 308
Kayıt tarihi
: 29.02.16
 
 

Romancı, Siyasal İletişim Uzmanı ..