Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Aldrma Gönül Aldırma, Elveda Meyhaneci'nin bestecisi Kerem Güney vefat etti

Aldrma Gönül Aldırma, Elveda Meyhaneci'nin bestecisi Kerem Güney vefat etti
 

BESTECİ KEREM GÜNEY (ALINTI)


Fethiye Ticaret Lisesinde İngilizce dersindeyim. Çiçeği burnunda genç bir öğretmen. Sağ-sol çatışmalarının okullarda dahi yoğun olduğu bir dönem. Öğrenciler, ders dinlemek, çalışmak istemiyorlar. Okulumuzda bazı öğretmenlerin evleri, arabaları yakıldı. Ders zili çalmış ders başlamış. Ama öğrenciler ne ders dinlemeye nede çalışmaya hazır değil. “Günaydın yavrularım, bugün dersimden 5 dakikamı çalıyorum, müziğe ayırdım, ileride telafi edeceğim, şimdi şarkı söylemek isteyen varsa yanıma gelip söylesin”  Genç bir delikanlı gelip  “Başın öne eğilmesin, aldırma gönül aldırma, Ağladığın duyulmasın aldırma gönül aldırma” şarkısını  yanık bir sesle söylerken gözlerinden yaşlar akıyordu, sınıfa baktım bütün çocuklar ağlıyorlardı. “ Ne o matem mi var, ben neşelenesiniz diye şarkı söylettim” diyince: “Öğrencilerimden birisi söz alıp: “Hocam dün Tuncay arkadaşımız tutuklandı diyince yıkıldım.

Allah gani ,gani rahmet eylesin.  Bu şarkının bestecisi Kerem Güneyin yaşamını yitirdiğini, aşağıdaki haberle medyadan öğrenince, bu anımı anımsadım. Kerem Güney Elveda Meyhaneci, Aldırma Gönül, Aldırma, Sevenler Kavuşurmuş, Bir Çıkar Yol Bulamadım, Yarım Kalan Aşk ve onlarca şarkıları bestelemişti. Nur içinde yatsın. Ailesine, Sanat Camiasına ve sevenlerine baş sağlığı dileklerimi iletiyorum.

NAHİDE ÇELEBİ

Ünlü besteci Kerem Güney Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitirdi. Kerem Güney 'aldırma gönül' 'elveda meyhaneci' gibi şarkıların bestecisiydi.

Bodrum’um Akyarlar köyünde oğlu ve kızı ile birlikte yaşayan ünlü besteci ve Türk müziği sanatçısı Kerem Güney bu sabaha karşı kalp yetmezliği rahatsızlığı sonucu yaşamını yitirdi. Asıl adı Ali Kerem Güney Örtem olan ve 12 yıldır Akyarlar’da çocukları ile birlikte yaşayan iki çocuk 4 torun sahibi  73 yaşındaki  Güney’in uzun süredir kap rahatsızlığı çektiği belirtildi. Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Güney’in cenazesinin yarın öğle namazından sonra Akyarlar Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi. Güney’in Aldırma Gönül Aldırma, Elveda Meyhaneci, Sevenler Kavuşurmuş ve Bir Çıkar Yol Bulalım gibi ünlü şarkıların bestecisi olarak biliniyordu. Güney eşini 2006 yılında kaybetmişti. Güney Kerem ve Elif plak şirketlerini kurmuştu.Güney’in oğlu Kerem Güney Örtem DHA muhabirine yaptığı açıklamada “Babam bir süredir rahatsızlık çekiyordu bu sabaha karşı evinde vefat etti, Bodrum’u ve özellikle Akyarlar’ı çok seviyordu. Yaptığı besteler ve eserler ile anılması bizleri çok mutlu etti. Arayıp baş sağlığı dileyenlere teşekkür ediyoruz” dedi 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..