Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Alemdağ, Haliç'e gerili zincirleri kırdı...

Alemdağ, Haliç'e gerili zincirleri kırdı...
 

Alemdağ Stadı


İstanbul Süper Amatör Lig 5. Grup'ta, yılın son ayının ilk gününde oynanan Alemdağspor-Haliç maçı, ev sahibi takımın 2-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.
 
Ligin ilk yarısında Haliç deplasmanında on kişi kaldığı maçı bir penaltı golü ile 1-0 kaybeden Alemdağspor böylece rövanşı da almış oldu ve ilk maçın ardından atılan ''Haliç Alemdağ'ı yuttu'' başlığını da Haliç'in sularına gömdü.
 
Alemdağ'daki, şehrin ve hatta belki de ülkenin en 'ekolojik' stadında oynanan müsabakanın son derece zevksiz geçen ilk yarısı, Haliçli futbolcuların sürekli sakatlanmaları ve yerde kalmaları ile maçı izleyen az sayıda taraftarın oflayıp puflamaları arasında tamamlandı. 
 
Beraberliği hedefleyerek sahaya çıktıkları her hallerinden belli olan Haliçli futbolcular, ''Amatör falan farketmez, biz bir puan alalım yeter'' felsefesi ile her temasta yeşil 'plastik' çimlerle haşır neşir oldular. 
 
Soğuk havaya aldırmadan piknik moduna geçip yerden kalkmayan Haliçlilere, hakemin de engin müsamahası eklenince maç maçlıktan çıkıp, ''Haliçlilerin Alemdağ Stadı Pikniği''ne dönüştü.
 
İlk yarının sonunda maçın orta hakeminin devreye sadece dört dakika eklemesinden de cesaret alan Haliçli futbolcuların ikinci yarıda da aynı taktiği uygulama heveslerini ise neyse ki Alemdağ'ın erken gelen golü önledi.
 
Bu sefer de dışarı kaçan topları bir an önce oyuna dahil etmeleri için Haliç kalecisi neredeyse kendisini parçalamaya ve bu konuda da işi seyircilerle atışmaya kadar götürdü.
 
Alemdağ ilk golü bulunca artık geleneksel hale geldiği gibi bu kez yine rehavete kapıldı. Üç maçtır üst üste gelen beraberlikler zincirine yeni bir halka eklemeye neredeyse ramak kala ise Alemdağ bulduğu ikinci golle taraftarlarına uzun zaman sonra nihayet keyifli bir maç sonu izletti.
 
Maçın hakemi, ilk dakikalardan itibaren oyunu süzememesinden dolayı ''Haftasonunun en kötü hakemi unvanı''nı Cüneyt Çakır ile paylaştı. Faulleri göremeyen orta hakeme, korner-aut kararlarındaki yanlış kararları ile yan hakemler de eşlik edince, maçın çığrından çıkmamasını ise sadece iki taraf futbolcularının iyi niyetleri sağladı.
 
Bu galibiyet, ilk kez yükseldiği Süper Amatör'de grubunda ilk ikiye kalmayı hedefleyen Alemdağspor'a, perşembe günü gideceği Feriköy deplasmanı öncesinde moral verdi. 
 
Kulüp geçmişinde 1. Lig deneyimi de olan 1927 yılında kurulmuş Feriköyspor ve zamanında 3. Lig'de mücadele etmiş, Üsküdar'ın Boğaz'da mukim güzide semtinin takımı olan Çengelköyspor ile, grupta ilk ikiye girebilmek için çekişen 'İstanbul'daki Mohti Köyü' Alemdağ'ın takımı Alemdağspor, son maça kadar Bölgesel Amatör Lig'e yükselme şansını kovalayacağa benzer...
 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..