Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Alerjensiz ev baklavası

Alerjensiz ev baklavası
 

Asya'nın alerjisi yüzünden her şeyin alerjensizini deniyoruz. Sıra geldi baklavaya. Çünkü baklava Asya'nın en sevdiği şerbetli tatlı. Nasıl alıştı bilmiyorum, belki de genlerle alakalıdır. Anne tatlıcı torunu olunca demekki :)

Baklava da Asya için bol miktarda alerjen var. Şimdi sizinle alerjensiz tarifimi paylaşacağım. Bol keçi ürünlü sever misiniz bilmem ama Asya'ya baklava olsun keçiden olsun, sıkıntı yok :))))

Siz bu tarifi dilerseniz bol alerjenli de yapabilirsiniz.

Hamuru için;

5 su bardağı un
yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
2 yumurta beyazı                                        
1 su bardağı keçi yoğurdu
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık keçi sütü
Üzeri için;

300 gr keçi tereyağ ve sıvı yağ karışımı
Şerbeti için;

4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Şeker ve suyu 15 dakika kaynatın ve limon suyunu ekleyin. 5 dk daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.

Süt hariç bütün malzemeleri bir kaba alın ve ılık sütü yavaş yavaş eklenerek yoğurun. Gerekirse süt, ya da un ekleyebilirsiniz.

Hamuru bezelere ayırın ve bezelerin üzerini nemli bir bezle örtün. Dilerseniz nişasta ve un karışımıyla tek tek açın, dilerseniz benim yaptığım gibi 10 katı üst üste açın.

Tek tek açarsanız, en alta 3 kat yufka serin ve ceviz serpin, sonrasında 1 kat ceviz, bir kat yufka olcak şekilde döşeyin. En üste arasına ceviz serpmeden 2 kat yufka koyun.

Eğer 10 kat açacaksanız, bezeleri önce merdaneyle küçük bir şekilde açın, her iki hamurun arasına nişasta serpin. 10 tanesini de üst üste koyduktan sonra hepsini birden açın.

En alta bir kat (yani 10 kat), arasına ceviz ve tepsinize göre kenarda kalan hamurları keserek içine alabiliriniz. Bu şekilde 4 kat hamur açmamız gerekiyor. Yani 40 kat baklava yapıyorsunuz. Ben iki kat ceviz koyarak yapıyorum, siz dilediğiniz gibi hamur ve cevizleri döşedikten sonra en üste yine en düzgün açtığınız hamuru döşeyin ve dilediğiniz gibi dilimleyin.

180 derecedeki fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin, kızdırdığınız tereyağı ve sıvıyağ karışımını üzerine gezdirin ve tekrar fırına verip pişirmeye devam edin.

Piştikten sonra baklava sıcakken soğuk şerbeti dökün ve soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun

 
Toplam blog
: 22
: 1914
Kayıt tarihi
: 05.07.14
 
 

Aslen ressam, biraz grafiker, tesadüfen televizyoncu, kendince okur-yazar, şu sıralar Beylikdüzü ..