Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '08

 
Kategori
İnançlar
 

Alevi - Sünni bölüm 2

Alevi - Sünni bölüm 2
 

Dağlar taşlar bilirken biz neyi tartışıyoruz?


İNANÇLARDAN MEZHEPLERE YOLCULUĞA DEVAMLA (Böl.2)

Zaman denilen görüngü bize geçtiğimiz yıl bir azizlik etmişti. Kurban ve noeli birlikte kutlamıştık. Manaca baktığımızda bol kurbanlı bir yıl geçirdik. Hatta bir yılda iki kurban bayramı birden yaşarken. Bu yılda biraz yakınlıkla aynı heyecanlar oldu buna bir de nevruz ve Hicri yılın başlangıcı da karışınca, artık birlikten yana olmak gereğinin en güzel uyarısı olarak algıladım, her şeye ibret penceresinden bakan biri olarak.

Bir bölücülüktür gidiyor. Her gün şehitler çoğalıyor. Aslında Şehadet şerbeti içmekse maksat önce nefisleri katletmek lazım. Bu ne toprak hırsıdır. Kardeşçe yaşayamadınız mı Allah ın arzında. Ben, sen olmadan yaşadık Fatih ten bu yana her türlüsüyle. Kuran-ı iyi anlasanıza (ey iman edenler. Ya eyyuhellezine amenu. velleziyne haduv ve nesara ve ey Yahudiler ve Hıristiyanlar ve sabiler diye hitap edilen öğütlere bakın. Demek ki çeşit olacak ama bu çeşitler Allah ın emirlerine uyacak. Ya sizler aynı dinden olduğunuz halde nedir derdiniz. Mezhebininle öğünüyorsunuz bir değil mi peygamberiniz.

Bakın eğer Mekkeli müşrikler gibi inkardaysanız hala Hz.Ali yi peygamber diyorsanız, ne farkınız var Hz.İsa yı Allah ın oğlu diyen Hıristiyanlardan..? İyi anlayın önce din ne mezhep ne? Bunlar birbirinize sövmeniz için oluşmadı. Bu çeşitlilik içtihat için oluştu. Mezhep ayrı bir edep ama imansızlık ta kötü helakinizdir. İman demek. Doğrudan isbatsız şeksiz şüphesiz Allahın tek olduğuna ve Hz.Muhammedin de onun Peygamberi olduğuna ve onunla birlikte tüm gönderilen ve bize bildirilenlerin de peygamber olduklarına ve kitabına ve meleklerine ve ahiret e ve hayrın da şerrinde Allahtan geldiğine ve öldükten sonra tekrar dirileceğine inanmaktır. Eğer imansızsan, bana mezhebin de yoktur, sen hiçbir şeysin çünkü.

Hz. MUHAMMED OLMASAYDI, NE ALEVİ OLURDU NE SÜNNİ…!

Tüm mezhepler, Hz.Muhammed S.A.V sebebiyle vardır. Sünnet seniye, şeriat-i mutahhara dır dır. yani Sünni olmak sünnete uymaktır. Sünnet ise Muhammed e uymaktır. Muhammed e uymazsan Ali diye yırtın gafilsin uyan. Hz Ali başını Muhammed ve Kuran için verdi.

Alevilik te Kuran’a sünnete, ehl-i beyte uymaktır. Ehli beyt ise, Hz Muhammed in soyudur. Beyt ev hanesinin ehli dir. Yani Muhammedin hane halkı ve soyudur. Hz.Ali de damadıdır. Akıllı olalım gafletten uyanalım artık. Hz.Muhammed kendisinden sonra ki 4halife ve 12 imam olacakları bildirmiştir. Bunlar Hepsi de Kuran ve sünnet üzere yaşadı.

Mezhepleri de sık sık anlatmak farz olacak mümin kardeşlerime iyi anlamadıkları için nedenini sadece kendileriyle övünüp daha da günaha giriyorlar; Çünkü bir mümin asla öğünmez alçakgönüllü hoş görülüdür. Kibir şeytandandır.

MUHABBETTEN HÂSIL OLDU MUHAMMED S.A.V

MUHAMMEDSİZ VASIL ETMEZ MUHABBET… S.A.V

Nasıl ki ruh bedensiz, beden ruhsuz bir işe yaramazsa, şeriat te tarikatsiz anlamsızdır. Tarikat bazılarının anladığı gibi birilerine dâhil olup kula kulluk etmrek değil, Allah ın yolunda Sırat-ı müstakim den gitmektir. Sırat köprüsü e-5 karayolu olmayıp, Hakka giden doğru yoldur. Ve bu dünyadadır. Ameller ile tayin olunan bir yol. Dini anlarken bu ijkilikten hareketle ŞEKLEN VE MANEN yani bir nübüvvet yolu bir de velayet yolu vardır. Muhammed S.A.V nübüvvetçe son oldğundan velayetini Hz.Ali ye vermiş ve ben im neslim ondan devam edecek demiştir. Bunu iyi anlamalı.

Hz.ALİ Yİ sevmeyenler, hariciler müşriklere benzer, çok sevip te peygamberin üstünde tutanlar ise, Hıristiyanlara… Onlarda Hz.İsa ya Allah ın oğlu demişlerdi. Gafillerden bazıları, onlar kadar bile değiller çünkü Alimallah diyenler bile var. Yazık… Aleviliği önce iyi öğrenelim. Yapmayın müşriklerin aldatmacalıyla değil Kuran ve sünnetle islamı yaşayın. Hz.Ali camide şehit oldu diye camilere gitmeyip, namazımız kılındı deyip, namaz kılmıyorlar. El- esef.. Hz.Ali bizzat Müslümanlara imam oldu namaz kıldırdı.

Hz.Ali der ki; Benim yüzümden iki türlü insan helak olur, Biri aşırı sevip olmayan şeyleri bana takanlar, ikincisi bu yüceltmeleriyle iftira atanlar.

Hz.Ali, kendini öldürecek olanı bildiği halde razı oldu; Bir gün Hz.Muhammed S.A.V Hz. Ali nin seyisi Murad bin İbn-i Mülcem e Ali senin elinle şehit olacak dedi. Seyis bunu Ali ye söyledi ve beni öldür ya Ali benden sana kötülük gelmesin dedi. Hz. Ali madem ki ölümüm senin elinde kazaya karşı rızam vardır dedi ve yürü git Kalem bunu yazdı ise olan olmuştur. Sana asla düşmanlığım yok. Sen bana yıllarca seyislik ettin. Sen Hakkın aletisin Emir ondandır dedi. İman budur. Hayrı ve şerri haktan bilmek… Eğer Allah seni bana ecel tayin etmeciyse sen bana bir şey yapamazsın. Ben de sana dedi… Hz Ali yi böyle tanıyın. Velayet kapısı işte iman kapısı onun zülfikarı ne mana da iyi anla. Kılıç benim çiçeğim, ölüm bağım bahçemdir, kanlı katil olup ölüm üstüme gelse ki tanıyorum, kızmıyorum. Ölüm olan bahçemdeki çiçeklerim budanmazsa fışkırmaz yürü git ey seyisim kader kalemini kıramam diyen Hz.Ali yi.. Allah a havale edecek işiniz yok mu..? Velayet der durursunuz. Allah C.C Allahlığını kimseye vermez. bize düşen; Kitap. Sünnet İcma ve Ümmet. Neyse Sürç-ü lisan eyledimse Affola… Affetmek te Allaha mahsus tur. O seviyeye gelmedik. Bir kişiyi aftan çok hoş görmektir dileğim. Ama bıraksın da ben de söyletileni söyleyim… Selametli ve inançlı ömürler dilerim….

Resulullah bildirmiş, Benden sonra bir peygamber gelecek olsaydı O Ali olurdu; Bu hadisi şu konuşmadan çıkarmışlar.

- Resulullaha sormuşlar, senden sonra en hayırlımız kimdir?

- Hz.Ebubekir'dir

- Ya sonra?

- Hz.Ömer'dir

- Ya sonra?

- Hz.Osman zinnureyn

- Ya sonra ?

- Hz.Ali bin ebu Talip tir.

- Neden Hz.Aliyi sona bıraktın ya Resul?

- Çünkü Allah C.C beni tüm peygamberlerin sonuncusu kıldı.

Fıtratı gören ibreti anlar….

Hikmeti anlayan ibreti bilir.

İbreti bilenler evvellerdendir…

 
Toplam blog
: 165
: 856
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

Edebiyet fakültesi  mezunuyum. Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek çeşitli kurslardan da el sanatları ..