Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '13

 
Kategori
Siyaset
 

Alevi isen su yok!

Alevi isen su yok!
 

Hükümetimizin başından başlayarak her ferdinin rastladıkları her mikrofona verdikleri söylev birlik ve beraberlik üzerine. İyi bildiğimiz ama inanmak istemediğimiz bir cümle vardır. “Bir insanın en çok dillendirdiği şey, onda en az olandır.” Bu itibarla izlediğim veya okuduğum her birlik ve beraberlik mesajının arkasından ne gelecek diye bakmayı adet edindim. Önce şu haberi bir paylaşalım.

Çorum, Sivas, Tokat, Amasya, Yozgat’ta birçok Alevi köyü talepleri çözülmeyerek göçe zorlanırken Adıyaman’ın Dağyalangoz köyü de kaderine terk edildi. Çevredeki tüm köylere su getirilirken Dağyalangoz köyünün su sorunu çözülemedi.

Köy sakinlerinden Nevzat Polat, “Su sorunumuz yıllardır tüm başvurularımıza karşın çözülmüyor. 90 öğrenci bulunan okulumuz ve sağlık ocağımız kapatılmak isteniyor. Çocuklarımızı başka köyün okuluna göndermeyeceğiz. Adıyaman merkeze bağlanmak için imza topluyoruz. Alevi olduğumuz için ayrımcılığa uğruyoruz. Hizmet alamayan tek köy bizimki. Asimilasyon politikasına yem edilen binlerce köyden biri olmak istemiyoruz” dedi.

Köy muhtarı Murtaza Altuntaş da “Valilik çürük raporu verip okulumuzu yıkmaya karar verdi. ‘Malzemeyi biz alalım okul yapalım’ dedik cevap dahi vermediler. İki ay sonra Akçatepe köyüne okul yapacaklarını ve bizim köyün öğrencilerini de oraya taşıyacaklarını söylediler. Biz yetkililere ‘Burası Alevi köyü. Bizim öğrencilerimiz ramazan ayında, din derslerinde başka köye giderse sıkıntı çekebilir’ dedik. Biz okulumuzun kapatılmasını istemiyoruz” diye konuştu”. (*)

Sünni inanışın kalesi olan hükümet ve diyanet orada duruyorken tabiî ki başka türlü bir davranış beklemek abes ile iştigal olacaktır. Yapılan açıklamalar hükümetin sadece etnik kökenleri değil tarikatları da bölmeyi bir kısmını yok saymayı hedeflediğini gösteriyor. Başbakan Erdoğan’ın “İslam’da ibadet yeri camidir. Cem evleri kültürel mekânlardır” sözlerinin anlamı nedir?

Bizce bu, “hükümetimiz Aleviliği dinimizin bir parçası saymıyor ve bütün harcamaları, yatırımları, düzenlemeleri Sünni tarikatı esaslarına göre yapacağız”, demektir. Her halde bu da yetmiyor ki, haberde belirtildiği gibi devletin götürmesi gereken hizmetleri götürmeyerek onları asimile etmeye çalışılmaktadır.

O zaman bunca çatışmaya ne lüzum var, İslam dininin adını Sünni dini olarak değiştirin, sorun kendinden çözülsün.

(*) Kaynak Cumhuriyet

İzmir 2013-02-23

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..