Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '11

 
Kategori
Siyaset
 

Alevi kardeşlerimizden ben özür diliyorum

Madem söz özürden açıldı, atalarımızdan özür diliyorum. Ey Türk, Kürt, Laz, Çerkez demeden kendilerini Türkiye'nin istiklali için savaşın göbeğine siper eden, bu uğurda can veren kıymetli atalarımız.

Siz ki; bu ülkeyi bir bütün olarak koruyabilmek kaygısı ile dininizi, dilinizi, milliyetinizi, hürriyetinizi koruyabilmek adına savaştınız ortaya bu ucube gibi görülen ve fesedilmek istenen, yıpratılarak ayrıştırılmaya çalışılan Cumhuriyeti mi bıraktınız? Kimse sizin yaptıklarınızı hoş görmüyor artık.

Kimisi diyor ki; bu vatanı zaten yeşil sarıklı evliyalar korudu. Onlar olmasaydı bu ülke çoktan yok olurdu. Kimisi diyor ki; zaten bu iş olsun diye padişahımız efendimiz  Atatürk'ü görevlendirdi ama o her ne hikmetse Osmanlı'yı yıkıp yerine "BU"nu kurdu. Kimisi diyor ki bizim atalarımız aslında özerklik için savaştılar ama savaşın sonunda katakulliye geldiler. Kimisi diyor ki; Amerika bizi Rusya'ya karşı desteklemek için "O" zamanlardan desteklemeseydi biz bugünkü halimize ulaşamazdık. Güler misiniz, yoksa ağlar mısınız. Ben ağlıyorum.

Ey ülkem nereye gidiyorsun? Belki de evet, dışardan birileri bizi yerimizden oynatıp, bir kaya gibi yuvarlayarak, uçurumun sınırına getirdi ve buna komiktir içerden el veriliyor. Hemde elinde tüm devletin imkanları bulunan, güç kaynağına yüreğinden sahiplenmiş birileri.. Bana nasıl geliyor biliyor musunuz; Büyükçe bir şirketi devralmış birinin,  şurası işe yaramaz, bu elemanı işten çıkaralım daha iyi gibi düşünerek şirketin durumunu düzelteceğine eski halinden daha kötü duruma sokulması gibi geliyor.

Bugün otobüste bir adam telefonda bozuk bir şiveyle ve yüksek sesle siyaset konuşuyordu ve halimizi çok güzel anlatıyordu.

"Taşlar yerinden oynadı artık Apo! Hiçbirşey eskisi gibi olmayacak."

Doğrudur hiç birşey eskisi gibi olmaz zaten. Ama bu ülkenin yapı taşları öyle sizin ufak tırnaklarınızla yerinden oynamaz, olsa olsa çıkardığınız bir kaç kıymık olabilir, onlarda elinize batar. Ve eğer bu ülkenin taşları yerinden oynarsa ilk olarak oynatanlar o taşların altında kalır.

Bu ülkenin acılar çekmiş nice evladı var ama söz sıraya gelirse hepsinin çığlıkları bu ülkede taş üzerinde taş bırakmaz. İşte bunun içindir ki; bu duyarlı ve akıllı millet bu güne kadar gelebildi. Güç daima birleştirici olmakta yatar ve geçmişinden ders alamayan boğazına kadar batar.

Gelin sadece birlik olalım diyenlere kulaklarınızı kapatırsanız olmaz! O zaman özür dilemeye başlamışken Alevi kardeşlerimizden de özür dilesinler. Sivas katliamı için değil sadece. Yıllardır yoksayıldıkları için. Sünni idareye mahkum edildikleri için. Oruç tutmadıkları zaman taşlandıkları için. Kızılbaş diyerek karalandıkları için. Mumsöndü saçmalıklarıyla Sünnilerle araları açıldığı için.

BUNU DA; ATATÜRK MÜ YAPTI? Yapmayın Allah aşkına!

Hepsi için; öncelikle Kurtuluş Savaşı'nda şehit olan her milletten atalarımızdan, sınırda vatan görevi yaparken şehit olmuş asker evlatlarımızdan ve Dersim'lilerden, Alevi kardeşlerimizden ben özür diliyorum. Bunlar içtenlikli özürdür.

Son olarak anneannemden ve babaannemden özür diliyorum, Pomak'ça ve Laz'ca konuşabilmek adına bu ülkede asla iç savaş çıkarmayacağım için!

Berrin Aksu

 
Toplam blog
: 171
: 522
Kayıt tarihi
: 18.12.10
 
 

Üniversite mezunuyum. Dekoratörüm. Yazmayı çok seviyorum. 200 kadar şiirim var. Sinema ve tiyatro..