Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '08

 
Kategori
Sosyoloji
 

Alevi'leri kandıramadılar!

"Alevilere toplu iftar " numarası tutmadı...

1400 yıldır zulüm göre göre, dışlana dışlana pişen Alevi toplumunun "Tayyip Erdoğanla bir yemek" karşılığı teslim olması zaten beklenmezdi. Olmadı da.

Çünkü Alevi'ler sadece aydın , ilerici, eşitlikçi değil, ayni zamanda onurluydular. Gururluydular.

Siyasal iktidardan asla sadaka istemediler.

Bütün istedikleri devletin eşit yurttaşları olmaktı. Devletin bir dinin , ırkın , mezhebin elinde rehin tutulmasına razı değildiler. Şimdiye kadar Devletin bütün dinlere, mezhepler , inançlar karşısında eşit mesafede olmasını savundular.

Halifelerin , sultanların , padişahların kulu-kölesi olmayı reddeten Alevilerin Kurtuluş savaşına , Cumhuriyet devrimine gönüllü katılması Atatürk'e sadık kalmaları bu özelliklerini gösterir.

Bir uyduruk yemeğe teslim olacak değildiler. Olmadılar da...

Bu toplu iftar yemeği davetinin bir yararı oldu. Dağınık , hatta anlaşmazlık içinde olan Alevi örgütünü uyandırdı, bir araya gelmesine sebep oldu.

Gazetelerin yazdığına göre 298 örgütten 293 'nün iftara katulmayı reddetmesi bu oyunu oynamak istiyenlere atılan bir tokat oldu...

Ben bu işin nedenini açıkca yazayım.

Ak parti iktidarı 20 milyon kadar olduğu söylenen ve şimdiye kadar Cumhurtiyet Halk Partisini yani sol -demokratları destekleyen Alevi oylarını kendine çekmekti...

Alevilere Başbakanın tabiri ile " MAMA " uzatılıyordu...

Onları bir kaç kendi Mezhebine ihanet edenler yoluyla kolayca teslim alacağını zannediyorlardı...

Şimdi burayı dikkatle okuyun sayın okurlar... Sen din hizmetlerini sadece Sünni mezhebi için yürüteceksin. Diyanet'e ayırdığı trilyonlarca liralık ( Bakanlıklardan daha çok , En büyük bütçe Diyanettedir. )

bütçeden Alevilere kuruş ayırmayacaksın , on binlerce kişinin çalıştığı Diyanet'te bir tek Alevi'ye yer vermeyeceksin...

Cemevlerini ibadethane olarak görmeyeceksin , hatta kapatmaya çalışacaksın.

Zorunlu din dersi adı altında Alevi çocuklarına gençlerine sadece Sünni öğretisini okullarda dayatacaksın...

Alevi köylerine cami yaptırıp , imam tayin edeceksin... ( Köylü diyor ki , bizim köy Alevi köyü , Cem evi yap , )

Aleviler için bir sürü uyduruk hikayeler uydurup , yok mum söndü , yok kızılbaş diye cahil halkının kafasını karıştıracaksın..

Sonra da " Gelin hep beraber yemek yiyelim" diye bu toplumu bir tabak yemeğe esir alacaksın. Bu kadar kolay mı?

Alan da kaçan mı ? Çocuklar bile anladılar , milletvekili olmak için Alevilere ihanet eden küçük adamlar anlayamadılar...

Alevilerin yaslı gününde böyle bir yemek olmayacağını bile bilmiyorlar.

Bakın Alevi sözcüleri neler diyorlar...

"Alevi açılımına çok meraklıysanız, Aşure gününde gidersiniz bir Cem evine ; Alevi , Sünni ayrımı olmadan hem aşureyi paylaşır hem de Alevi sorunlarını halledeceğim dersiniz.

Beş yıldızlı otellerde , etrafına şakşakçıları toplayarak bir matem gününü şova dönüştürerek açılım olmaz" Çünkü onlar sadece kendileri için bir şey istemiyorlar. Herkes için , eşit özgür , insanca yaşam istiyorlar. Biz de insanız , bizi görün diyorlar.

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..