Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '12

 
Kategori
Dünya
 

Alevi-Sünni savaşı için kirli plan

Alevi-Sünni savaşı için kirli plan
 

ABD, Rusya'nın yeniden ayağa kalkması ve rekabet edecek güce ulaşmasından duyduğu korku yüzünden, kirli planlarını hayata geçirmek için acele ediyor !

İlk olarak Ortadoğu'da İran - Suriye arasındaki koridoru boşaltıp burayı İsrail - ABD yanlısı hükümetlere teslim etmeye çalışan Obama ve arkadaşları, gözleri dönmüşçesine hareket ediyor. Çünkü onların hedefi BOP'un bir an önce gerçekleşmesidir.

Şii - Caferi ve Alevilerin tepkisini çekecek isimleri sözde ordulara verdirten ABD, Sünni-Şii kavgasını alevlendirmeye çalışılıyor. Bu bağlamda, hem Alevilerin, hem de Sünnilerin ABD'nin kirli oyunlarına alet olmaması ve toplumsal barışı tesis edecek adımlar atması gerekiyor. Zira; ABD'nin kendi çıkarları için gerektiğinde Alevileri de Sünnileri de maniple edeceği ve kullanmak isteyeceği herkes tarafından biliniyor.

Aleviler, Sünnilere karşı çıkartılacak yapay bir kavgada yer alırsa, kuşkusuz bundan en büyük zararı  görür. Aynı büyük zarar kesinlikle Sünniler için de geçerlidir. Her iki kesim de üzerlerinden plânlanan bu çirkin tezgahı bozmak için el ele vermek zorundadır.

ABD, Sünni - Şii kavgası yaratarak, Türkiye'nin de dahil olduğu Ortadoğu'yu küçük devletlere bölmeye ve onları rahatça yönetebileceği bir düzene sokmaya çalışıyor. Sünni - Şii ayrımı bu bağlamda yapay bir ayrılık gerekçesi haline getiriliyor.

TÜRKİYE İÇİN  BU KİRLİ PLANIN İLK PROVASI ADIYAMAN'DA DENENDİ 

Bu kirli ve kanlı planın ilk provasının Adıyaman'da Alevilerin evlerine işaret konularak yapıldığı anlaşılıyor. Türkiye'de de, tabiri caizse "boş meydan buldular at koşturacaklarını düşünüyorlar'', bu oyunlara gelmeyerek ABD'nin emeline ulaşmasına engel olmalıyız ve birbirimize sımsıkı sarılmalıyız ki, meydanın boş Vatanımızın da sahipsiz olmadığını görsünler. Bu Vatan yatarak Vatan olmadı ! başka gidecek bir Vatanımız yok. 

Bu çatışma ABD ve İşbirlikçi ülkelerin planıdır! Türk-Kürt planıyla bizi ayırmaya çalışan ABD, şimdi de Alevi-Sünni ayrılıkları için kolları sıvadı.

Yani, BÖL-PARÇALA-YOK ET.

Bölünmeyelim! parçalanmayalım! ABD'nin istediğini gerçekleştirtmeyelim.!! Hepimizin çok ''uyanık'' olması gerekiyor... 

 
Toplam blog
: 66
: 2377
Kayıt tarihi
: 20.12.11
 
 

Doğum Yeri: Adana-Saimbeyli 1975, Yaşadığı İl: Ankara, İlgi Alanı: Ankara Gündemi ..