Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Alex de Souza; bir futbol üstadı..

Alex de Souza; bir futbol üstadı..
 

Alex de Souza


Teknik direktör olsam tercihimi Alex'i oynatmamaktan yana kullanırım; kısacası tarzı benim futbol anlayışıma uygun değil. Ya da başka bir açıdan bakarsak, yeni bir kadro kuruyor olsam, Alex'i transfer etmem. Dünyada yüzlerce "büyük kulüp" diyebileceğimiz futbol kulübü var. Bunların çoğunda bir "Alex" yok. Kadro ve oyuncu tercihi çok değişkendir ve tamamen teknik sorumlunun insiyatifindedir. Bu nedenle FM2012 oynarken bile kendisini ya ilk sezonda para ederken satarım ya da kontratı bitince ikinci senenin sonunda kendi gider.

Ama Alex öyle işler yapıyor ki, insanı düşündüğüne düşüneceğine, hatta söylediğine pişman ediyor. Futbolda sadece fiziksel özelliklerin değil, zekanın da gerektiğinin altını çizen bir üstad. Çoğu insana koşmuyor gibi geliyor, ama koştuğu çok belli. Ya da koşarken tökezlenip düşecek zannediliyor, ilk omuz müdahalesinde yıkılacak sanılıyor ama ayakta kalıyor. Markaj altında oynayamıyor deniliyor, ama oynuyor; hatta hem oynuyor hem de oynatıyor! Boyu kısa diyenler var, karşılık olarak kafa golleri de var, rakip takımın uzun boylu orta saha oyuncusundan önce vurduğu kafa topları da. İşin enteresanı "artık futbolda mevkisi yok, orada oynayan futbolcu kalmadı" deniyordu; mevkisine sahip çıktı! Artık tüm büyük kulüplerin taktiğinde o mevki var (4-2-3-1, 4-1-2-1-2 ya da 4-3-3 taktiğindeki ofansif orta saha oyuncusu). Kendi ismini tarihin yapraklarına kalın harflarle, yumuşak bilek hareketleriyle işliyor. Taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanıyor, gün geçtikçe büyüyor, büyüyor, büyüyor.

Saygılar kaptan! Bazen insanların tarzı uymayabilir, her ne kadar seni izlerken çelişkili duygular içerisinde olsam da senin eserini seyretmek, önderlik ettiğin maçlara şahit olmak büyük zevk..

 
Toplam blog
: 15
: 1127
Kayıt tarihi
: 02.11.08
 
 

Hayatı anlamlı yaşamaya çalışan, herşeyin "en"inden kaçınan, değerleri olan bir insan olduğumu dü..