Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Alex iyiyse oyundan alınması hatadır

Alex iyiyse oyundan alınması hatadır
 

Alex De Souza


Elimizde 5 yıldır Alex gibi bir saha içi şefi var. Çok kötü oynadığı zamanlar oldu, eleştirdik, gönderelim dedik. Ancak yürüdüğü zamanda bile sahada tutuldu. Tabi ki oyuncu kötü iken hemen atmak satmak doğru değil ama iyi oynarken ısrarla oyundan çıkarmak da bir o kadar hatadır.

Fenerbahçe, ilk yarı boyunca fena bir oyun sergilemedi, ancak ikinci yarı dakika 60'lara doğru güç kaybı yaşadı. Alex'in mücadele isteği, takımın topu ileride tutmasını sağlıyor, ataklara yön verilmesini kolaylaştırıyordu. Alex oyundan alındıktan sonra orta alanda topu alan nereye atacağını şaşırır oldu. İleride top kayıpları arttı, hatta topu alan Alex'in yokluğunda çalım atma sevdasıyla rakip oyuncular arasında kayboldu.

Alex gibi bir değerin varsa, hatta bu oyuncu formunun üst seviyelerinde ise oyundan almayacaksın. Niang; bu gün ona Daniel Niang diyesim var. Ancak onu da suçlamak gelmiyor içimden. Henüz 36. dakikada kulübeye işaret ediyor "beni oyundan alın" diye. Belli ki kendini devam etmek için yeterli bulmuyor. Kenarda bekleyen Semih'i oyuna almak yerine, Niang'a ve bize kalan 55 dakika işkence edildi. Üstüne üstlük penaltı kaçtı.

Şimdi sormak istiyorum: İbrahim Akın 81. dakikada Volkan ile hemen hemen karşı karşıya kaldığı pozisyonu gole çevirse, yazık olmaz mı onca emeğe? Bu maçı taktik hata sonucu kaybettiklerimiz arasına yazardık.

Sayın Aykut Kocaman, bu takıma yakıştığını her zaman ifade etmeye çalıştığımız hocamız; ne kadar takımda bazı eksiklikler olsa da lütfen elinizdeki değerleri daha etkin kullanın ve saha içersinde oynayan oyuncu ile aksayan oyuncuyu birbirinden ayırın. Formunun zirvesinde olan kaptanın da kıymetini bilin ki bu yıldan itibaren farklı bir anlayışla geleceğe bakalım...

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..